Jorginhóé lehet az Aranylabda? (Fotó: Getty Images)

 

„Mindannyiunknak vannak álmai – fogalmazott Jorginho, amikor az Aranylabda esélyeiről kérdezték őt. – De őszinte leszek, ez azon fog múlni, milyen kritérium alapján hozzák meg a döntést.”

„Hogyha a tehetséget helyezzük előtérbe, tudom, hogy nem én vagyok a világ legjobbja. De ha a címeket nézzük, akkor senki sem nyert nálam többet a magunk mögött hagyott idényben” – szögezte le a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját nyerő, míg az olasz válogatottal az Európa-bajnokságon diadalmaskodó 29 éves középpályás.

„Hogyan hasonlíthatnám magam össze Messivel, Neymarral vagy Cristiano Ronaldóval? Ők teljesen más tulajdonságokkal rendelkeznek, mint én. De megismétlem, ez a kritériumtól függ” – hangsúlyozta a Brazíliában született játékos, akit 2017-ben a brazil és az olasz válogatott is szívesen látott volna a soraiban, de számára egyértelmű volt, hogy az olaszokat fogja választani.

„Nem kellett kétszer meggondolnom. Az U21 után csak az olasz válogatottban játszottam barátságos meccseken, aztán 2017-ben behívót kaptam a világbajnoki selejtezők rájátszásában Svédország ellen – mondta. – Majd a brazilok is akartak engem. Brazíliáért játszani gyerekkori álmom volt, de úgy gondoltam, ennek az olasz csapatnak szüksége van segítségre. Amikor nekem kellett, kinyitották az ajtót és átkaroltak. A szívem azt mondta: »az olaszoknak szükségük van rád«, szóval meghoztam a döntésemet, és nagyon boldog vagyok miatta.”