CR bulizott, majd fóka lett, kiakadt az Atlético szélsője - az Aranylabda-gála „levezetése”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.13. 08:38
Cristiano Ronaldo kapta meg a 2014-es év legjobb futballistájának járó Aranylabdát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hétfő esti zürichi gáláján. Lionel Messi végzett a második, Manuel Neuer a harmadik helyen. Löw az év edzője, James Rodríguezé a Puskás-díj. Ez volt a „levezetés”.

____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________

A HÉTFŐ DÉLUTÁNI ÉS ESTI ESEMÉNYEKRŐL ITT OLVASHAT BŐVEBBEN!

FIFA-ARANYLABDA: Cristiano Ronaldo (Portugália)
AZ ÉV NŐI JÁTÉKOSA: Nadine Kessler (Németország)
PUSKÁS-DÍJ:
James Rodríguez (Kolumbia)
AZ ÉV EDZŐJE:
Joachim Löw (Németország)
AZ ÉV EDZŐJE A NŐI LABDARÚGÁSBAN: Ralf Kellermann(Németország)
FIFA ELNÖKI KÜLÖNDÍJ: Hirosi Kagava (90 éves japán újságíró)
FAIR PLAY DÍJ: a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség önkéntesei
FIFPRO ÁLOMCSAPAT:
Manuel Neuer (Bayern München, Németország) – Philipp Lahm (Bayern München, Németország), David Luiz (PSG, Brazília), Thiago Silva (PSG, Brazília), Sergio Ramos (Real Madrid, Spanyolország) – Ángel Di María (Manchester United, Argentína), Toni Kroos (Real Madrid, Németország), Andrés Iniesta (Barcelona, Spanyolország) – Arjen Robben (Bayern München, Hollandia), Lionel Messi (Barcelona, Argentína), Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Portugália)
_____________________________________________________________________________________________

13.10: ITT A VÉGE! Ezzel könnyes búcsút veszünk az Aranylabda-gálától. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

13.03: CRISTIANO FÓKALDO. Ígérjük, ez az utolsó mára.

12.56: EGY CIPŐBEN. Kivételesen most nem a gyémántról van szó. Míg a nyolcvanas-kilencvenes évek óta az volt a jellemző, hogy a világbajnokságok évében vb-aranyat szerző játékos kapta az Aranylabdát, addig az elmúlt években a góllövőlistákhoz hasonlóan az egyéni elismerésekre vonatkozó szavazásokon domináló Lionel Messi és Cristiano Ronaldo ezt a tendenciát is felülírta. BŐVEBBEN ITT»

SZAVAZÁS

Egyetért-e Cristiano Ronaldo Aranylabdájával?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

12.49: A LEGFONTOSABB: NE BÁNTSÁTOK BALE-T! Cristiano Ronaldo vette a fáradtságot, és a díja átvétele után egy apró kérést intézett a madridi drukkerek fel. „Tudom, a Real-fanatikusok szeretik kimutatni az érzelmeiket, de megkérem őket, ne bántság Bale-t csak azért, mert egyszer nem passzolt. Ő nagyszerű játékos, és szükségünk van rá” – védte társát CR.

12.35: DE MIT ORDÍTOTT CÉ? Korábban már leírtuk a portugál zseni válaszát erre a kérdésre, ám a németek nem nyugszanak. A Bildnél kiírtak egy szavazást, amelyen voksolni lehet, hogy mi hagyta el a blancók hetesének száját a díj átvétele után. A legjobb opciók:

1. Sebastian Vettel Ferrarijának hangját utánozta.
2. „Így csinál az öltözőben az ajtó, ami nincs megolajozva”.
3. A Jane-t kereső Tarzant utánozta.
5. Egy részeg medvét imitált.
5. Egy éhes modell gyomrának korgása visszhangzott a szájából.

12.17: ELLOPTA A SHOW-T! Kisebb meglepetésre most nem a színpadon szereplő műsorvezető, Kate Abdo akasztotta ki a számlálókat Twitteren. A közösségi oldalon Sergio Ramos kedvese, Pilar Rubio tetszett meg a felhasználóknak, akik elámultak a spanyol szépségtől. Megértjük…

Pilar Rubio ellopta a show-t (Fotó: Twitter)
Pilar Rubio ellopta a show-t (Fotó: Twitter)

12.09: ÍGY SZAVAZOTT A VILÁG. Egy ismeretlen, „Other” nevű játékos is viszonylag sok szavazatot kapott…

Így szavazott a világ (Fotó: fifa.com)
Így szavazott a világ (Fotó: fifa.com)

11.47: MEGFELEDKEZTEK DI STÉFANÓRÓL? A Marca beszámolója szerint a FIFA egyszerűen megfeledkezett Alfredo Di Stéfanóról. A spanyol lap állítja, az eredeti tervek szerint egy egyperces videóval emlékezett volna a szövetség a gálán a júliusban elhunyt legendára, ám végül a hivatalos programból kimaradt a kedves gesztus…

Ha csak a Premier League számítana… (Fotó: BBC)
Ha csak a Premier League számítana… (Fotó: BBC)

11.32: MINI CÉ IS BEGYŰJT EGYET? Ha már a későbbi győztesek esélyeiről esett szó, jöjjön a 2030-as Aranylabda-gála egyik lehetséges vendége, a legkisebb Cristiano.

A 2030-as Aranylabda győztesét látjuk a képen? (Fotó: Twitter)
A 2030-as Aranylabda győztesét látjuk a képen? (Fotó: Twitter)

11.11: MÉMEK! Beharangoztuk, itt van hát! A LEGJOBB MÉMEK AZ ARANYLABDA-GÁLÁRÓL»

Nincs megállás, Cristiano Ronaldo máris a pályán, méghozzá a korábban emlegetett gyémántcipőjében (Fotó: Twitter)
Nincs megállás, Cristiano Ronaldo máris a pályán, méghozzá a korábban emlegetett gyémántcipőjében (Fotó: Twitter)

11.03: ÉS JÖVŐRE? A goal.com újságírói egy kicsit előretekintettek, és összeszedték azt a 10 futballistát, akik versenyben lehetnek a 2015-ös Aranylabdáért.

Íme, a lista: Eden Hazard (Chelsea), Lionel Messi (Barcelona), Manuel Neuer (Bayern München), Neymar (Barcelona), Paul Pogba (Juventus), Arjen Robben (Bayern München), Yaya Touré (Manchester City), James Rodríguez (Real Madrid), Alexis Sánchez (Arsenal), Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Hiányolunk valakit?

10.48: HOGY MI? A pillanat, amikor Vincent Kompanyék megtudták, hogy David Luiz bekerült az Év csapatába…

10.35: CÉ ÉS CÉ. Mert rajzfilmekből sosem elég…

10.26: KI, KIRE? Az alábbiakban az Aranylabda-szavazásra jogosultak voksaiból szemezgettünk, így megtudhatják például kire szavazott maga a portugál aranylabdás, örök argentin riválisa vagy szövetségi kapitányaik. BŐVEBBEN ITT»

10.16: RAJZFILM. Manuel Neuer váratlan esélytelensége sokakat megviselt, elkészült egy rajzfilm is, amelyben a német kapus Roy Keane segítségével újra versenybe kerül, bár nem is sokáig…

10.02: WHITNEY HOUSTONALDO. A délelőtt folyamán mémösszeállítással is készülünk, jöjjön addig egy kis ízelítő.


09:49: NINCS MEGÁLLÁS!
„Nagyon boldog vagyok, hatalmas megtiszteltetés, hogy újra nyerhettem, de ennyivel még nem érem be. Be akarom fogni Lionel Messit!” – fogadkozott a Marcának CR a díj átvétele után.

„Cé-rikatrúra” (Fotó: Twitter)
„Cé-rikatrúra” (Fotó: Twitter)

09.36: GYÉMÁNTOT NEKI! A Nike egy egészen egyedi meglepetéssel készült CR-nek. A harmadik Aranylabdáját begyűjtő portugál az amerikai cégtől egy gyémántberakásos cipőt kap, amelyet kizárólag ő viselhet az egész világon.

Gyémántcipő (Fotó: bleacherreport.com)
Gyémántcipő (Fotó: bleacherreport.com)

09.25: SOSEM LESZ HOZZÁ HASONLÓ… „Cristiano Ronaldo példát mutat a fiataloknak, ő a futballtörténelem legjobbja. Sosem születik hozzá hasonló játékos…” – mondta CR menedzsere, a kicsit elfogult Jorge Mendes.

09.17: MEGVÁLTOZTATTÁK! Arda Turan, az Atlético Madrid török szélsője Twitteren akadt ki, miután a FIFA nyilvánosságra hozta a szavazatait. A szövetségnél a török játékos Joachim Löwöt jelölte az első helyre az Év Edzője szavazáson, ám mint kiderült, a „matracosok” játékosa Diego Simeonét tette az élre. Érdekes…

Melyiket irigyeljük tőle a legjobban? (Fotó: Twitter)
Melyiket irigyeljük tőle a legjobban? (Fotó: Twitter)

08.54: MI LESZ ITT? „Nem tudom, a jövőben játszom-e a Newell’s-nél, ahogy azt sem, hol leszek a következő szezonban. Bár szívesen lennék pályafutásom végéig a Barcelonánál, de ahogy Cristiano mondta, a futballban bármi megtörténhet” – mondta Messi, aki ezzel a nyilatkozattal „megnyerte” magának a Sport címlapját.

08.46: BULI VAN! CR jellegzetes oroszlánüvöltése megihlette az internet népét…

Nem mindenhol Cé a befutó, a katalán Sportnál például Messi kapta a címlapot, lenyomva a portugált… (Fotó: NS-montázs)
Nem mindenhol Cé a befutó, a katalán Sportnál például Messi kapta a címlapot, lenyomva a portugált… (Fotó: NS-montázs)

08.40: MAGYAROK! Dzsudzsák Balázsnál Neuer, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi az első három helyezett, míg Dárdai Pál – a FIFA közlése szerint – Manuel Neuernek adta volna az elismerést. A második helyre Cristiano Ronaldo, a harmadikra Philipp Lahm került a magyar válogatott szövetségi kapitányánál.

08.35: GYORS ÖSSZEFOGLALÓ. A harmadik Manuel Neuer 0.04 százalékponttal maradt le Messi mögött. CR magabiztos fölénnyel zárt az első helyen.

A szavazatok eloszlása:
Cristiano Ronaldo: 37.76%
Lionel Messi: 15.76%
Manuel Neuer: 15.72%

08.30: ÚJRA ITT! Mozgalmas estén vagyunk túl, Cristiano Ronaldo bezsebelte harmadik Aranylabdáját Manuel Neuer és Lionel Messi előtt, a Puskás-díjat James Rodríguez, míg az év legjobb edzőjének járó díjat Joachim Löw vehette át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik