Aranylabda: a gála felvezetése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.12. 18:26
A DÉLUTÁNI ESEMÉNYEKRŐL ITT OLVASHAT!
13.12: Sztárvendégek. Az MTI információi szerint Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke vasárnap este Párizsból Zürichbe utazott, ahol a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) meghívására idén is részt vesz a hétfői gálán. A Nemzeti Sport Online információi szerint Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke is tiszteletét teszi Zürichben.
Hosszas kutatómunka után az est háziasszonyára is ráleltünk. Kate Abdo vezetésével kerül este átadásra az Aranylabda 
(Fotó: Twitter)
Hosszas kutatómunka után az est háziasszonyára is ráleltünk. Kate Abdo vezetésével kerül este átadásra az Aranylabda (Fotó: Twitter)

12.50: Messi és Cé lazsált? Diego Maradona, az 1986-ban világbajnok argentin válogatott középpályása mindig jókat mond – most sem tett másként: „Az én favoritom az Aranylabdára? Nem Lionel Messi és nem is Cristiano Ronaldo. Szerintem Manuel Neuer érdemli meg a legjobban a díjat. Úgy érzem, 2014-ben Messi és Ronaldo is kicsit kényelmesre vette a figurát.”

12.38: Világmárkák vs. Neuer. Arjen Robben szerint Cristiano Ronaldo és Lionel Messi világmárkának számít, és ezáltal a két játékos csökkenti csapattársa, Manuel Neuer esélyeit az Aranylabda megnyerésére. BŐVEBBEN ITT»

Az Aranylabda Facebook-oldalán öt nappal ezelőtt indított szavazást CR vezeti, mögötte Messi, Neuer jócskán lemaradva a 3. 
(Fotó: facebook.com/FifaBallonDor)
Az Aranylabda Facebook-oldalán öt nappal ezelőtt indított szavazást CR vezeti, mögötte Messi, Neuer jócskán lemaradva a 3. (Fotó: facebook.com/FifaBallonDor)

12.29: Del Piero pártatlan, de azért odaadná Neuernek. „Mindhárman a legjobbak közül valók, efelől nem lehet vita. Cristiano Ronaldo mutatói roppant meggyőzőek. Szokás a modern futballista fogalmát meghatározni, nos, Ronaldo nemcsak modern, de a jövő futballistája is. Lionel Messiről mindent elmond, hogy brazil kissrácok is hordták a mezét a világbajnokságon. Mégis azt mondom, Manuel Neuer nyer. Csodálatos éve volt, a német válogatott alappillére, és új értelmezést adott a kapusposztnak” – mondta az olasz ikon, Alessandro Del Piero.

12.09: Ha a rap dönt… A 442oons egy spéci videóval ugrasztotta egymásnak a versenyben maradt három klasszist. Jöjjön a rapcsata!

12.00: Plusz egy szavazat Neuernek. „Ha nem Neuer nyeri az Aranylabdát, csalódott leszek. Manuel egészen új dimenzióba helyezte a kapusszerepkört, ilyen kapus még nem volt a futballban. Hihetetlenül pozitív személyiség, a pályán és azon kívül is nagyszerű ember. A vébén pedig az egész világnak megmutatta különleges képességeit” – mondta Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya.

11.45: Alakul, alakul… Így készülnek Svájcban az esti gálára:

11.41: Megy! Lionel Messi ott lesz a zürichi gálán, erről a katalánok hivatalos honlapjukon biztosították a rajongókat.

Irány Zürich! (Fotó: fcbarcelona.com)
Irány Zürich! (Fotó: fcbarcelona.com)

11.33: A kapus szemével. „Remélem, Manuel Neuer nyer. Persze, azért is ő nálam a győztes, mert én is kapus vagyok, ugyanakkor ha visszatekintünk, hogyan védett és mennyire fontos része volt a Bayernnek, valamint a vébét nyerő német válogatottnak, nem lehet kérdés, megérdemli-e a díjat. Az elmúlt évben fölényesen ő volt szerintem a legjobb, még ha elismerem, a riválisai is világklasszisok" – mondta Jasper Cillessen, az Ajax és a holland válogatott kiválósága.

Ha Messi mégis ott lesz, vélhetően megint újít a szerelésén. Az angolok ilyesmire tippelnek. Végül is, ő a Bolha… (Fotó: Twitter)
Ha Messi mégis ott lesz, vélhetően megint újít a szerelésén. Az angolok ilyesmire tippelnek. Végül is, ő a Bolha… (Fotó: Twitter)

11.13: Ki lesz ott? A BBC beszámolója szerint Robin van Persie biztosan kihagyja a gálát, így ha megnyeri a Puskás-díjat, akkor sem veheti át személyesen a trófeát. Az ok egyszerű, a holland csatárt Manchesterben vizsgálják egész nap, miután bokafájdalmakra panaszkodott. Hogy Lionel Messi megjelenik-e, az még mindig rejtély…

11.07: Statisztika. A jelöltek közül Messi 2007 óta mindig az első háromban volt, míg Cristiano Ronaldo csak 2010-ben maradt ki. Az argentin 2007-ben 3., 2008-ban 2., 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben pedig győztes lett. Hasonló sorozatot senki sem mondhat magáénak. Cristiano Ronaldo 2007-ben (2.), 2008-ban (győztes), 2009-ben (2.), 2011-ben (2.), 2012-ben (2.) és 2013-ban (győztes) volt az első három között. Manuel Neuer „elsőbálozó."

Bármi lesz, a France Footballnál felkészültek. Melyik lesz a holnapi címlap?
Bármi lesz, a France Footballnál felkészültek. Melyik lesz a holnapi címlap?

SZAVAZÁS

Három gól maradt versenyben az idei Puskás-díjért. Ön melyikre voksolna?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

10.50: Míchel Salgado szavazata. A spanyol válogatott korábbi hátvédjének a szíve természetesen haza, azaz egykori klubcsapatához húz: „Biztosan szoros lesz, ahogy mindig az, de a három klasszis közül szerintem Cristiano Ronaldo volt a legjobb. Hihetetlenül keményen dolgozott az elmúlt két évben, a statisztikája fantasztikus. Szerintem egymás után másodszor is aranylabdás lesz, megérdemelten. Ha szavazhattam volna, őt választom. Manuel Neuernek is nagy éve volt, de egy kapusnak nehéz egy olyan góllövővel versenyeznie, mint Ronaldo. Tény, nem könnyű a döntés, mindhárom jelölt megérdemelné az Aranylabdát."

10.43: A spanyoloknál Cé a befutó. A spanyol AS, valamint a Marca is Cristiano Ronaldót tippeli a mai Aranylabda-gála győztesének. Utóbbi lapnál nem viccelnek, a portugál zseni a címlapon még a Barca-sikernél is nagyobb részt kapott. A CÍMLAP IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ»

10.30: Hosszú várakozás. Németországban játszó futballista 1996 (Matthias Sammer, Dortmund) óta nem kapott Aranylabdát.

Mindenre felkészültek… (Fotó: Twitter)
Mindenre felkészültek… (Fotó: Twitter)

10.14: De hol van Robben? „Manuel Neuernek nyilvánvalóan reális esélye van a győzelemre, már csak azért is, mert átalakította a kapusposztot. Szinte forradalmasította. Számomra ez egy párharc közte és Cristiano Ronaldo között. Minden tiszteletem Lionel Messié, de nem volt nagy éve. Voltak nála jobbak, Arjen Robben például hiányzik az első háromból. A lényeg, a vb-címnek minden egyéb fölött kellene állnia, a riói győzelem kétségtelen előnye Neuernek” – mondta Lothar Matthäus, a németek ikonja.

10.02: Messi nem nyer – Messi szerint. „Bárki nyeri meg, megérdemli. Akár Neuer, akár Cristiano, aki elképesztő éven van túl” – mondta a Barcelona argentin klasszisa. BŐVEBBEN ITT»

9.51: Figo már döntött. „Elég nehéz a szarvasgomba és a kaviár közül választani, nálam mégis Cristiano az aranylabdás. Fantasztikus éve volt a Realban. Persze azzal is tisztában vagyok, sokak szerint a világbajnok német válogatott kapusának, a cím elhódításában fontos szerepet játszó Neuernek kellene nyernie, én azonban maradok Cristianónál” – mondta Figo.

Van kire büszkének lennünk: Albert Flórián Aranylabdát, míg Nyilasi Tibor Ezüstcipőt vett át (Fotó:NS-archív)
Van kire büszkének lennünk: Albert Flórián Aranylabdát, míg Nyilasi Tibor Ezüstcipőt vett át (Fotó:NS-archív)

9.41: Kié a legszebb? Robin van Persie, James Rodríguez és egy nő, az ír Stephanie Roche maradt versenyben az év legszebb góljáért járó Puskás-díjra jelöltek közül. Hogy melyik labdarúgó lesz a győztes? Már nem kell sokáig várni a válaszra, ugyanis ma este ez is kiderül. VIDEÓK ITT»

9.30: Szavazás! Mielőtt belemerülnék az Aranylabda-tengerbe, jöjjön az Önök véleménye.

SZAVAZÁS

Ki kapja a hétfő esti gálán az Aranylabdát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!


9.01: Ez a nap is eljött! Rengeteg megjegyzés, nyilatkozat és balhé előzte meg, de végre kiderül, ki 2014 legjobb futballistája. A zürichi gála 18.30 órakor kezdődik, kövesse velünk a nap eseményeit!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik