Arany-kupa: sokgólos meccsek, távoli löket – elindultak a selejtezők

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.03. 10:20
null
Sokgólos mérkőzésekkel indult az Arany-kupa selejtezője (Fotó: AFP)
2021. július 10. és augusztus 1. között rendezik meg az Egyesült Államokban Észak- és Közép-Amerika, valamint a karibi térség (együttesen a CONCACAF-zóna) labdarúgó-válogatottjainak kétévente esedékes kontinenstornáját, az Arany-kupát, amelyre három válogatott selejtezőből vívhatja ki a szereplés lehetőségét. A nyitó meccsen Haiti 6–1-re legyőzte Saint Vincentet, és a Trinidad és Tobago–Montserrat mérkőzés is ugyanilyen eredménnyel végződött. A harmadik selejtezőn született azonban a legtöbb gól, Bermuda ugyanis 8–1-re lesöpörte a pályáról a barbadosi válogatottat.   

Az Arany-kupára 12 válogatott a CONCACAF Nemzetek Ligájában nyújtott teljesítménye alapján jutott ki, három válogatott pedig a selejtezőből vívhatja ki a szereplés lehetőségét. Ezt a 12 csapatos, kétfordulós tornát július 2–6. között rendezik meg Fort Lauderdale-ben.

A nyitó meccsen Haiti 6–1-re múlta felül Saint Vincentet. A Trinidad és Tobago–Montserrat mérkőzés ugyanilyen eredménnyel végződött. A trinidadiak második gólja különösen szépre sikeredett: Marcus Joseph nagyszerű távoli lövését nem tudta védeni az ellenfél kapusa.

A legtöbb gólt mégsem az előbbi két győztes csapat szerezte, Bermuda válogatottja ugyanis 8–1-re kiütötte a barbadosi válogatottat.

ARANY-KUPA, EGYESÜLT ÁLLAMOK
SELEJTEZŐ, FORT LAUDERDALE

1. FORDULÓ
Haiti–Saint Vincent 6–1
Trinidad és Tobago–Montserrat 6–1
Bermuda–Barbados 8–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik