Arany-kupa: győzött, így csoportelsőként jutott tovább az Egyesült Államok

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.19. 08:03
null
Győzelemmel zárta az Arany-kupa csoportkörét az Egyesült Államok (Fotó: AFP)
Szoros mérkőzésen 1–0-ra legyőzte Kanadát az Egyesült Államok, így csoportelsőként jutott tovább az Arany-kupa B-csoportjában, így bejutott a negyeddöntőőbe. Mexikó ugyanilyen arányban győzte le Salvadort, és jutott szintén csoportelsőként az egyenes kieséses szakaszba.

Az Egyesült Államok válogattotja már a 20. másodpercben előnybe került, hiszen Sebastian Lletget passzát követően Shaquell Moore vette be az ellenfél kapuját közvetlen közelről. A folytatásban aztán a kanadaiak mindent megtettek az egyenlítésért, de újabb gól nem született, így maradt az 1–0-s végeredmény, ezzel pedig az Egyesült Államok kilenc ponttal a B-csoport első helyén zárt, míg Kanada hat ponttal, másodikként jutott tovább a negyeddöntőbe.

Mexikó is gyorsan megszerezte a vezetéstSalvador ellen Luis Rodríguez 26. percben szerzett góljával, amire sem az első, sem a második játékrészben nem érkezett válasz, így 1–0maradt a vége. A mexikóiak így hiába játszottak az első csoportmérkőzésen gól nélküli döntetlent Trinidad és Tobagóval, hét pontot szerezve az A-csoport első helyén jutottak tovább a negyeddöntőbe, míg a második Salvador lett hat ponttal.

Pont nélkül nélkül zárta a csoportkört Martinique, amely noha megszerezte történelme első Arany-kupa-gólját, de 2–1-re kikapott Haititől, míg Guatemala egy ponttal végzett az A-csoport utolsó helyén, hiszen 1–1-es döntetlent játszott Trinidad és Tobagóval.

MARTINIQUE–HAITI 1–2

GUATEMALA–TRINIDAD ÉS TOBAGO 1–1

ARANY-KUPA, EGYESÜLT ÁLLAMOK
3. FORDULÓ
A-CSOPORT
Mexikó–Salvador 1–0
(Rodríguez 26.)
Guatemala–Trinidad és Tobago 1–1 (Gordillo 78., ill. Moore 12.)
B-CSOPORT
Egyesült Államok–Kanada 1–0
(Moore 1.)
Martinique–Haiti 1–2 (Fortune 53., ill. Antoine 3., Ade 61.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik