Arany-kupa: bombagól itt, gyomros ott – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.07.13. 07:36
null
Ariel Lassiter (11) a második Costa Rica-i gól megszerzése utáni pillanatokban (Fotó: AFP)
Az esélyeknek megfelelően Jamaica és Costa Rica győzelemmel kezdte az Arany-kupát: előbbi Suriname-ot (2–0), utóbbi Guadeloupe-ot (3–1) múlta felül magyar idő szerint keddre virradóra Észak- és Közép-Amerika, valamint a karibi térség (együttesen a CONCACAF-zóna) labdarúgó-válogatottjainak bajnokságán az Egyesült Államokban. 

Shamar Nicholson alsó sarkos lövéssel már a 6. percben vezetést szerzett Jamaicának, majd az első félidő derekán Bobby Decordova-Reid, a Fulham támadója látványos kapáslövéssel duplázta meg az előnyt – és állította be a végeredményt.

JAMAICA–SURINAME 2–0 – ÖSSZEFOGLALÓ

A másik meccsen is gyorsan működésbe lépett a papírforma: Yohann Thuram kapus hibájából Joel Campbell már a 6. percben vezetést szerzett Costa Ricának, majdAriel Lassiter a 21. percben közelről belőtte a másodikat is.

Raphaël Mirval az első félidő hajrájában szépített, ám Guadeloupe hiába reménykedett az egyenlítésben, Steve Solvet egy gyomorra mért ütésért (VAR-ozás után) piros lapot kapott az 54. percben – és az emberelőnybe kerülő Costa Rica-iak Celso Borges kapáslövésével hamarosan biztossá tették a győzelmüket.

COSTA RICA–GUADELOUPE 3–1 – ÖSSZEFOGLALÓ

LOIC SOLVET KIÁLLÍTÁSA

ARANY-KUPA, EGYESÜLT ÁLLAMOK
1. FORDULÓ, C-CSOPORT, ORLANDO
Jamaica–Suriname 2–0
(Nicholson 6., Decordova-Reid 26.)
Costa Rica–Guadeloupe 3–1 (J. Campbell 6., Lassiter 21., Borges 70., ill. Mirval 45+5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik