Arany-kupa: 120 perces csatát követően Mexikó az első döntős

Vágólapra másolva!
2019.07.03. 07:26
null
Raúl Jiménez a döntőbe jutást érő gólt lövi (Fotó: AFP)
Hosszabbítást követően, Raúl Jiménez tizenegyesből szerzett góljával Mexikó 1–0-ra legyőzte Haitit a labdarúgó Arany-kupa magyar idő szerint szerdára virradóra megrendezett elődöntőjében, így 2015 után újra ott lesz az észak-amerikai, közép-amerikai és karibi válogatottak viadalának fináléjában.


Az egyesült államokbeli Glendale-ben 64 128, jórészt a mexikóiak sikeréért szorító néző előtt megrendezett mérkőzésen a papírformának megfelelően Mexikó birtokolta többet a labdát, de a mezőnyfölény nem eredményezett gólt, gólszerzési lehetőséget is alig – jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás elején érkezett el a döntő pillanat: a kapunak háttal állva három védővel csatázó Raúl Jiménez rutinosan összerogyott, miután Hervé Bazin kétségkívül belerúgott a magasra emelt lábába, majd a megítélt tizenegyest higgadtan értékesítette.

A 119. percben Haiti nagyon közel volt az egyenlítéshez, de a csereként beálló Mikaël Cantave lövése után a léc megmentette Mexikót – az eltiltása miatt az eseményeket a sajtópáholyból figyelő szövetségi kapitánya, az argentin Gerardo „Tata” Martino nem kis megkönnyebbülésére.

A végjátékban Luis Montes megduplázhatta volna az előnyt, ám közelről az üres kapu fölé lőtt.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az 1991 óta CONCACAF Arany-kupa néven futó mérkőzéssorozatot Mexikó korábban hétszer megnyerte – ezzel csúcstartó a hatszoros győztes Egyesült Államok előtt –, és a vasárnapi lesz a kilencedik fináléja.

Mexikó két éve nem érte el az aranymeccset, mert az elődöntőben kikapott Jamaicától; utóbbi válogatott ezúttal a házigazda egyesült államokbeliekkel készül kibabrálni csütörtök hajnalban.

CONCACAF ARANY-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Haiti–Mexikó 0–1
(R. Jiménez 93. – 11-esből) – hosszabbítás után
A másik ágon
csütörtök, 3.00:Jamaica–Egyesült Államok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik