Stopira kezdőként lépett pályára a Zöld-foki-szigetek fővárosában, Praiában rendezett pénteki mérkőzésen, amelyen a hazaiak 0–1-ről felállva diadalmaskodtak. A körülmények azonban korántsem voltak átlagosak: a meccsen az Atlanti-óceán térségében egyáltalán nem ritka erős szél fújt, amely a második félidőben a házigazdák válogatottját segítette. Többször is előfordult, hogy a légmozgás által megtámogatott labda becsapta a kameruni védőket, átszállt a fejük fölött, így a zöld-foki szigeteki támadók roboghattak a kapu felé.

A harmadik gól éppen egy ilyen szituációból született! A mezőnynek háttal álló Stopira felszabadító rúgásnak szánt „gyertyája” több kameruni futballistát is becsapott, a labda két, a fizika törvényeinek ellentmondó pattanás után Ryan Mendes elé került, aki meg sem állt vele a kapuig… 3–1

STOPIRA GÓLPASSZA

Stopiráék ezzel a sikerrel jó helyzetbe hozták magukat selejtezőcsoportjukban, a záró körben ugyanis nagy valószínűséggel egy döntetlen is elegendő számukra Mozambikban ahhoz, hogy 2015 után ismét részt vehessenek az Afrika-kupán.