Amerika: Tornyinak ülnie is kellett a lopásért – sajtóhír

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.05.02. 12:55
null
Tornyi Barnabást múlt novemberben kapták lopáson az Egyesül Államokban (Fotó: Nemzeti Sport)
Mint arról két héttel ezelőtt beszámoltunk, Tornyi Barnabást bolti lopáson kapták az Egyesült Államokban tavaly novemberben – szúrta ki elsőként a Bors. A Blikk most arról ír, hogy a futballedzőnek ülnie is kellett, illetve pénzbírság megfizetésére is kötelezték.

A Blikk az Orange megyei bíróság bűnügyi igazgatóságától úgy értesült, hogy az óvadék megfizetésén túl a 67 éves tréner pénzbírságot, valamint két nap elzárást kapott.

Az ügyet már lezárták. Két nap fogdára és a költségek megfizetésére kötelezték. Előbbit leülte, utóbbit kifizette” – írja a Blikk a bűnügyi igazgatóság dokumentumaira hivatkozva.

A bulvárlap információi szerint Tornyinak az 500 dolláros (160 ezer forint) óvadék mellett a 273 dolláros (87 ezer forint) perköltséget is ki kellett fizetnie.

„Majd féléves történet, nincs takargatnivalóm. Az önfizetős zónában nem a szkennerhez léptem, hanem »túltoltam« a kocsit, hogy szót váltsak a teniszpartneremmel. Álltunk, beszélgettünk (volna), de azonnal odalépett egy biztonsági őr és közölte, hogy neki rendőrt kell hívni a protokoll szerint, mert nem fizettem. Először mosolyogtunk, majd nem. Rendőrségi intézkedés lett belőle, amerikai módra, keményen, jegyzőkönyvvel, majd meghallgattak. Kértem a videó megnézését. A procedúra ekkor véget ért, »nem bűnös« lezárással” – fogalmazott korábban a rangado.hu-nak Tornyi, aki hozzátette, csupán rendőri túlkapás történt.

A Blikk mostani cikkében – hivatalos forrásra hivatkozva – azonban azt írja, „a biztonsági őr folyamatosan figyelte a bevásárlókocsija helyett a táskájába pakoló Tornyit, aki az önkiszolgáló kasszánál csak egy jegesteát húzott le.”

Tornyi Barnabásnak ezt megelőzően még nem volt dolga a törvénnyel az Egyesült Államokban, Magyarországon viszont igen: 1993-ban a Rába ETO edzőjeként bántalmazta a Nyugati Hírlap újságíróját, az azóta már a Nemzeti Sportnál dolgozó Vajda Györgyöt. Tornyi Barnabást könnyű testi sértés vétsége miatt fél évvel az esetet követően jogerősen elítélték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik