Ajax: „Igen, megkeresett minket a Barcelona”

Vágólapra másolva!
2019.04.02. 11:35
null
Overmars Ajax-pályaedző korában (Fotó: AFP)
Marc Overmars, az Ajax sportigazgatója a holland médiának megerősítette: tárgyalásokat folytatnak az FC Barcelonával arról, hogy szorosabbra fűzzék a két labdarúgócsapat együttműködését.

 

„Köztudott, hogy a két klub között szívélyes a viszony – idézi a Voetbal Zone Marc Overmars szavait. – Most ők kerestek meg minket, azt tudakolván, hogy fogadókészek lennénk-e, ha játékosokat szeretnének kölcsönözni nekünk. Sok minden szóba jöhet, de egyvalami biztos: nem fogunk tömegével kölcsön venni Barca-labdarúgókat, nem leszünk a katalán klub játékoslerakata.”

Az elmúlt években az Ajax már kölcsönzött a Barcelonától (Isaac Cuenca, Bojan Krkic), és adott is el neki játékost (Jasper Cillessen, Frenkie de Jong), azaz a szorosabb együttműködést lenne mire alapozni.

Overmars leszögezte: tapasztalatlan ifjú játékosok kölcsönvételéről szó sem lehet, csakis idősebb, már befutott labdarúgókra vagy a felnőttek közé éppen betörő tehetségekre tartanak igényt.

„De a tárgyalások még nem tartanak itt” – intett türelemre a játékoskorában az Ajaxban és a Barcában is futballozó Overmars, aki kérdésre válaszolva reményét fejezte ki: sikerül megtartaniuk brazil támadójukat, a 22 éves David Nerest, aki iránt nagy az érdeklődés a nemzetközi piacon.

Mint ismert, az FC Barcelona történetének egyik leghíresebb labdarúgója, Johan Cruyff 1973-ban az Ajaxból igazolt a katalán csapatba, akárcsak egy évvel később honfitársa, Johan Neeskens.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik