Nemes gesztust gyakorolt az Ajax (Fotó: english.ajax.nl)

 

„Ebben az idényben javarészt a szurkolóink nélkül kellett pályára lépnünk. Legalábbis anélkül, hogy a lelátón lettek volna. Ennek ellenére minden héten éreztük a támogatásukat. Útban a stadion fele, a közösségi oldalakon és a személyes kapcsolatokon keresztül is” – fogalmazott Edwin van der Sar.

A közleményben az áll, az Ajax beolvasztja a trófeát és több mint 42 ezer kis bajnoki csillagot gyárt belőle, amelyet a bérletesei között oszt szét, megköszönve ezzel az egész éves támogatásukat, és egyben kárpótolva is őket, amiért fizikailag nem lehettek jelen ebben a bajnoki idényben.

A kis csillagok (Fotó: english.ajax.nl)

 

„Egy darab az Ajaxból” – nevezte el a holland klub a kezdeményezésüket.

„Korábban, mikor azt mondtuk, ez a siker a tiétek, kifejeztük a szurkolóink iránti szeretetünket, ám azzal, hogy megosztjuk a serleget, hatványozottan is bizonyítjuk ezt. Egy viharos év után a szimpatizánsainkat így arról biztosítjuk, hogy magukénak is érezzék a sikerünket.”

Minden bérletes kapni fog egy csillagot, amelynek 3.45 grammjából 0.06 grammot a serlegből olvasztanak be. Aggodalomra azonban semmi ok, a kupa „nem fogy el”, mivel a holland sportági szövetség (KNVB) a rendhagyó idényre való tekintettel egy második trófeát is odaítélt a bajnoknak, amely már a vitrinbe kerül.