Ajax: Bob Marley inspirálta a klub harmadik számú mezét

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.20. 13:39
null
A Three Little Birds az Ajax-szurkolók himnuszává vált (Fotó: AFP)
A holland labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) regnáló bajnoka, az Ajax a hivatalos oldalán bemutatta a harmadik számú mezét, amelynek elkészítését minden idők legismertebb reggae zenésze, Bob Marley és dala, a Three Little Birds inspirálta.

Az Ajax Bob Marley előtt tisztelegve, szurkolóinak a zenész iránti szeretetét kifejezve alkotta meg harmadik számú mezét, amelyen a jamaicai énekeshez köthető motívumok láthatók – a három madárka például a Three Little Birds című dalra utal, amelyet a klub drukkerei előszeretettel énekelnek a meccsek alatt.

Az Ajax és a néhai remek muzsikus „közös története” 2008-ban kezdődött, amikor a Cardiff City elleni felkészülési meccs végeztével a szervezők megkérték a holland szurkolókat, hogy biztonsági okokból még maradjanak a tribünön. Ameddig várakoztak, többek között az ikonikus szám is felcsendült, amely annyira megtetszett nekik, hogy azóta minden mérkőzésen eléneklik.

Az 1981-ben fiatalon, 36 évesen elhunyt Bob Marley a labdarúgás megszállottja volt; úgy tartotta, hogy „a futball maga a szabadság"


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik