A hírek szerint a rablók célpontja kifejezetten Dusan Tadics volt (Fotó: AFP)

Sisakot viselő, fekete ruhás fegyveres rablók akartak betörni az Ajax szerb játékosának a házába, de Dusan Tadics épp hazaért, amikor észrevette a tetteseket. A 33 éves játékos megpróbált elmenekülni, de kisebb dulakodásba keveredett a tettesekkel, s könnyű sérüléseket szenvedett. A dulakodás során Tadicsnak sikerült kinyitnia az egyik támadó sisakját és felpofoznia a tettest, majd végül sikeresen elmenekült egy közeli szállodába, ahonnan hívta a rendőröket.

A robogóval menekülő rablóknak nem sikerült semmit elvinniük Tadics házából.

A holland nyomozók úgy vélik, a rablóknak kifejezetten a szerb labdarúgó volt a célpontjuk, azzal a céllal, hogy elvegyék tőle értékes óráját és kirabolják a házát.

A hatóságok még nem tartóztattak le senkit az ügyben, de bíznak benne, hogy hamarosan azonosítani tudják az elkövetőket.

A holland lapok azt írják, nem először vették célba az Ajax csapatkapitányát, mert korábban megjelentek sisakos emberek a házánál, de akkor Tadics nem volt otthon és nem tudtak behatolni, ugyanakkor a labdarúgó azóta megerősítette házának biztonságát.

Az esetben könnyebb sérüléseket szenvedő Tadics néhány nappal később pályára tudott lépni az Ajax PSV elleni holland Szuperkupa-mérkőzésén, ahol az amszterdamiak nyolcgólos találkozón kaptak ki.

Nem ez az első hasonló eset Hollandiában, hiszen tavaly a PSV csatárának, Eran Zahavinak a családját meg is kötözték, amikor betörtek otthonukba.