Ajánló: megjelent a FourFourTwo magazin márciusi száma

FFT/B. Z.FFT/B. Z.
Vágólapra másolva!
2022.02.11. 07:52
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 144., avagy 2022. márciusi száma!

A lapszám fókuszában a futballvilág kultikus hősei állnak. Elsőként mindjárt a német Jürgen Klinsmann, aki világbajnokként szerződött 1994-ben Angliába, és felforgatta Londont.
A lapszám fókuszában a futballvilág kultikus hősei állnak. Elsőként mindjárt a német Jürgen Klinsmann, aki világbajnokként szerződött 1994-ben Angliába, és felforgatta Londont.

A részben magyar származású, korábbi svéd válogatott Anders Limpar bajnoki címig menetelt az Arsenallal, részt vett egy alapos balhéban a United ellen, és időutazás részese is lehetett.

Faustino Asprilla azért jött a behavazott newcastle-i vidékre, hogy megtolja Kevin Keeganék szekerét, de a kudarcot követően hamar bűnbak lett belőle. Hogyan maradhatott a mosolygós kolumbiai még így is népszerű a klubnál? Főszerepben a fegyverek, rossz lányok és mesterhármasok.

Éric Cantonától Mario Balotelliig: a mókás külföldiek hosszú éveken át kuriózumnak számítottak Angliában. Eleinte tartottak tőlük, de végül nagyon megszerették őket. Talán még annál is jobban...

Az Észak-Angliai Galaktikusok: először érkezett Youri Djorkaeff, és megmentette a Bolton Wandererst; őt követte egy csapat világklasszis, akik valami különlegesre vágytak. Északnyugat-Anglia egy eldugott sarkában még mindig él a vadromantika...

Kevés olyan játékos akad, aki azt mondta Sir Alex Fergusonnak, hogy „b...a meg!”, és meg is úszta. Paolo Di Canio mindent megengedhetett magának...

A 17 éves Federico Macheda 2009 áprilisában többször is úgy állt be csereként, hogy fontos kései gólokat szerzett a Manchester Unitednak, klubja így nyomta le a Liverpoolt a bajnoki címért folytatott harcban. De mi következett ezután? Íme, a Macheda-sztori.

30 dolog, amit nem tudtál az FA-kupáról! A világ legrégebbi kupaviadala 150 éves lett. Az elmúlt tizenöt évtized számtalan emlékezetes pillanattal ajándékozta mega labdarúgó-rajongókat, ezeket gyűjtötte össze nekünk Brian Beard futballtörténész.

Az Uniont és a Hertha Berlint fal, országhatár és ideológiák választották el egymástól a hidegháború alatt, és az egykor barátságos versengésből az ország egyesítése után véres háború lett. Alámerülünk a csapatok múltjában.

„Kikaptunk a Barcelonával az Anfielden, de életem egyik legjobb estéje volt. A Kop megtapsolt, és egymásba szerettünk”. A Kérdezd meg pacekba! rovatunkban ezúttal Pepe Reina válaszolt az olvasók kérdéseire.

Döglött akták sorozatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal felidézzük az OrangeWays botrányos szerepvállalását a zöld-fehéreknél.

Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír, hogy azok a veszteségek, amelyek a magyar sportot érték 1956-ban, elsősorban a sportvezetőség lelkén száradnak. Nem akadt egy hiteles főnök, akiben bízhattak volna a sportolók, ezért a bizonytalanságban többen külföldre távoztak. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára iratai szerint így vesztette el a magyar futball Puskást és társait, de még a jövőt jelentő utánpótlás-válogatott tagjait is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik