Ajánló: A futballtörténelem legpiszkosabb csalásai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.02. 13:06
Néhány renitens gazember a futballban is mindig megtalálja a szabályszegés legjobb módját. A FourFourTwo felidézi a legszebb játék legpiszkosabb csalásait.

Ízelítő a gyűjteményből:Ízelítő a gyűjteményből:

Koporsós csalás a Herthánál

Az 1960-as évek közepén a Hertha BSC mesteri módon fogott hozzá a csaláshoz. Korábban a német labdarúgásban felső határt szabtak a béreknek, az átigazolási költségeknek és a bónuszoknak is. Mivel Berlint fal vette körül, a Hertha feketén kényszerült fizetni a szerződtetni kívánt játékosoknak, hogy meggyőzze őket. De honnan jött a pénz, és miért nem tűnt fel a könyvelésben? Az ékszerész végzettségű, temetkezési vállalkozóként dolgozó Günter Herzog 55 ezer meccsbelépőt nyomtatott ki feketén, és rejtette oda, ahol a hatóságok legutoljára keresnék, a koporsókba.

Gólzápor Goában

Az 1994-es indiai Goa másodosztályú bajnokság vége felé a Curtorim Gymnek ugyanannyi pontja volt, mint helyi riválisának, a Wilfred Leisure-nek. A feljutásért a Gymnek több gólt kellett szereznie az ellenfélnél. Sikerült is: 61–1-re győzött. Ez nem rossz teljesítmény, mivel a másik csapat 55–1-re nyert. A futballszövetség mindkét csapatot és a második félidőben látványosan összeomló ellenfeleiket is kizárta egy évre. „Ez már gyalázatos szintű csalás” – nyilatkozta a testület egyik hivatalnoka. A négy megbírságolt csapatot egyenként 60 fontra büntették.

A további 27 hihetetlen sztori elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik