Afrika-kupa: gyászol, de vállalta a játékot – az ő gólja döntött!

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.01.12. 21:59
null
Nemcsak Max Gradel, hanem Ibrahim Sangaré is megkönnyezte a gólt (Fotó: AFP)
Elefántcsontpart győzelmével ért véget a gólszegény első csoportkör a Kamerunban zajló labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján: az „elefántok” 1–0-ra nyertek Egyenlítői-Guinea ellen szerda késő este Doualában. 

 

 

Elefántcsontpart meglehetősen gólerős csatársorral kezdett – Max Gradel, Sébastien Haller, Maxwel Cornet –, és ennek megfelelően már az 5. percben megszerezte a vezetést: az erőszakosan letámadó Gradel labdaszerzésével indult az akció és az ő a kapu bal oldalába vágódó bombájával ért véget. A GÓL ITT!

A gól ünneplése közben Gradel nem véletlenül temette arcát a kezébe és fakadt sírva: a kontinenstornára készülés közben elveszítette az édesapját... A korábban az angol és a francia élvonalban is megforduló, jelenleg 34 évesen a török Sivassporban játszó rutinos támadó gyászol, de úgy érezte, apja emlékének is tartozik azzal, hogy a csapattal marad. Ráadásul Serge Aurier eltiltása miatt ezen az estén a csapatkapitányi karszalag is őt illette. Többszörösen bizonyította: megbízható vezér.

Az egyenlítői-guineaiak egy tizenegyesgyanút érintő videózásig jutottak az első félidőben, büntetőig már nem. A második félidőben is ők birtokolták többet a labdát, ám akkor is az „elefántok” jártak közelebb a gólhoz.

Nem találtak be ők sem, így megszületett a torna kilencedik 1–0-s győzelme.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, KAMERUN
1. FORDULÓ
E-CSOPORT
Egyenlítői-Guinea–Elefántcsontpart 0–1
(Gradel 5.)
Kedden játszották: Algéria–Sierra Leone 0–0

Korábban
F-CSOPORT
Mauritánia–Gambia 0–1 (A. Jallow 10.)
Tunézia–Mali 0–1 (I. Koné 48. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik