Afrika-kupa: fehérvári támadó az újonc Gambia keretében

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.01.06. 14:08
null
Lamin Jallow akcióban egy magyar bajnokin 2021 augusztusában (Fotó: Dömötör Csaba)
Lamin Jallow (Mol Fehérvár FC) személyében a magyar NB I-ben szereplő labdarúgó is pályára léphet a gambiai válogatottban a vasárnap kezdődő 33. Afrikai Nemzetek Kupáján.

 

Tom Saintfiet, az újonc gambiaiak belga szövetségi kapitánya szerdán hirdette ki 28 tagú keretének névsorát, benne a fehérváriak Olaszországból (Vicenza) kölcsönzött labdarúgójával.

Lamin Jallow ősszel hét NB I-es mérkőzésen lépett pályára (kétszer volt kezdő), a kapuba nem talált be, míg a Magyar Kupában egyszer játszott, az SC Sopron ellen, és két gólt szerzett.

Gambia az F-csoportban szerepel majd Mali, Mauritánia és Tunézia társaságában – utóbbi sorait is erősíti egy NB I-es légiós, a ferencvárosi Aissa Laidouni.

A koronavírus-járvány megnehezíti a kerethirdetéseket, így kétséges volt például a fehérvári Stopira játéka; a torna hivatalos honlapjának játékoslistája szerint a Zöld-foki-szigetek benevezte őt.

Ugyancsak hivatalos a tornára az FTC marokkói testvérpárja, Ryan Mmaee és Sammy Mmaee, valamint az NB II-es Nyíregyháza szudáni támadója, Yasin Hamed is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik