Afrika-kupa: nem törődtek a szabályokkal, koronavírusos lett Aubameyang

Vágólapra másolva!
2022.01.06. 20:13
null
Úgy fest, az első meccset biztosan ki kell hagynia (Fotó: AFP)
A csapatkapitány Pierre-Emerick Aubameyangnak és a gaboni küldöttség két másik tagjának is pozitív lett a koronavírustesztje a yaoundéi reptéren a kameruni labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupájára érkezve – közölte az MTI csütörtökön délután, este pedig a L'Équipe újságírója jelentkezett egy rövid videóval, amelyen látható, nem sok mindent tettek meg a gaboniak a fertőzés elkerüléséért a dubai edzőtáborban, például vacsora után...

Az Arsenal futballistája mellett játékostársa, Mario Lemina, valamint a másodedző, Anicet Yala gyorstesztje is kimutatta a vírus jelenlétét a yaoundéi repülőtéren, s ha a PCR-tesztjük is pozitív lesz, karanténba kényszerülnek, és szinte biztosan nem lehetnek ott a gaboni válogatott első meccsén.

Az afrikai kontinenstorna vasárnap kezdődik, Gabon hétfőn játssza első csoportmérkőzését a Comore-szigetek ellen a kameruni fővárosban – szólt az MTI jelentése.

A francia sajtóban ezzel egyidőben elkezdett terjedni egy rövid videó, amelyen jól látható, hogy a december 20. óta Dubaiban edzőtáborozó gaboni válogatott tagjai az esti vacsora utáni kötetlen beszélgetés során ügyet sem vetnek a koronavírus miatt bevezetett biztonsági előírásokra. Az elméletileg szerda esti felvételeken Aubameyang és Lemina is maszk és az ajánlott távolság betartása nélkül látható.

A gaboni küldöttség csütörtökön érkezett a vasárnap kezdődő torna helyszínére, Kamerunba, ám a yaoundéi reptéren az Arsenal csatára és a Nice középpályása is pozitív koronavírus tesztet adott, a csapat másodedzője mellett.

TÁVOLSÁGTARTÁS GABONI MÓDRA

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik