Afrika-kupa: a vírus megnehezíti Manéék dolgát

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.01.05. 23:46
null
Sadio Mané Szenegál színeiben (Fotó: AFP, archív)
Szenegál labdarúgó-válogatottja kénytelen elhalasztani pénteki repülőútját a kameruni rendezésű Afrika-kupára, miután három játékos és hat stábtag koronavírustesztje pozitív lett – írja az AP hírügynökség.


A szenegáli labdarúgó-szövetség szerdán közölte, a játékosok közül Pape Sarr, Nampalys Mendy és Mame Thiam fertőződtek meg.

Az Afrikai Nemzetek Kupája vasárnap kezdődik, ahol a tervek szerint a szenegáli válogatott hétfőn játssza első meccsét, Zimbabwe ellen. A csapat keretében olyan klasszisokat is felvonultat, mint a Liverpool támadója, Sadio Mané, vagy a Chelsea kapusa, Édouard Mendy. Szenegál az előző ANK-n ezüstérmes lett, és amennyiben nem veszít el további játékosokat, ismét a torna egyik favoritjának fog számítani.

Miután érkeztek hírek fertőzött labdarúgókról Burkina Fasóból, Elefántcsontpartból, Gambiából, Kamerunból, Malawiból, Nigériából, Tunéziából és a Zöld-foki-szigetekről is, felerősödtek a félelmek, hogy a járvány és a korábbiaknál fertőzőbbnek bizonyuló omikron variáns közelmúltbeli megjelenése káoszt okozhat Afrika-kupán Kamerunban, ahol a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem mértékadó adatai szerint a lakosság kevesebb mint 3%-a szerzett eddig teljes körű védettséget.

Korábban több nagy európai klub aggodalmát fejezte ki, veszélyeztetve érezték ugyanis a tornára elküldendő játékosaikat. A szervezők válaszul bejelentették, hogy csak a teljesen beoltott, illetve a negatív teszttel rendelkező szurkolók vehetnek részt a mérkőzésékén, ami azt jelenti, hogy a meccseket valószínűleg üres vagy csaknem üres stadionokban játsszák majd a nagyon alacsony afrikai oltási szint és a kevés megfizethető tesztelési lehetőség miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik