Afrika: balszerencsét hoz a csapatra? Félelemből rúghatták ki

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.08. 21:37
null
Mohammed Anas, az állítólagos balszerencsehozó (Fotó: TS Galaxy)
Nem mindennapi indokkal menesztette ghánai labdarúgóját a dél-afrikai élvonalban szereplő TS Galaxy: a Sporty Africa szerint Mohammed Anast csapattársai „utálták ki” a keretből, mivel szerintük a 26 esztendős támadó mindenkire átragasztja balszerencséjét.

 

Mohammed Anas különös esetéről egy klubhoz közel álló informátor mesélt egy helyi sportnapilapnak.

„A dél-afrikai csapatok, amelyekben eddig játszott, vagy éppenhogy elkerülték a kiesést, vagy valóban kizúgtak a ligából. Két évig szerepelt a Maritzburgban, amely a 2015–2016-os idényben két ponttal kerülte el a kapitulációt. A Free State Stars és a Polokwane City már nem volt ilyen szerencsés, mindkettő búcsúzott az évadok végén” – mondta el az informátor.

„Az előző idényben a Black Leopards kötelékébe tartozott, amely szintén kiesett. Jelenlegi csapattársai nagyon aggódtak, úgy érezték, hiába tesznek meg mindent a csapatért, az eredmények nem jönnek. Ezért Anast okolták, akivel a TS Galaxy az előző héten szerződést bontott” – a Transfermarkt és a klub hivatalos honlapja szerint a játékos még mindig a keret tagja.

Anas a „leopárdokat” elhagyva az idei nyári átigazolási időszakban csatlakozott a Galaxyhoz, amelynek színeiben mindössze háromszor játszott. Az idényben eddig gyengén szereplő, mindössze 5 ponttal az utolsó előtti helyen álló klubbon Anas elbocsátása sem segített túlzottan – csapata ugyan nem nevezte a november 5-ei, Supersport elleni meccskeretbe, mégis vereséget szenvedett.

Nem először írunk a Nemzeti Sport Online-on Mohammed Anasról. A játékosnak 2017-ben már beszámoltunk egy bizarr esetéről: az egyik meccs után, a legjobbjának járó díj átvételekor úgy nyilatkozott a helyi sajtónak, hogy „köszönöm a feleségemnek ÉS a barátnőmnek az elismerést” .

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik