Advocaat idő előtt távozott a Zenit vezetőedzői posztjáról

Vágólapra másolva!
2009.08.10. 08:08
null
Advocaat gondolatai talán már a belga válogatotton jártak
Az orosz labdarúgó-bajnokságban szereplő Zenit vezetői a gyenge eredmények miatt menesztették Dick Advocaat vezetőedzőt. Huszti Szabolcs csapata 17 forduló alatt mindössze 24 pontot szerzett, amivel jelenleg a hetedik helyen áll a Premjer-ligában.
A belga válogatott irányítását 2010. január 1-jén átvevő Advocaat szerződése szerint decemberig ült volna a szentpétervári csapat kispadján, amely azonban csak szenved a 2009-es szezonban, 17 forduló után csupán a hetedik helyen áll, és tíz pont a hátránya az éllovas Rubin Kazany mögött.

A holland szakember élesen kritizálta a klub nemrég kinevezett sportigazgatója, Igor Kornyejev igazolásait – az olasz Alessandro Rosinára például szerinte egyáltalán nem volt szükségük –, azaz már a viszonya sem volt olyan a klub vezetőivel, mint régen.

„Sajnos miután Advocaat aláírta szerződését a belga szövetséggel, a Zenit eredményei látványosan visszaestek. Mind a szurkolók, mind a vezetőség elégedetlen a csapat jelenlegi helyezésével” – olvasható a klub közleményében.

A korábban a dél-koreai és holland válogatottat is irányító Advocaatot 2006-ban nevezték ki a Zenit élére, amellyel nagy sikereket ért el – 2007-ben bajnok lett a csapattal, majd az UEFA-kupát is elhódította.

Helyére ideiglenesen az ifjúsági csapatot irányító Anatolij Davidovot nevezte ki a vezérkar.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik