Az ok: az argentin szövetség még az olimpia előtt kötött egy egyezséget a katalán klubbal, melynek értelmében Messi részt vehetett a pekingi játékokon, de ennek fejében az ezt követő barátságos válogatott mérkőzéseken már nem szerepelhet.

A keretben egyelőre csak európai légiósok szerepelnek, a hazai bajnokságban játszó kiválasztottakat később nevezi meg Maradona, aki a Skócia elleni idegenbeli találkozón debütál a válogatott kispadján november 19-én.

A frissen kinevezett szakember egyébként a hírek szerint a helyszínen tekinti meg a szerdai Real Madrid–Juventus BL-találkozót.

AZ ARGENTIN KERET

Kapusok: Juan Pablo Carrizo (Lazio), Sergio Romero (AZ Alkmaar)
Hátvédek: Nicolas Burdisso (Inter), Fabricio Coloccini (Newcastle), Martin Demichelis (Bayern München), Daniel Diaz (Getafe), Gabriel Heinze (Real Madrid), Javier Zanetti (Inter)
Középpályások: Angel Di Maria (Benfica), Fernando Gago (Real Madrid), Luis González (Porto), Jonas Gutierrez (Newcastle), Javier Mascherano (Liverpool), Maximiliano Rodríguez (Atlético Madrid), José Sosa (Bayern München)
Csatárok: Sergio Agüero (Atlético Madrid), German Denis (Napoli), Ezequiel Lavezzi (Napoli), Lisandro Lopez (Porto), Carlos Tévez (Manchester United)