Légiósként próbálhatja ki magát Hrepka Ádám is
Németh Ferenc
Légiósként próbálhatja ki magát Hrepka Ádám is

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS HREPKA-INTERJÚ A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!
A holland gárda a legutóbbi idényt a tizedik helyen zárta, míg Hrepka ígéretes kezdés után hullámzó tavaszt produkált az MTK-val, amelynek végül azért az ezüstérmet csak sikerült megszereznie.

Hrepka 2004-ben került Újpestről az MTK-hoz, ahol 64 mérkőzésen eddig 26 gólt szerzett. A játékos háromszor volt eddig tagja a magyar válogatottnak, először tavaly ősszel Kanada ellen játszott, amely egyben Várhidi Péter szövetségi kapitány bemutatkozása is volt a nemzeti együttes élén.

Az MTK a nyári átigazolási időszakban így két olyan tehetséges fiatal támadójától vált meg, akik kulcsembernek számítottak a 2006-2007-s szezonban. Németh Krisztiánt a Liverpool vitte el, Hrepkát most a holland gárda. Előbbi tíz, utóbbi tizenegy góllal zárta a bajnokságot.

A kék-fehérek remek utánpótlásának köszönhetőn az ugyancsak tehetséges utódok máris alapembernek számítanak - természetesen egészségesen -, Urbán Gábor és Pál András máris felvette a honi élvonal ritmusát.

Hrepka a 2006-2007-s szezon utolsó mérkőzésén, az utánpótlás-válogatott lettek elleni találkozóján bokaszalag-szakadást szenvedett, csak fokozatosan tudott bekapcsolódni a Garami József szakmai igazgató vezette nyári felkészülésbe. Mostanra azonban fizikailag már tejesen rendbejött, utolérte önmagát, csereként pedig többször is lehetőséget kapott, hogy játékba lendüljön.

Hrepka tervei szerint a holland egylet pénteki edzőmérkőzésen már be is mutatkozhat új csapatában, majd azt követően jövő héten talán már a bajnoki rajton is lehetőséget kap.