1. HNL: vasárnap kőkemény csúcsrangadó Eszéken

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2021.08.28. 08:36
null
Az eszékiek rangadóra készülnek (Fotó: Facebook/NK Osijek)
Érthetően nagy az érdeklődés Eszéken a vasárnapi horvát bajnoki labdarúgó-mérkőzés iránt, amelyen a jelenlegi második NK Osijek (Eszék) a bajnoki címvédő Dinamo Zagrebet fogadja.

 

A vasárnap 18.55-kor az eszéki Gradski Vrt lelátói előtt kezdődő horvát első osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzés valódi rangadónak ígérkezik, amelyhez igyekeztek kedvet csinálni a futballisták, köztük Kleinheisler László is Eszék belvárosában.

A Dinamo látogatása mindig és mindenhol esemény délnyugati szomszédunknál, s abban is biztosak az NK Osijeknél, hogy ilyenkor nem szükséges külön motiválni a labdarúgókat.

„Biztos vagyok abban, hogy játékosaim találkozása a szurkolókkal mindenki számára pozitív töltettel bírt – fogalmazott az eszékiek vezetőedzője, Nenad Bjelica. – Mihret Topcagic, valamint Mario Jurcevic már visszatérhetett a keretbe, s a heti edzésmunkánk is azt mutatja, hogy mindenki a vasárnapi találkozóra fókuszál. Az Istra elleni vereséget követően most már oldottabb a hangulat, és felkészülten várjuk az újabb bajnoki erőpróbát. Tény, Pulából hazafelé jövet sok szó nem hangzott el a buszon, a hétórás út során mindenki a saját gondolataiba burkolózott, és érthető, hogy amúgy is roppant hosszúnak tűnt. Mindenkinek jutott ideje átgondolni a vereség okait. Az biztos, hogy nem volt százszázalékos a produkciónk, kifogást sem keresünk rá. Igyekszünk persze mindig a saját topnívónkon futballozni, ez azonban időnként nem sikerül. Agresszivitásban és fegyelemben mindenképpen javulnunk kell a következő meccsünkön.“

Az 50. születésnapját augusztus 20-án ünneplő eszéki szakvezető annyiban külön kitért a Dinamo legénységére, hogy a zágrábiaknak az Európa-liga-csoportkör manapság már jogosan mindig elvárható cél, igaz, a BL-főtábla nem csupán nekik, de az egész horvát labdarúgásnak is az előnyére válhatott volna idén is. A bajnokság 7. fordulójának csúcsmérkőzésén az Eszék legeredményesebb támadójának, Ramón Miéreznek is roppant sokat jelentene, ha eredményes lehetne, ezért is kell az argentinal sokat foglalkozni. Ami biztosnak látszik, Bjelica repertoárjában jó néhány szisztéma, játékvariáció létezik, s ezeket kellőképpen tudja is akár variálni, ha a szükség úgy hozza.

Időközben az is eldőlt az Eszéknél, hogy az egyik támadó, a Puskás Akadémiától kölcsönből visszatért Antonio Mance – szintén kölcsönszerződéssel – a német másodosztályú Erzgebirge Auéhoz került, míg Ivan Santini már korábban távozott a fehér-kékektől a szaúdi bajnokságba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik