Rene Poms (Fotó: NK Osijek)

 

„Minden egyes alkalommal az alapján választom ki a játékosokat, akik a legjobbak adott pillanatban a három pont megszerzéséhez, s nem lesz ez másképp ezúttal sem a szombati találkozó előtt – fogalmazott a 47 esztendős Rene Poms az eszékiek sajtótájékoztatóján. – Egész héten jó és intenzív edzéseket vezényeltünk, a keret remek állapotban van, így várhatjuk a nagygoricai mérkőzésünket. Remélem, nagy odaadással, energiával futballozunk majd, a célunk nem is lehet más, mint a három pont megszerzése.”

Az NK Osijek vezetőedzője külön kiemelte, hogy a HNK Rijeka elleni idegenbeli győzelem kellő önbizalommal vértezte fel játékosait, mind jobban hisznek újra önmagukban, és láthatják, hogy van értelme az elvégzett kemény munkának.

„Sok múlik természetesen időnként az ellenfélen is, így néha más taktikát, elképzeléseket kell alkalmaznunk, de a legfontosabbak mindig a saját felfogásunk arról, hogy miként is futballozzunk. Jöhetnek közbe természetesen sérülések, eltiltások, s vannak ugyan neves futballistáink, de a csapattagságot a mutatott teljesítményükkel kell kivívniuk játékosainknak, akikkel a győzelmet aztán elérhetjük. Nem foglalkozunk majd az időjárási körülményekkel sem. Már magasan szeretnénk nyomás alá helyezni ellenfelünk, s elejétől a végéig sok munkát kell beletenni majd a találkozóba.”

Pomsnak talán csak az okozhat fejtörést, hogy a szombati meccsen nem számolhat az első számú csapatkapitány Mile Skoriccsal, valamint Adrian Leon Barisiccsel és Kristijan Lovriccsal.