Győzött az Eszék, és a bajnokság élére állt

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2021.08.15. 20:57
null
Az Eszék ötből a negyedik meccsét nyerte meg a bajnokságban (Fotó: NK Osijek)
Az NK Osijek hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Rijeka együttesét a horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában, így jelen állás szerint vezeti az 1. HNL tabelláját.

 

1. HNL
5. FORDULÓ
NK Osijek–Rijeka 1–0 (
1–0)
Eszék, Városi Stadion. Vezette: M. Zebec
NK Osijek: Ivusic – Bralic, Skoric, Loncar – Bartolec (Milos, 84.), Jugovic (Nejasmic, 76.), Zaper, Kleinheisler (Pilj, 66.), Bockaj – Mance (Bohar, 66.), Miérez (Hiros, 85.). Vezetőedző: Nenad Bjelica
Rijeka:
Prskalo – Velkovszki (Galovic, 61.), Kresic, Galesic (Vukcevic, 61.) – Tomecak, Pavicic, Stanic (Liber, 72.), Ampem (Escoval, 82.) – Muric, Abbass – Obregon (Busnja, 72.). Vezetőedző: Goran Tomic
Gólszerző: Miérez (17.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az NK Osijek a magyar válogatott középpályás Kleinheisler Lászlóval a kezdőcsapatában állt fel hazai pályán a Rijeka ellen. Először a vendégegyüttes bizonyult veszélyesebbnek: gyönyörű támadást vezetett, Prince Ampem ügyetlen lövését Ivica Ivusic kivédte, a labda azonban Issah Abbass elé pattant, aki könnyedén gurította a labdát a hálóba. A videobíró segítségével Mario Zebec játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, maradt a 0–0. A vezetést aztán az Eszék szerezte meg, Karlo Bartolec fantasztikus beadására Ramón Miérez érkezett kiválóan, s nagyjából 9 méterről Andrej Prskalo kapujába fejelt.

A második félidőt is a vendégalakulat kezdte aktívabban, és habár többet birtokolta a labdát, az Osijek összességében veszélyesebben játszott nála – előbbi kapura lövési mérlege 3/0, utóbbié pedig 6/2 volt a második játékrész 25. percében. A Rijeka nem talált fogást az Eszéken, sőt Nenad Bjelica csapata a 90+1. percben újabb gólt szerzett, ezt azonban les miatt érvénytelenítették. 1–0 lett a vége, és az Osijek a bajnokság élére állt.

 

PERCRŐL PERCRE

90+6. perc: ITT A VÉGE! AZ ESZÉK 1–0-S DIADALT ARATOTT A RIJEKA ELLEN!

90+1. perc: hiába lőtt gólt Damjan Bohar, les miatt érvénytelenítették.

85. perc: az Eszék is kihasználja mind az öt cserelehetőségét; Bartolec és Miérez levonult, Milos és Hiros érkezett.

84. perc: javarészt középen zajlik a játék, ritkán tudnak eljutni a csapatok a másik kapujáig.

82. perc: Ampem helyett Escoval állt be.

76. perc: Jugovic (NK Osijek) helyére Darko Nejasmic állt be.

75. perc: noha a Rijeka többet birtokolja a labdát, az Osijek veszélyesebben játszik nála – előbbi kapuralövési mérlege 3/0, utóbbié pedig 6/2 a második játékrészben.

72. perc: újabb cserék mellett dönt Goran TomicMato Stanic és Jorge Obregon helyett Adrián Liber és Denis Busnja lép pályára.

66. perc: Nenad Bjelica is kettőt cserélt, Kleinheisler László helyére Marin Pilj, Antonio Mance helyett pedig Damjan Bohar állt be.

61. perc: kettős csere a Rijekában – Galesic és Velkovszki lejött, Vukcevic és Galovic beállt.

60. perc: Kleinheisler László vezette kapura a labdát, nagyjából 17 méterről lőtt kapura, sikertelenül.

55. perc: Petar Bockaj (NK Osijek) szerzett labdát, és ígéretes akciót alakított ki, ám gól nem született belőle.

50. perc: a második félidőt a vendégek kezdték aktívabban, öt perc alatt kétszer lőttek kapura, igaz, egyik sem találta el azt.

46. perc: egyik csapat vezetőedzője sem cserélt.

46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

45+5. perc: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45. perc: 4 perc a ráadás!

41. perc: Prince Obeng Ampem (Rijeka) próbálkozott távoli lövéssel, de Ivica Ivusic könnyedén hárította.

37. perc: az NK Osijek a vezető találat megszerzése óta többet járatja a labdát hátul, s kevebb letamádással dolgozik.

31. perc: Mile Skoric mentett hatalmasat, Jorge Obergon indulhatott volna meg egy az egyben, a kapussal szemben.

25. perc: ivószünetet tartanak a csapatok.

21. perc: Issah Abbas indulhatott volna ziccerben, de les miatt lefújták az akciót.

17. perc: GÓÓÓL! Karlo Bartolec fantasztikus beadására Ramón Miérez érkezett kiválóan, s nagyjából 9 méterről fejelte a labdát Andrej Prskalo kapujába!

13. perc: Mihael Zaper fejelt (NK Osijek) fejelt nagyon nehéz helyzetből, pontatlan volt.

8. perc: gyönyörű támadást vezetett a Rijeka, Prince Obeng Ampem ügyetlen lövését Ivica Ivusic védte, a labda azonban Issah Abbass elé pattant, aki könnyedén gurította a labdát a hálóba. A videobíró segítségével Mario Zebec játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, marad a 0–0.

5. perc: dominál az Eszék, a játék főként a Rijeka térfelén zajlik.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! A magyar válogatott középpályás, Kleinheisler László kezdőként lépett pályára.

ELŐZMÉNYEK

Az NK Osijek a Rijeka elleni bajnokin javíthat a szófiai CSZKA Szófiával szemben az Ekl-selejtezőben elveszített párharc után.

„Úgy érzem, a két meccs kimenetelén kívül minden szempontból remekül helytálló eszéki csapatot láthattak csütörtökön, és ugyanezt a jó játékot várom vasárnap, a Rijeka ellen is – foglalta össze elvárásait Nenad Bjelica, az NK Osijek vezetőedzője a nemzetisport.hu-nak. – Ellenfelünk is jól kezdte a bajnokságot, az európai színtéren is sikeres, és ehhez gratulálunk, de természetesen újabb remek találkozón győzelmet remélünk a saját közönségünk előtt. Hiros,Bohar, valamint Jurcevic sérüléssel bajlódik, meglátjuk, a meccsig miként sikerül a rehabilitációja, ami biztos, mindhárman nagyot küzdöttek csütörtökön. Akárhogy is gondolkodom, úgyis a pályán nyújtott teljesítmény dönti el, hogy ki a jobb. Bízom abban, hogy ezúttal az NK Osijek lesz az.”

Az eszéki vezetőedző hozzátette, a nemzetközi összecsapásaikba együttese nagyon sokat tett bele, s nem épp szokványos, hogy ez csupán egy győzelemben és két döntetlenben mutatkozott meg.

„Ezen mindenképpen túl kell lendülnünk, s akkor a hazai bajnokságban folytatódhat a jó szériánk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik