Kleinheisler gyönyörű gólt fejelt, könnyedén nyert az Eszék

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.10.01. 16:50
null
Ismét remekül futballozott Kleinheisler László (Fotó: NK Osijek)
A horvát 1. HNL 11. fordulójában az Eszék hazai pályán 4–1-re megverte a Lokomotiva Zagrebet.

HORVÁT 1. HNL
11. FORDULÓ
NK Osijek (Eszék)–Lokomotiva Zagreb 4–1 (3–0)
Eszék,
Városi Stadion. Vezette: Titlic
Eszék: Ivusic – Cseberko, Zaper, Barisic (Bralics, 74.) – Grzan (Janjics, 84.), Jugovic (Barri, 69.), Nejasmic (Bakic, 84.), Leovac (Jurcevic, 74.) – Caktas, Kleinheisler – Beljo. Vezetőedző: Pere Poms
Lokomotiv:
Cavlina – Vranjkovic (Groznic 56.), Salihu, De Haas, Milicevic – Soticek (Vasilj, 46.), Cipetic, Smakaj (L. Stojkovic, 65.), Pivaric (Mersinaj, a szünetben) – Aliyu (Tuci, a szünetben), Kulenovic. Vezetőedző: Silvijo Cabraja
Gólszerző:
Barisic (2.), Beljo (3.), Caktas (45.), Kleineisler (80.), ill. Vasilj (88.)

 

A Lokomotiva Zagreb ellen győzelmi reményekkel lépett pályára az Osijek, amely jó formában futballozott a válogatott szünet előtt: az előző négy bajnokijából – egy döntetlen mellett – hármat megnyert, így már közvetlenül az élboly mögé ugrott a rossz idénykezdet után.

A fővárosiak igen kiegyensúlyozatlanul teljesítenek ebben a bajnokságban, és most a rosszabbik arcukat mutatták: igaz, parádésan kezdett a házigazda, a Fiorentina által csábított Adrian Barisic gyönyörű gólt fejelt, majd Kleinheisler László zseniális sarkazása után a 3. percben már két góllal vezetett az Eszék!

 

 

 

Nagy kedvvel játszott honfitársunk, az előretolt ék, Dion Drena Beljo mögött, szabadon szervezhetett, de a mezőnymunkából is kivette a részét. Jól ismerik már őt a horvátok, mert rengetegszer megrúgták, egy internetes oldal pedig a magyar Messiként becézte őt… A szünet előtt nem sokkal Mijo Caktas gólja eldöntötte a mérkőzést, nem sok izgalom maradt a folytatásra.

 

De Kleinheisler László gondoskodott arról, hogy megemlegessék a szurkolók a második félidőre, mert ritkán látható szép gólt fejelt – egyre jobb formában az Eszék, egyre jobb formában Kleinheisler László!

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc Branimir Cipetic
kap sárga lapot Kleinheisler ellökéséért, majd reklamál, elüti a labdát is.

89. perc Kettő perc a ráadás.

87. perc Kulenovic az ötös jobb sarka elől a remekül kilépő Ivusicba lő!

85. PERC JAKOV-ANTON VASILJ egy remek csel után ballal a bal alsóba lő 14-ről, kissé balról. 4–1!


A védő majdnem a saját térfeléről adott gólpasszt!

80. PERC ITT A NEGYEDIK, egy jobb oldali Bralic beadást 14 méterről, kissé jobbról gyönyörű ívben a jobb felső sarokba fejel KLEINHEISLER LÁSZLÓ! 4–0!

Egy kis örökmérleg: 50 meccs, 19 eszéki és 17 zágrábi sikerrel, 69, ill. 62 rúgott góllal.

74. perc Slavko Bralic és Mario Jurcevic be, Barisic és Leovac le. Cserék posztra.

70. perc Ivusic fogja a bal sarok előtt Cipetic távoli, félmagas bombáját.

69. perc Jugovics le, Diego Barri be a hazaiaknál. Motorcsere.

69. perc Adrian Barisic kap sárga lapot Vasilj ellökéséért.

65. perc Barisicot kell ápolni, Drjónak meg a dereka fáj egy ütközés után, Nejasmicot a bal szélen rántották le.

Grealish...

 

 

60. perc Végre valami, Groznica egy rossz szöglet utén szépen cselez, és jobbal 16-ról, kissé balról nem sokkal teker a bal, azaz a túlsó felső sarok mellé.

60. perc Mersinaj tízméteres fejesét blokkolja Barisic.

56. perc Gabriel Groznica be, Vranjkovic le.

55. perc Hatalmas hazai fölény, de rossz beadásokkal és indításokkal a 16-os környékéről. Zaper passza jó, de Beljo nem mer lőni a kapussal szemben állva 14-ről... de les.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Hármas hazai csere, Jakov-Anton Vasilj, Indrit Tuci és Jon Mersinaj
be, Marina Soticek, Ibrahima Aliyu és Josipa Pivaric le.

E párharc legjobb góllövői:
Mirko Maric 9
Ramón Miérez 4
Kleinheisler László 4
Antonio Perosevic 4
Haris Hajradinovic 3

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Egy perc a ráadás.

45. PERC MIJO CAKTAS A LABDÁT IS ELTALÁLJA, Grzan megvilla a jobb szélen, éles szögből jobbal középre ad, Beljo csuka mozdulattal középre fejeli a labdát az ötös bal sarka elől, Caktas ballal két lépésről középről a jobb felsőbe továbbítja a labdát. 3–0!

44. perc Caktas megrúgja Smakajt, a hasa fáj. Rájár a rúd a 19 éves koszovói szűrőre.

42. perc Art Smakajnak sárga lap Kleinheisler megrúgásáért. Utóbbit kellett ápolni, hosszasan.

41. perc Kulenovic 20 méteres szabadrúgása az eszéki sorfalé.

38. perc Grzan jó cselek után kissé jobbról a jobb sarok mellé lő, a 16-osra belépve.

34. perc A Leovac passza után bátran cselező Kleinheisler passzát Caktas 14-ről a léc fölé vágja, ballal, középről.

33. perc Ez igen, Kleinheisler és Beljo passzolgat, a középpályás jobbal 17-ről a léc alá lőne, de véd vetődve a kapus.

31. perc Kulenovic beadását a nigériai U20-as válogatott Aliju az ötösről Ivusic elé fejeli, gyengén.

30. perc Vranjkovic megrúgja Kleinheislert a felezőnél, sárga lap nincs.

28. perc Nejasmic cselezget a 16-oson belül, majd Beljóhoz passzolna, de kivetődik a labdára az ék elé Cavlina.

23. perc Az ötös előtt bevetődő Barisic blokkolja Soticek ballábas, 14 méteres lövését!

20. perc Beljo középről balra tolja a labdát Leovac elé, aki ballal a jobb felső mellé lő az ötös sarka elől.

18. perc MELLÉ, Ivusic kirúgása után Kleinheiser kicselez két védőt is, de jobbal 8-ról aztán a bal alsó mellé lő.

13. perc Beljo bal oldali, ballábas beadása a vendégkapusé.

9. perc Ivusic lép ki szépen Kulenovic elé De Haas indítása után.

A vendégektől Silvio Gorican és Mateo Maric eltiltott, Lukas Kacavenda sérült.

4. perc Kleinheisler újabb szép passzát Leovac középre adja, Nejasmic 16-ról kapura lő, de véd a léc alatt Cavlina!


3. PERC NEM ROSSZ, NEM ROSSZ KEZDÉS AZ ESZÉKTŐL... BETALÁL BELJO IS! Kleinheisler a pálya közepéről sarokkal indítja Leovacot, zseniálisan, aki kissé balról, 11 méterről kapura lő, ballal, és véd ugyan bravúrral a balra vetődő kapus, Cavlina, DION DRENA BELJÓÉ a lecsorgó, és közelről nem hibázhat az ék. Az ötös elől az üres kapu közepébe passzol ballal: 2–0!

Barisic első bajnoki gólja az Eszékben, a bosnyák védőnek ez a 9. mérkőzése a klubban. Az előző idényt kölcsönben a Frisinone együttesében töltötte.


2. PERC VEZET AZ ESZÉK! Caktas bal oldali szöglete után a rövid oldali ötössarokról ADRIAN BARISIC védhetetlenül fejel a kapuba, a bal felső sarokba. 1–0!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Az ifjú magyar apát köszöntik a mérkőzés előtt.

Óvatosságra intheti azonban Kleinheisleréket, hogy a jelenlegi bajnoki kiírás első Lokomotiva–Osijek meccse zágrábi győzelemmel zárult, ugyanakkor a fehér-kékek ezúttal sokkal jobb formában vannak és be is gyűjtenék a győzelemért járó három pontot a Gradski vrt Stadionban.


„Az ezt megelőző hét még nehezebb volt, hiszen több játékosunk is a válogatottjával készült, illetve nemzeti csapatában lépett pályára, s ennek voltak jó, illetve kevésbé kedvező részei is. Utóbbin azt értem, hogy a szóban forgó labdarúgók kimaradtak csapatunk edzésritmusából” – fogalmazott a Lokomotiva elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón az eszéki vezetőedző, Rene Poms. –Rajtuk kívül voltak, vannak sérültjeink is, de idővel már ők is visszatérhetnek a keretbe. Az utóbbi napokban már minden rendben volt az edzésmunkánkat tekintve, így biztos vagyok abban, hogy a fővárosi vasutasok elleni találkozón mindenki a legjobb formáját hozza. Az utóbbi fordulók eredménysorát szeretnénk folytatni, azokon a meccseken remekül teljesítettünk, úgyhogy adva van, mit is kell pontosan nyújtanunk” – tette hozzá Poms, aki eltiltás miatt Danijel Loncar és Ramón Miérez játékára sem számíthat, míg Kristijan Lovric ugyanúgy sérült, mint az első számú csapatkapitány, Mile Skoric.

A csapat osztrák vezetőedzője, Rene Pomslegfőképp a legutóbbi két győztes bajnokiból meríthet erőt, egy győzelem pedig azt is jelentheti, hogy az Osijek lassan felléphet a dobogós helyek egyikére.

Az eszékiek a héten már a magyar válogatott Kleinheisler Lászlóval a soraikban készültek, a középpályás pedig a válogatott hét után minden bizonnyal feltöltődve térhetett vissza a Dráva-parti városba.

A szombaton, 16.55-től rendezendő mérkőzésen (11. forduló) már csak azért sem elképzelhetetlen a Lokomotiva legyőzése az eszékiek szempontjából, mert a fővárosiak korántsem mutatnak kiegyensúlyozott teljesítményt, s három győzelemmel és hét vereséggel a 8. helyen állnak a tabellán.

A Lokomotiva Zagreb elleni szombati mérkőzésen is folytatná veretlenségi szériáját az NK Osijek labdarúgócsapata, amely az előző négy bajnokijából – egy döntetlen mellett – hármat megnyert, így már közvetlenül az élboly mögött, az 5. helyen áll a tabellán.

Kleinheisler Lászlóék folytatnák győzelmi sorozatukat (Fotó: Nemzeti Sport)


A magyar középpályás a Sibenik, a Rijeka és a Gorica elleni mérkőzéseken nyújtott teljesítményének, valamint a Sibenik ellen szerzett góljának és a Rijeka elleni meccsen kiosztott gólpasszának köszönhetően érdemelt ki az első helyet. Kleinheisler eseménydús és sikeres szeptembert tudhat maga mögött, a klubjával elért sikerek mellett a válogatottban is pályára lépett Németország és Olaszország ellen is, valamint megszületett a kisfia, Noel.

Kleinheisler László a szavazatok 33.3%-át kapta meg, mögötte a második Ivica Ivusic lett, és Ramón Miérez zárt a harmadik helyen.

A horvát élvonalban szereplő NK Osijek (Eszék) magyar válogatott középpályása, Kleinheisler László lett a hónap legjobbja az Eszék-szurkolók szavazatai alapján, számol be róla a klub honlapja.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ESZÉK–LOKOMOTIVA MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik