A hajrában megfogyatkozott az Istra, nyerni tudott az Eszék

Vágólapra másolva!
2022.10.15. 16:49
null
Kleinheisler László ugyan aktív volt, de gólt most nem szerzett (Fotó: NK Osijek)
A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján az NK Osijek az Istra 1961-et fogadta. A hazaiak Miérez és Caktas góljával 2–0-ra legyőzték ellenfelüket.

 

HORVÁT 1. HNL
13. FORDULÓ

NK Osijek (Eszék)–Istra 1961 2–0 (0–0)
Eszék,Városi Stadion.Vezette: Pecaric
ESZÉK: Ivusic – Barisic, Zaper, Cseberko – Grzan, Nejasmic, Jugovic, Leovac (Miérez, a szünetben) – Caktas, Beljo (Spoljaric, 84.), Kleinheisler (Hiros, 90+2.).Vezetőedző:Pere Poms
ISTRA: Majkic – L. Marin, Galilea, Perkovic, Rovis (Antovszki, 78.) – Milnar (Bakrar, 78.), Petrusenko, Cáseres – Maresic (Mumba, 71.), Erceg, Boultam (Petkovic, 71.).Vezetőedző:Gonzalo García
Gólszerző: Miérez (62.), Caktas (90+6.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Rene Poms vezetőedző sorozatban ötödik bajnoki győzelmére készülhetett az NK Osijek együttesének kispadján, s szakvezetői érájában amúgy sem szenvedett még vereséget – egy döntetlen az eszékiek kispadján. Ez egyben azt is jelentette, hogy az Eszék immár a dobogóról várhatta az Isztriáról érkező NK Istra 1961 elleni bajnoki mérkőzését.

Az első félidőben a vendégek is bizonyították, hogy képesek megnehezíteni bárki dolgát a horvát első osztályban, ugyanakkor egyértelmű esélyese volt a találkozónak a házigazda gárda. Soraiban azzal a Kleinheisler Lászlóval, aki amellett, hogy az egyik legjobb teljesítményt nyújtja a Dráva partján, immár friss apukaként is futballozhat. Nem véletlen, hogy produkciója végett a hét egyik sláger-témája az NK Osijeknél a szerződéshosszabbításának felvetése volt, s a magyar válogatott labdarúgó ennek megfelelően hozta is a tőle megszokott aktív futballt.

Ezek ellenére a csapatok 0–0-val fordultak, nem véletlen, hogy Poms a támadószekciót erősítve cserélt és a védő Marin Leovac helyére behozta második csatárnak Ramón Miérezt, együttese pedig átállt a 4-4-2-re. A nyomást tudta is ezzel a fokozni a házigazda és éppen az argentin támadó tudott eredményes lenni a 62. percben. A továbbiakban is számos kecsegtető lehetőség kínálkozott még a fehér-kékek előtt arra, hogy növeljék előnyüket, de az időnként azért veszélyesen kontrázó pulaiak számára a kegyelemdöfést az jelentette volna, ha egy – éppen Kleiheislerrel szembeni – szabálytalanságot végül büntető követ. A VAR-vizsgálat ezt ugyan végül felülbírálta, az Eszék azonban mégsem maradt újabb gól nélkül, mivel az idényben immár hét találatnál járó Mijo Caktas szabadrúgásból beköszönt a ráadás perceiben, a három pont pedig a 2–0-val maradt Eszéken.

 

PERCRŐL PERCRE

90+7. perc: Véget ért a mérkőzés!

90+5. perc: GÓÓÓL! Caktas szabadrúgásból talál a kapuba, a bal kapufa is a segítségére volt!

90+5. perc: Antovszki utolsó emberként szabálytalankodott Grzannal szemben, a játékvezető először csak sárgát adott, azonban a videobírózás után kiállította a vendégek játékosát.

90+2. perc: Hiros váltja Kleinheislert.

85. perc: A játékvezető büntetőt ítélt az Eszéknek, azonban a videobírózás után végül nem végezhetnek el tizenegyest a hazaiak.

84. perc: Beljo hagyja el a pályát, Spoljaric váltja.

78. perc: Újabb kettős csere a vendég oldalon. Rovis és Milnar le, Antovszki és Bakrar be.

76. perc: Ismét hatalmasat hárít a vendég kapus, Miérez lőtt erősen 17-ről.

75. perc: Majkic véd ismét nagyot, a vendég kapusnak ezúttal Barisic fejesénél kellett hárítania.

71. perc: Kettős csere a vendégeknél. Mareric és Boultam megy le, Mumba és Petkovic lép pályára.

62. perc: GÓÓÓL! Miérez megszerzi a vezetést az Eszéknek! Grzan beadását követően még tisztázni tudtak a vendégek, Nejasmic beadását már nem tudták, Miérez hat méterről fejelt a kapuba.

61. perc: Petrusenko is besárgul.

57. perc: Erceg kap sárgát.

55. perc: Miérez fejelt fölé Barisic beívelését követően.

52. perc: Cseberko is lőtt, a jobb felsőbe tartó labdát Majkic tolta szögletre.

52. perc: Jugovic próbálkozott jó 30-ról, a vendégek kapusának kellett védenie.

51. perc: Perkovic kapott sárga lapot.

46. perc: Csere a hazaiaknál, Leovac nem jött ki a második félidőre, Miérez váltotta.

46. perc: Elkezdődött a második játékrészt!

45. perc: Vége az első félidőnek!

35. perc: Nejasmic lőtt 25-ről, azonban Majkic jól helyezkedett és védeni tudott.

28. perc: Zaper kapott sárgát.

23. perc: Ismét Kleinheisler volt akcióban, a magyar támadó Beljonak passzolt a tizenhatoson belül, a csatár pedig fordulásból próbálkozott, Majkicnak kellett hárítania.

16. perc: Kleinheisler próbálkozott a tizenhatoson kívülről, lövése azonban a bal felső sarok mellett szállt el.

15. perc: Majdnem megszerezte a vezetést az Istra. Barisic ért bele rosszul a labdába a saját tizenhatosán belül, Ivusicnak kellett védenie a csapattársa fejesét. A kipattanó Boultamhoz került, aki azonban célt tévesztett.

13. perc: Grzan adta be a labdát a jobb oldalról, Leovac pedig 6 méterről próbálkozik, de nem találja el a kaput.

8. perc: Villan a sárga a másik oldalon is, Barisic kapja.

5. perc: Rovisnak mutatta fel a játékvezető a sárga lapot.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

Cikkünk folyamatosan frissül.

ELŐZMÉNYEK

Négy győztes találkozót követően az immár dobogós eszékiek újabb sikert könyvelnének el, s ezt hangsúlyozták is a meccset megelőző sajtótájékoztatójukon.

„A remek hangulatot egy újabb győzelemre váltanánk, hiszen most minden nagyon jó– fogalmazott az Osijek trénere,Rene Poms.Reméljük, egy jó mérkőzésen ismét sikert könyvelhetünk el. Jó formában vagyunk, a kondíciónk is jó, s ami számomra nagyon fontos, hogy a kaproncai győzelem után sem engedtünk ki. Labdarúgóink továbbra is éhesek a sikerre, és fejlődni szeretnének. Edzőként ezt örömmel hallom, s várjuk az újabb kihívást. A keretünk bő, tehát a néhány sérültünk ellenére is megvagyunk, ráadásul az elmúlt meccseken több jó teljesítményt is láttam. Azért azt hozzáfűzném, hogy nálam a védekezés a támadók vonalában kezdődik, s Kaproncán időnként úgy éreztem, voltak elöl problémáink. Ettől függetlenül persze támadásban jól teljesítettünk. Legutóbb, amikor az Istrával mérkőztünk, idegenben 1–0-ra kikaptunk, vagyis ez jó alkalom lesz a revansra, s az is a célunk, hogy újabb győzelmet arassunk.”

A héten az NK Osijek főszponzora, Mészáros Lőrinc személyesen is megtekintette, hogyan folynak a munkálatok az eszékiek leendő új otthona, a Pampas városrészben épülő stadion projektjének keretén belül.Kleinheisler László,a fehér-kékek magyar válogatott támadója esetében pedig arról szólnak a hírek, hogy hosszabbíthat a közönségkedvenc. Egyelőre a kérdés még nyitott, ugyanakkor Kleinheisler a Glas Slavonije oldalán elismerte, hogy nem lenne ellenére a szerződéshosszabbítás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik