Rangadót nyert az NK Osijek, oda a Dinamo Zagreb veretlensége

Vágólapra másolva!
2020.11.21. 14:50
null
Az eszékiek elvették a Dinamo Zagreb veretlenségét (Fotó: nk-osijek.hr)
A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 12. fordulójában az NK Osijek hazai pályán 2–0-ra legyőzte a címvédő és listavezető Dinamo Zagrebet.

 

HORVÁT 1. HNL
12. FORDULÓ

NK Osijek–Dinamo Zagreb 2–0 (Pilj 54., Zaper 89.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Igazi rangadót rendeztek szombaton a horvát bajnokságban: a címvédő és listavezető Dinamo Zagreb a második helyen álló NK Osijek otthonában lépett pályára. A házigazda eszékiek kissé megfogyatkozva várták a mérkőzést, hiszen a héten öt játékos pozitív koronavírustesztet produkált. Kleinheisler László viszont felgyógyult a fertőzésből, és helyet is kapott az eszéki csapat kispadján (igaz, játéklehetőség viszont nem jutott a magyar középpályásnak).

Az első félidőben az Eszék többet birtokolta a labdát, a Dinamónak viszont több helyzete volt: Bruno Petkovic és Mario Gavranovic lövése után egyaránt Ivica Ivusic védett, míg a 41. percben Kristijan Jakic közelről, két védő szorításában lőtte jóval a kapu fölé a labdát.

Hiába a nagyobb helyzetek, a fordulás után az eszékiek szerezték meg a vezetést: az 54. percben Igor Silva ment el a jobb szélen, majd az alapvonali beadása után Ramón Miérez visszakészítette a labdát Marin Piljnek, aki egy átvétel után a jobb alsó sarokba tekert. 1–0

A hazai gól után újabb vendéghelyzetek jöttek, ezek azonban ismét kimaradtak, a 89. percben pedig jött a büntetés: Mario Jurcevic jobb oldali szöglete után a labda átszállt Dominik Livakovic felett, a hosszú oldalon érkező Mihael Zaper pedig közelről a kapuba fejelt. 2–0

A ráadásban újabb gól már nem esett, így az NK Osijek 2–0-ra nyert, és három pontra megközelítette az élen álló Dinamo Zagrebet.

MECCS UTÁNI ÉRTÉKELÉSEK

„Először is gratulálnék az eszéki együttnek a győzelemért és különösen kapusiknak, Ivica Ivusicnak a fantasztikus prodikciójáért – mondta Zoran Mamic, a Dinamo szakvezetője a találkozót követően. – Ezúttal sajnos, azt mondhatom, a labdarúgást gólra játsszák, mi kihagytuk, az Eszék pedig értékesített kettőt is lehetőségeiből, melyekkel büntetett bennünket. Olyan helyzeteket hagytunk kihasználatlanul, melyekből ilyen meccsen nincs sok. A válogatott szünet alatt az nemzeti csapatokhoz elengedett játékosok miatt mi sem tudtunk optimálisan készülni, ahhoz pedig, hogy olyan időket élünk, amikor egyéb dolgok is beleszólnak az összeállításokba, nekünk is alkalmazkodnunk kell.”

„Fontos sikert könyvelhettünk el és ehhez tegyük hozzá, hogy sikerült remekül felkészülnünk erre a találkozóra az elmúlt napokban – nyilatkozta az eszéki klub honlapjának a második találat szerzője, Mihael Zaper. – Egymásért is küzdöttünk, ezért is külön öröm számunkra a győzelem. A jó néhány megbetegedett játékostársunk miatt akadtak nehézségeink, fontos csapattagok voltak kénytelenek kihagyni a közös munkát és a találkozót, akik viszont maradtak, azok mindent beleadtak. Örülök persze, hogy a fontos pontok megszerzéséhez góllal járulhattam hozzá, de mostantól már a szerdai, pulai meccsre kell készülnünk.”

„Büszkének kell lennünk arra, amelyet a játékosok ezen a mérkőzésen nyújtottak – ezek már Nenad Bjeica, az NK Osijek vezetőedzőjének szavai, aki az előző idényben még a Dinamo Zagrebet irányította. – Mérkőzésről mérkőzésre haladunk, s lehet, hogy ellenfelünk több szegmenset is tekintve jobb nálunk, de a csapatszellem a mi oldalunkon volt. A mérkőzés egyes szakaszaiban remekül működtünk, remek formában vagyunk. Voltak olyan játékosok, mint például Kleinheisler László is, akiknek bevetésével egyelőre még nem akartam kockáztatni, a továbbiakban ugyanakkor biztosan erősítést jelentenek majd számunkra, teljesen egészségesen.”

POLGÁR LÁSZLÓ

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+5. perc: Véget ért a mérkőzés, az NK Osijek 2–0-ra legyőzte a Dinamo Zagrebet.

90+4. perc: Leovac is besárgult.

90. perc: Öt perc a ráadás.

89. perc: GÓL! OTT A MÁSODIK, ELDŐLT A RANGADÓ! Jurcevic jobb oldali szöglete után a labda átszállt Livakovic felett, a hosszú oldalon érkező Mihael Zaper pedig közelről a kapuba fejelt. 2–0

88. perc: Cserélt az Eszék, Ndockyt helyére Guti érkezett.

81. perc: Bohar bal oldali beadása után Zaper lőtt közelről, Livakovic azonban védett. Bohar egyébként lesről indult, a partjelző jelzett is.

77. perc: Helyzet! Ademi lövése után Ivusic védett, majd a kipattanóból Petkovic próbálkozott, de a labda elakadt Skoricban.

76. perc: Cseréltek a vendégek, Ivanusec helyére Atiemwen állt be.

65. perc: Helyzet! Az Eszék a saját térfelén veszítette el a labdát, majd Petkovic próbálkozott, de a lövését blokkolták. A labda azonban Ivanusec elé pattant, ő egy átvétel után lőtt, Ivusic azonban szögletre nyomta a jobb alsó sarokba tartó labdát.

64. perc: Miérez nem tudja folytatni, hordágyon viszik le, Erceg állt be a helyére.

59. perc: Ez is sárga lap, Lauritsen állította meg szabálytalanul Miérezt, akit ápolni is kell. A combját fájlalja az argentin, esés közben maga alá fordult a lába, és meghúzta az izmát.

58. perc:Jakic rúgta fel Piljt, ezt is megért egy sárga lapot.

54. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT AZ ESZÉK! Igor Silva jobb oldali beadása után Miérez lekészítette a labdát Marin Piljnek, aki átvette azt, majd ballal, 13 méterről a jobb alsó sarokba tekerte. 1–0

50. perc: Bohar esett el a tizenhatoson belül Moharrami mellett, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

Csere egyik oldalon sem történt.

46. perc: Újra útjára indult a labda, elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Véget ért az első félidő.

45. perc: Vukovic is kapott sárga lapot, Miérezt borította fel a kezdőkörben.

45. perc: Egy perc a ráadás.

41. perc: Helyzet! Gavranovic tört be a tizenhatoson belülre, bepasszolta a labdát, amelyet Petkovic továbbított Jakicnak, aki közelről, két védő szorításában csúnyán az égbe bombázott.

40. perc: Ademi próbálkozott a tizenhatoson belülről, de nem találta el a kaput, nagyon lecsúszott a labda a lábáról a lövés pillanatában.

33. perc: Helyzet! Gavranovic tört be a tizenhatoson belülre, kicselezte Skoricot, majd 10 méterről lőtt, Ivusicban azonban elakadt a labda.

28. perc: Orsic szabadrúgása veszélyes volt, a labda azonban elsuhant a jobb oldali kapufa mellett.

27. perc: Skoric sárgult be, miután 20 méterre szabálytalankodott az eszéki kaputól.

21. perc: Jurcevic bal oldali lapos beadása után Zaper senkitől sem zavartatva, 15 méterről a kapu fölé rúgta a labdát.

17. perc: Igor Silva felívelése után Miérez csúsztatta a kapu mellé a labdát.

15. perc: Jurcevic bal oldali szöglete után középen Majstorovic emelkedett a legmagasabbra, fejesét követően azonban a bal oldali kapufa mellett ment el a labda.

9. perc: Lauritsen mellett Zaper esett el a tizenhatoson belül, de ezért nem járt tizenegyes.

6. perc: Védés! Petkovic próbálkozott 16 méterről kapásból, de Ivusic szögletre nyomta a jobb alsó sarok felé tartó labdát.

1. perc: Théophile-Catherine 30 másodperc után besárgult, Miérezt könyökölte le a Dinamo térfelének közepén.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.

Szombaton rangadót rendeznek Eszéken (Fotó: nk-osijek.hr)
Szombaton rangadót rendeznek Eszéken (Fotó: nk-osijek.hr)

Az eszékiek kék-fehér, a zágrábiak kék mezben léptek pályára.

Az Eszék kezdőcsapata: Ivušić – Igor Silva, Majstorovic, Skoric, Jurcevic – Zaper, Pilj, Vukovic – Bohar, Miérez, Ndockyt.

A Dinamo Zagreb kezdőcsapata: Livakovic – Moharrami, Lauritsen, Théophile-Catherine, Leovac – Ivanusec, Ademi, Jakic, Orsic – Gavranovic, Petkovic.

Kleinheisler László viszont már túl van a fertőzésen, így helyet kapott az eszéki csapat kispadján.

Az Eszéknél öt labdarúgónak is pozitív lett a héten a koronavírustesztje. Részletek itt!

„Horvátország jelenlegi két legjobb csapata csap össze – nyilatkozta a klub honlapjának az eszéki klub vezetőedzője, Nenad Bjelica, aki 2018–2020 között a Dinamo Zagrebet irányította. – Az utóbbi hónapokban magas szinten futballoztunk, nem véletlenül állunk a dobogó második fokán. A járvány miatt sajnos nem könnyű összeállítani a keretet, de nem keresünk kifogást. Két hete erre a találkozóra készülünk, a játékosokkal együtt maximálisan hiszünk benne, hogy szombaton mi leszünk a jobbak.”

Nehéz kiigazodni a horvát élvonal tabelláján, hiszen hiába rendezik már a tizenkettedik fordulót, mindössze a Sibenik játszotta le összes eddigi mérkőzését, a többi csapatnál legalább egy összecsapást el kellett halasztani. A Dinamo Zagreb elsőségét ugyanakkor semmi sem veszélyezteti, a zágrábi klub veretlenül vezeti a mezőnyt. Előnye hat pont a második helyen álló, szintén tíz fordulóban pályára lépő NK Osijek előtt. A Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató eszékiek szombaton hazai pályán próbálhatják meg csökkenteni a hátrányt.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a NK Osijek–Dinamo Zagreb rangadó a horvát bajnokság 12. fordulójában. Tartsanak velünk!

Log into Facebook

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik