Hiába Kleinheisler szemfüles találata, kikapott Zágrábban az Eszék

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.07.24. 20:55
null
Fotó: <a href="https://nk-osijek.hr/utakmice/lokomotiva-osijek-65327341/">NK Osijek</a>
A horvát 1. HNL 2. fordulójában az NK Osijek 2–1-re kikapott a Lokomotiva Zagreb otthonában.

 

HORVÁT 1. HNL
2. FORDULÓ
Lokomotiva Zagreb–NK Osijek (Eszék) 2–1 (0–1)
Zágráb,
Stadion Kranjceviceva. Vezette: Strukan
Lokomotiva:
Santini – Vranjkovic, Mersinaj, N. Soldo, Milicevic – Bubanja (Boskovic, 70.), Cokaj, Vasilj (Tuci, 80.) – Aliyu (Florucz, 80.), Kulenovic, Stojkovic (Gorican, 55.). Vezetőedző: Silvijo Cabraja
Eszék: Ivusic – Milos, Skoric, Loncar, Jurcevic – Zaper, Barri (Brlek, 70.) – Kleinheisler (Hiros, 76.), Jugovic (Topcagic, 83.), Fucak (Fiolic, a szünetben) – Miérez (Mance, 76.). Vezetőedző: Nenad Bjelica
Gólszerző: Boskovic (80., 86.), ill. Kleinheisler (16.)

Oda és vissza egy fél napot utazott az NK Osijek Kazahsztánba, Nur-Szultanba a Kizilzsar elleni Európa-konferencialiga-selejtezőre, a hazaút unalmát enyhítette az idegenbeli győzelem.

Volt legalább idő kielemezni a Lokomotiva együttesének játékát, ugyanis a bajnokságban győzelemmel induló Eszék Zágrábba utazott. Jó kilátásokkal, ugyanis három évig veretlen volt a Lokomotiva vendégeként, az ezt megelőző öt zágrábi mérkőzésen két döntetlen mellett háromszor nyert. Keményen futballozott a zágrábi gárda, de a fentieknek megfelelően megszerezte a vezetést a vendégcsapat: Kleinhesler László lecsapott a tizenhatos előtt egy pocsék Mersinaj-passzra, és okosan a jobb alsó sarokba lőtt.

A vendégek és a hazaiak is a főleg a széleken vezettek támadásokat, a mezőny legveszélyesebb játékosa a hazaiak bal oldali középpályása, a 18 éves Luka Stojkovic volt, akinek két nagy lövését is bravúrral kellett védenie az ötszörös válogatott Ivica Ivusicnak.

Nem unatkozott Krsevan Santini sem, a hazaiak kapusa – aki nem is olyan régen még az Eszék játékosa volt, akár csak a testvére, Ivan Santini – magabiztosan húzta le vagy öklözte ki a beadásokat. A második félidőben Ivusic két bravúrt mutatott be, két közeli lövésnél, Kleinheisler szabadrúgásból veszélyeztetett, majd a hajrában lecserélték – a középpálya bal oldalán játszott, igen hasznosan.

Kihagyott egy nagy ziccert a vendégcsapat is, a szünetben beálló Ivan Fiolic közelről az üres kapu mellé lőtt.

Balszerencsét hozott az Eszékre Kleinheisler lecserélése: előbb Blas Boskovic egy szöglet után bántóan egyedül maradt a kapu előtt, és fejjel nem hibázott, majd egy kontra végén 12 méterről okosan a jobb alsó sarokba lőtt.

Elfáradt a hajrára az Eszék, nem véletlenül, de ez három pontjába került.

PERCRŐL PERCRE

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4. perc Mance jobbal 15-ről, kissé balról a bal felsőbe lőne, nagy erővel, de ment fejjel, önfeláldozóan Mersinaj! Korner. Veszélytelen.

90+3. perc Milicevic elesik, nagyon fáj már mindenkinek minden ilyenkor.

90+2. perc Lökésért a Hirost ellökő Silvio Goricannak is. Plusz labdaelrúgásért, időhúzásért. Halmazati sárga lap.

90+1. perc Danijel Loncar ordítva reklamál valamit, sárga lap. Raul Florucznak is.

Négy perc a ráadás.

88. perc Négy bekkel és négy szűrővel már a hazai csapat. Kontra, Mario Jurcevic ellöki a felezőnél Floruczt. Sárga lap.


86. PERC ITT A MÁSODIK, Kulenovic balról jobbal laposan középre passzol, BLAZ BLASKOVIC jobbal 12 méterről a jobb alsóba lő. Hideg zuhany az Eszéknek: 2–1!

84. perc Sandro Kulenovic ismét nagyot rúg Skoricba, ez már sárga lap.

83. perc Mihret Topcagic be, Jugovic le, szűrő helyett ék!


Cokajé a gólpassz.

80. PERC EGYENLÍT A LOKOMOTIVA, egy bal oldali szögletet BLAZ BOSKOVIC középről, két méterről félmagasan a bal sarokba fejel. Három védő és a kapus közül… 1–1!

76. perc Kleinheisler és Miérez le, Amir Hiros és Antonio Mance be.

75. perc Blaz Boskovic kap sárga lapot Brlek ellökéséért.

74. perc BRAVÚROK,
Aliyu Kulenovic elé passzol, aki jobbal 13-ról, középről a kapusba lő, a kipattanó a nigériai légiósé, jobbal 15-ről azonnal lő, jobbra elmozdulva ezt is eléri Ivusic!

Cabraja nagyon szomorúan nézi a mérkőzést.

70. perc Peter Brlek be, Barri le, szűrőcsere.

69. perc Kulenovic jobbal nem sokkal lő a léc fölé 16-ról, Vasilj szép beadása után.

66. perc Kleinheisler szereli szépen a bal szélen Aliyut, aki jobb híján hatalmasat lök a magyar középpályáson, szabadrúgás.

63. perc Folytatjuk, mezőnyharccal. Még mindig 29 Celsius-fok van a stadionban.

60. perc Skoric és Kulenovic összefejel egy szöglet után, ápolás. De nincs nagyobb baj szerencsére.

57. perc Santini balra vetődve eléri Kleinheisler 18 méteres szabadrúgását.

55. perc Silvio Gorican be, a hazaiak legjobbja, Stojkovic le.

53. perc Jurcevic bal oldali beadását az ötös jobb sarkáról Fiolic az üresen tátongó bal, azaz rövid alsó mellé teszi kapásból. Ballal.

49. perc Kleinheisler passzát Fiolic elpörgeti Santini... de a bal alsó mellett is.

47. perc Zaper odatalpal Bubanjának, de nincs sérülés. Lap sem.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Ivan Fiolic be, Fucak le. Szélsőcsere.

Fotó: NK Osijek
Fotó: NK Osijek

 

E párharc legjobb gólszerzői a közelmútból:
Mirko Maric 9
Kleinheisler László 4
Ramón Miérez 4
Antonio Perosevic 4
Haris Hajradinovic 3
Ante Budimir 3

Egy kis örökmérleg: 49 mérkőzés, 16 zágrábi és 19 eszéki sikerrel, 60, ill. 68 rúgott góllal.

 



45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

 

45+1. perc Miérez 13 méteres fejese kapuscsemege. A mások oldalon Stojkovic jobbal a jobb alsó mellé lő a 16-os bal sarkáról.

Két perc a ráadás.

45. perc Hopp, Stojkovic jobbal 21-ről, picit balról most a bal, azaz a hosszú felső sarokba lőne, de hatalmasat véd ismét Ivusic, látványos légi út megkoronázásaként. Nem sokra rá Aliyu passzát Kulenovic közelről a kapusba pazarolja!

115 meccs, 15 gól, ez Kleinheisler eszéki mérlege. És 11 gólpassz.

42. perc Santini kiöklözi a kapu elől Jugovic jobb oldali beadását, a kornert hatról a léc fölé fejeli nagy erővel Skoric.

Érdekes, Mersinaj adta a gólpassz Kleinheislernek, az egyszeres albán válogatott a Laciból tért vissza kölcsönből a zágrábiakhoz…

35. perc Kulenovic ismét átlép ravaszul egy jobb oldali beadást, Stojkovic jobbal, kissé balról, 25-ről a bal sarokba lőne, félmagasan, hatalmasat véd vetődve Ivusic. Szép jelenet volt!

30. pec Fucak beadása után nagyot esik a másik ötösön Loncar… tovább.

29. perc Helyzet, Aliyu lekezeli az ötösön Milicevic balról jövő, ballábas beadását, de nem engedi lőni őt Skoric, a lapos passzt az ötösről nem tudja ellőni Kulenovic, mert szereli őt testtel hátulról a visszafutó Zaper.

27. perc Zaper ellöki a jobb szélen cselezgető Kulenovicot, ballal 23-ról kapura teszi a szabadrúgást Vasilj, de Ivusic fogja a labdát a léc alatt.

22. perc Mersinaj szereli szépen a tizenhatoson Miérezt.

18. perc Cokaj hatalmasat rúg becsúszva Loncarba, ápolás.



16. PERC VEZET AZ ESZÉK, KLEINHEISLER LÁSZLÓ ballal 17 méterről, középről a jobb alsó sarokba talál. Santini kirúgta a labdát Cokajnak, ő Mersinajhoz passzol, de a védőtől elpattant a labda a tizenhatos előtt, honfitársunk meg lecsapott a labdára, és gyors helyzetelismeréssel a kapuba lőtt. 1–0!

15. perc Santini is szépen lép ki a kapujából, ő Miérez elé.

14. perc Ivusic elkapja az ötös előtt Aliyi jobblábas beadását.

12. perc Gyors hazai támadás, Aliyu passzát beadja jobbról Vrankovic, az ék, Kulenovic váratlanul átlépi a labdát az ötös előtt, de közbelép Jugovic.

10. perc Jugovic jobbról középre emel, a 16-oson belül rosszul veszi le a labdát Mierez.

6. perc Kleinheisler passzát jobbal 20-ról a bal felső fölé vágja Fucak. Messze volt tőle a ficak.

2. perc Skoricnak ez jobban fájt, a tizenhatos előtt becsúszva nagyot rúg bele Vladan Bubanja, a játékvezető azonnal jelzi, jöjjön az orvosi stáb. Sárga lap.

2. perc Skoric belelépett valamibe, megtisztítja gyorsan a cipője talpát.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta kékben, a vendégek tiszta vörösben.


Az Osijek egyébként győzött az első fordulóban, otthon 2−1-re a Gorica ellen, továbbá lassan három éve veretlen a Lokomotiva vendégeként, a legutóbbi öt zágrábi összecsapáson két döntetlen mellett háromszor nyert − természetesen vasárnap is a három pont megszerzése a cél.

Kleinheisler László, az eszékiek magyar válogatott középpályása gólt lőtt az összecsapáson, és ha időközben megfelelően regenerálódott, Nenad Bjelica vezetőedző várhatóan beveti vasárnap a horvát bajnokság második fordulójában. Szükség is lesz acélos csapat pályára küldésére, mert Zágrábban a jó erőkből álló Lokomotiva lesz az ellenfél, amely a múlt heti nyitányon 2−0-ra vezetett a címvédő Dinamóval szemben, ám 3−2-re kikapott.


Oda-vissza csaknem 12 órát utazott hét közben az NK Osijek küldöttsége Horvátország és Kazahsztán között, de megérte, mert Nur-Szultanban csütörtökön 2−1-re győzve előnyt szerzett a Kizilzsar elleni Európa-konferencialiga-selejtezős párharc hazai pályán rendezendő visszavágójára.

Az Ekl-selejtező második fordulójában továbbjutásra álló NK Osijek vasárnap este a veszélyes Lokomotiva Zagreb vendége lesz a horvát bajnokságban.

Videó: egy félpályás öngóllal tette izgalmassá a párharcot az Eszék.

Mint arról élő, szöveges tudósításunkban beszámoltunk, a labdarúgó Európa-konferencialigában, a selejtező második fordulójának első meccsén az NK Osijek idegenben 2–1-re legyőzte a kazah Kizilzsart. A 69. perctől emberelőnyben játszó eszékiek akár kétgólos előnyből is várhatták volna a visszavágót, de a 83. percben Darko Nejasmic közel a félpályától hazatett labdája a kapuba vándorolt. Íme!

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A LOKOMOTIVA–ZAGREB MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik