1. HNL: Kleinheisler máris visszatérhet az eszékiekhez

Vágólapra másolva!
2021.12.10. 16:05
null
Kleinheisler László is visszatérhet (Fotó: NK Osijek)
A 2021-es esztendő utolsó hazai bajnoki mérkőzésére készülhet a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) tabelláján második helyen álló NK Osijek. A magyar válogatott Kleinheisler László visszatérhet eltiltása után.

Nehéz sorozatban van az NK Osijek, amely szerdán a jelenlegi listavezető Rijeka otthonában ért el gól nélküli döntetlent. A következő ellenfél a HNK Sibenik lesz, ami akár üdítő kivétel is lehet, ha azt tekintjük, hogy „csak” a 7. helyen áll a táblázaton – nos, ezt az ellenlábast kellene legyőzni vasárnap 13 órától a 19. forduló programjában

Szerdán mondhatni egyedülálló módon, nyolc hiányzója nélkül mérkőzhetett meg az NK Osijek a HNK Rijekával, de azóta a helyzet jócskán javulóban van.

„A cél mindig ugyanaz, győzni éppen adott ellenfelünkkel szemben – fogalmazta meg röviden az eszéki hitvallást a vezetőedző, Nenad Bjelica. – Azok közül, akik nem lehettek ott a keretben a legutóbbi bajnoki mérkőzésünk alkalmával,Kleinheisler László, Danijel Loncar és Mihael Zaper visszatérhet. Persze, két-három labdarúgónk is kapott komoly rúgást legutóbb, mindenesetre reméljük, hogy olyan együttessel állhatunk ki a remek csapatként játszó Sibenik ellen, mely le is tudja győzni ellenfelét.”

„Fiatalok, tehetségesek, s jól futballoznak, melyet bizonyítottak a Hajduk, a Dinamo, vagy éppen a Rijeka ellen is – ezt már a vasárnapi ellenfélről mondta Bjelica. – Nyomás nincs rajtuk, a kiesés nem fenyegeti őket, mondhatni teher nélkül játszhatnak és a spanyol szakvezetés is komoly nyomokat hagy játékán. Ugyanakkor nyomás alá kell helyeznünk őket, amennyire csak lehet, hiszen az elvárásaink mindig azonosak, tehát vasárnap is nyerni szeretnénk.”

HORVÁT 1. HNL
19. FORDULÓ
VASÁRNAP
15.00:
NK Osijek (Eszék)–Sibenik – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik