Ismét nyertek Kleinheislerék, ezúttal Pólában

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.04.03. 15:00
null
Miérez ismét betalált (nk-osijek.hr)
A horvát labdarúgó-bajnokság második helyén álló NK Osijek 2–0-ra nyert a jó formában lévő Istra otthonában. Az eszéki csapat sorozatban a hatodik bajnokiján maradt veretlen, és a tabella élére ugrott, igaz, a második helyezett Dinamo Zagreb két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

HORVÁT 1. HNL
27. FORDULÓ
Istra–NK Osijek 0–2 (0–1)
Póla,Aldo Drosina Stadion,zárt kapuk mögött. V:F. Jovic
Istra:
Lucic – Lisica (Guzina, a szünetben),J. Sutalo, Bosancic, Perkovic (Bande, 83.), Rafa Navarro – Ivancic, An. Pereira (Levitt, 78.), S. Loncar (Spoljaric, a szünetben) – Hara, Grzan.Vezetőedző:Danijel Rumic
NK Osijek:
Ivusic – Guti, Skoric, Cseberko – Milos (I. Silva, 90+2.), Zaper (V. Jugovic, 80.), J. Vukovic, Bockaj – Bohar (A. Erceg, 80.) – I. Santini (Kleinheisler, 70.), Miérez (Pilj, 90+2.).Vezetőedző:Nenad Bjelica
Gólszerző:
Miérez (30.), A. Erceg (88.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Kleinheisler László és Gyurcsó Ádám a kispadon, nélkülük az Eszék meg remekül kezdett, a pólaiak csak kapkodták a fejüket, majd összetehették a két kezüket, hogy a sok-sok vendéghelyzetből csak egyet értékesítettek a látogatók, Ramón Miérez révén.

Az argentin légiós a 17. gólját szerezte az idényben a 21. bajnokiján, mellette most Ivan Santini és Mile Skoric legalább két gólig juthatott volna a szünetig, ha kissé ügyesebbek, majd Miérez rontott ziccert már a pihenőt követően.

Ez volt a fordulópont, mert fellelkesültek a hazaiak, de ziccereiket ők is elpuskázták. A 70. percben állt be Kleinheisler, jellemző módon az ék Santini helyére, és jobbal majdnem a bal felsőbe lőtt három percre rá.

Gyurcsó ezúttal nem kapott játéklehetőséget, Ante Erceget vetette be a hajrában Nenad Bjelica mester, a hazaiakhoz a Manchester United által kölcsönadott Dylan Levitt és az Ajax által egy idényre átadott Hassane Bandé érkezett csereként, no és az a Josip Spoljaric, akiről az Eszék mondott le egy időre.

De nem vezettek eredményre a hazai ívelgetések, Ante Erceg – a Bröndby kölcsönjátékosa – szép gólja ellenben eldöntötte a mérkőzés és a három pont sorsát: az eszéki csapat sorozatban a hatodik bajnokiján maradt veretlen, és a tabella élére ugrott, igaz, a második helyezett Dinamo Zagreb két mérkőzéssel kevesebbet játszott.0–2

PERCRŐL PERCRE

Bjelica az Eszék élén: 28 mérkőzés, 21 győzelem és 4 vereség, 56 lőtt és 18 kapott gól. Ebből minden bizonnyal idényrekord lesz, még két siker kellene a közelmúltbeli csúcs megdöntéséhez.


90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc Marin Pilj és Igor Silva is a pályán.

Két perc a ráadás.

88. perc ANTE ERCEG eldönti, Bockaj passzát jobbal a bal felsőbe nyesi az ötös bal sarka elől, 12 méterről. 0–2!

85. perc Ívelgetnek a hazaiak, Erceg majdnem kontrázik, de csak majdnem, Hara meg hiába fejelne 14-ről kapura, kilép elé Ivusic.

83. perc Hassan Bande be, Perkovic le. A legértékesebb hazai játékos állt be.

Egyre látványosabban húzza az időt az Eszék, érik pár sárga lap.

79. perc Kettős csere lesz a vendégeknél, de nem Gyurcsó áll be, hanem Ante Erceg és Vedran Jugovic. Bohar és Zaper jön le.

Levitt hatszoros walesi válogatott, a Manchester United adta őt kölcsön.

78. perc Pereira le, Dylan Levitt lép a mestere által levitt játékos helyére.

73. perc MELLÉ, Kleinheisler jobbal nem sokkal lő a bal felső mellé, kissé jobbról, 18 méterről.

70. perc Kleinheisler László be, Santini le, ék helyett középső középpályás.

66. perc Miérez mellel leveszi Bockaj keresztpasszát, de jobbal 21-ről feladja a kapusnak a labdát.

62. perc Hopp, Gzran nem sokkal lő a jobb alsó mellé jobbal, 19-ről, középről.

59. perc Majdnem egyenlő, de Grzan kintről adott gólpasszt a ballal tízről a bal alsóba lövő Ivancicnak. MEGÚSZTA AZ ESZÉK! Most is...

56. perc Santini meg Bohar és Miérez remek akcója végén ballal milliméterekkel lő belsővel a jobb alsó sarok mellé!

56. perc ZICCER, de Hara ballal a kapusba vágja a labdát az ötös bal sarkán belül már, Spoljaric remek indítását követően.

55. perc Bockaj balról befelé cselez, majd jobbal ölön találja a labdával a kapust, 16 méterről.

50. perc Spoljaric hatalmasat rúg a jobbon Vukovicba, a cipőt is lerúgta róla! Bockaj beadása a védőké, Miérez 12-ről egy védőbe lő, Skoric ballal 16-ról meg a jobb alsó mellé emel.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Két hazai csere: Josip Spoljaric be, S. Loncar le, Gedeon Guzina meg Lisicát váltja.

A volt U19-es válogatott támadót, Josip Spoljaricot az Eszék egy évre adta kölcsön az Istrának. Kispados. TITKOS FEGYVER?

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
Goran Roce 6
Ramón Miérez 5
Haris Hajradinovic 4
Ivan Milicevic 4
Antonio Perosevic 4

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Van egy sejtésünk, ki lesz a mérkőzés embere.

45. perc
Santini távolija kapuscsemege.

44. perc Miérez lő ballal az ötös bal sarka elől, de bal lábbal véd a kapus, majd Bockaj bal oldali beadását Miérez a bal sarokba fejelné, félmagasan, öt méterről. de Lucic utoléri a labdát egy gyönyörű vetődéssel!

41. perc Miérez passza után Zaper bedob hat cselt is, de ballal tízről egy eléfekvő védőbe lő.

35. perc Nincs bent, Bockaj bal oldali szabadrúgását ötről a kpausba fejeli Santini!

33. perc Hara ballal 17-ről kapura lő, kissé jobbról, de blokkol szépen Skoric.

31. perc KIMARAD, Santini Bohar remek passzát az ötös bal sarka elől nem tudja ellőni a kapus mellett. Majd Bohar beadását Skoric nyolcról a bal sarok mellé fejeli.



30. PERC VEZET AZ ESZÉK, RAMÓN MIÉREZ! Santini, Bockaj a labda útja, nem kis dadogásokkal, utóbbi indítja okosan a jobbon Zapert, a jobblábas beadást öt méterről a kapuba tereli Miérez. Ballal, estében, a jobb alsó sarokba: 0–1!

22. perc Hazai lehetőség, Perkovic bal oldali, ballábas beívelését hétről Hara a léc alá fejelné, de véd szép robinzonáddal Ivusic. Aki az előbb lábbal mentett a japán elől, de les volt.

Jöttek-mentek! A rettenetes nevű Domagoj Verhas 2004-ben igazolt Eszékről Pólába. Az U17-es válogatott kapusa, Franko Kolic 2018-ban innen került az eszékiekhez.

19. perc Zaper passzát Santini 12-ről Perkovicba vágja. A hazaiak három védővel kezdtek, de inkább 5–3–2-es felállás az, amiben harcolnak már.

66 százalékban a vendégeknél a labda.

17. perc Helyzet, Bohar ad be kissé balról egy szabadrúgást, Mierez hatról a bal alsóba fejelnél a labdát, de véd a hazai kapus nagyot vetődve, a kipattanót jobbal egy védőbe vágja az ötös jobb sarkáról Zaper.

14. perc Santini lő Mierez passza után jobbal 19-ről nem sokkal a bal alsó mellé.

12. perc Petar Bocancic kap sárga lapot Bohar bodicsekeléséért.

10. perc
Bockaj kiharcol egy szabadrúgást, de ballal 23-ról, kissé balról fejen találja a sorfal egyik tagját, a japán Harát.



6. perc Bohar áll elő egy ravasz szabadrúgással, de lefülelik a lapos passzt Bocjak elől. Azért a svédeknek az 1994-es vébén jobban ment ez.

A hazaiaktól Toni Buric szívproblémák miatt hiányzik, Lovro Majkic sérült, a vendégektől Merveil Ndockyt maródi.

4. perc Napsütés, kellemes meleg, langyos idő és langyos mezőnyjáték, eszéki fölénnyel.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak sárga mezben és zöld nadrágban, a vendégek fehér mezben és kék nadrágban.

Egy kis örökmérleg: 49 mérkőzés, 9 pólai és 23 eszéki sikerrel, 42, ill. 62 rúgott góllal.

A válogatott mérkőzések után szombaton folytatná jó sorozatát az immáron öt bajnoki óta veretlen Osijek, amely szombaton az Istra vendégeként lép pályára. Az eszékieknek minden pont megszerzése fontos, hiszen mindössze két ponttal vannak lemaradva az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó, listavezető Dinamo Zagrebtől, az előző három egymás elleni találkozón egyébként rendre legyőzték a Istrát. A mindhárom válogatott mérkőzésen lehetőséget kapó (Andorra ellen gólt szerző) Kleinheisler László minipihenőt kap, csere lesz, de mint ismert, Gyurcsó Ádám személyében van még magyar légiós a keretben.

Sorozatban hatodik bajnokiján maradhat veretlen a válogatott meccsek miatti szünet után szombaton pályára lépő eszéki együttes.

A szerdán elvégzett koronavírus-tesztelést követően többen is pozitív eredményt produkáltak, ezután döntöttek úgy a klubnál, hogy elmarad a szombatra tervezett Gyirmót FC Győr elleni találkozó, míg az Eszék ellenit a tovább teszteredményekhez kötötte az egyesület.

A Budafoki MTE vezetői – a játékosokkal és a szakmai stáb tagjaival egyetértésben – úgy döntöttek, hogy a csapat a jelenlegi járványhelyzetben, biztonsági okokból nem utazik el a harkányi edzőtáborba, s ennek értelmében elmaradt a péntekre tervezett, NK Osijek elleni felkészülési mérkőzés is.

„Tiszteljük az ellenfelünket, amelynek élén fiatal szakember áll. A játékuk minősége folyamatosan javul, épp emiatt állunk roppant nehéz feladat előtt. Az biztos, hogy hiszek a srácokban. A bajnokság jelenleg különösen érdekes, a csapatok nagy része az európai helyekért vagy a kiesés elkerülése ellen küzd. Nekünk is egyszerű a képlet: a hátralévő mérkőzéseink mindegyikét meg kell nyernünk.”

Bjelica arról is beszélt, hogy az Istra 1961 esetében nem árt odafigyelni: ugyan alsóházi csapatról van szó, az utolsó négy bajnoki mérkőzésén tíz pontot szerzett.

„A múlt héten a regenerálódás és a fizikai felkészítés volt előtérben, mostanra azonban főleg már csak utóbbira helyezzük a hangsúlyt – fogalmazott a klub honlapján az NK Osijek vezetőedzője, Nenad Bjelica. – Szerencsére a sérültjeink lassan felépülnek, és a legfontosabb az, hogy győzzünk Pulában.”

Nenad Bjelica a horvát U21-es futballválogatottal az Eb-n továbbjutó Mihael Zaperra, a vb-selejtezőkön három meccset követően hétpontos magyar válogatott Kleinheisler Lászlóra, valamint a szlovén nemzeti csapatban szereplő Damjan Boharra és Mario Jurcevicre sem számíthatott az elmúlt időszakban. Az eszéki együttesbe csütörtök délután három játékos visszatért, Zaper pedig pénteken, Rovinjban csatlakozik a fehér-kékekhez.

A válogatott szünet miatt négy labdarúgóját is nélkülözte Nenad Bjelica, a horvát labdarúgó-bajnokság második helyén álló NK Osijek vezetőedzője, akinek csapata szombaton 15 órától a 27. fordulóban az Istra 1961 pulai otthonában lép pályára.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ISTRA–OSIJEK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik