Kétgólos vereség az Istra otthonában, már nem veretlenek az eszékiek

SZABÓ RÓBERTSZABÓ RÓBERT
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 18:45
null
Nem tudta megőrizni veretlenségét az NK Osijek (Fotó: nk-osijek.hr)
Nem sikerült megőriznie veretlenségét az NK Osijeknek, miután az Istra két nagyszerű támadást követően 2–0-ra legyőzte az eszéki együttest a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 6. fordulójában.

 

1. HNL
6. FORDULÓ
Istra 1961–NK Osijek 2–0 (0–0)
Pula, Aldo Drosina Stadion, Vezette: Bebek
Istra 1961: Lucic – R. Navarro, Galilea, Matic, L. Marin (Dancsics, 80.) – Blagojevic (Mlinar, 60.), Perera, Mahmoud – Szerderov (Lisica, 60.), Drena Beljo, Bandé (Miskovic, 89.) vezetőedző: Gonzalo García
NK Osijek: Ivusic–Bralic, Skoric, Loncar (Nejasmic 39.) – Milos, Jugovic (Grzan, 67.), Zaper (Pilj, 67.), Kleinheisler (Hiros, 67.), Bockaj – Bohar (Mance, 67.), Mierez vezetőedző: Nenad Bjelica.
Gólszerző:
Bandé (83.), Miskovic (90+4.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Fontos mérkőzésen látogatott az NK Osijek az Istra otthonába, hiszen az eszéki együttes egy győzelemmel akár hat ponttal is elhúzhatott volna a Dinamo Zagreb és a Lokomotiv Zagreb előtt, míg a Hajduk Splitnél hárommal lehetett volna több pontja a klubnak.

Az első percek igazán izgalmasra sikerültek: a második percben Damjan Bohar, majd néhány másodperccel később Mato Milos lövése kerülte el a házigazda Istra kapuját, Egy perccel később aztán már Ivusicnak akadt dolga: Mahmoud érkezett a bal oldalról beívelt szögletre, fejesét azonban védte a horvát kapus. A félidő folytatásában aztán az Eszék kisebb tűzijátékot is tartott az Istra kapuja előtt, majd a házigazda egy fantasztikus kontrát is vezetett, de nem született gól az első játékrész végéig.

A második félidő aztán rögtön a vendégek helyzetével indult, Kleinheisler László lőtt távolról, de nem tudta leszorítani a labdát. A kissé kapkodóan játszó, a támadások utolsó pillanataiban nem kellően koncentráló eszékiek aztán többször is előnybe kerülhettek volna, azonban az Istra veszélyes kontratámadásaiban is nagyon benne volt a gól. Végül utóbbi vált be: a 83. percben Abdallahi Mahmoud elé fejelte az egyik védő a labdát, amit aztán Bandé kapott meg és lőtt magabiztosan a bal felső sarokba. Végül az NK Osijek mindent megtett az egyenlítésért, de a 94. percben egy újabb kontrából Robert Miskovic állította be a 2–0-s végeredményt.

Az eszékiek legközelebb augusztus 29-én a címvédő Dinamo Zagrebet fogadják hazai pályán.

PERCRŐL PERCRE

90+8. perc: ITT A VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

90+7. perc: Még Mahmoud is kivehette volna a részét a gólgyártásból! A középpályás nagyszerűen ugrott ki, de Ivusic védeni tudta a lövését.

90+6. perc: Érvényes a gól! A játékvezető a videóbíró ítéletére várt, de végül úgy döntöttek a VAR-szobában, hogy nem volt lesen Miskovic.

90+4. perc: GÓL! Eldönti a mérkőzés sorsát az Istra, nincs több kérdés. Mahmoud passzolt fantasztikusan Drena Beljo elé, aki önzetlen volt, és a csereként beálló Miskovic elé passzolt, aki nem hibázta el a lehetőséget, és betalált az üres kapuba. 2–0!

90. perc: ÖT PERC A RÁADÁS!

90. perc: Hiros tört be a tizenhatoson belülre, de az egyik védőben elakadt a lövése.

89. perc: Elhagyja a pályát a gólszerző Bandé, a helyét pedig Miskovic veszi át.

86. perc: Cserél az Eszék! Zaper helyére érkezett Pilj az utolsó öt percre.

84. perc: Mierez kicselezte a kapust is, de a lövése a gólvonallal párhuzamosan végig gurult a kapu előtt, érkező pedig nem volt középen.

83. perc: GÓL! Mahmoud elé fejelte le a labdát az egyik eszéki védő, aki nagyszerűen ugratta ki Bandét. A Burkina Fasó-i támadó aztán egy az egyben higgadtan lőtte el a bal felső sarokba a labdát. 1–0!

82. perc: Meleg volt a helyzet az Osijek kapuja előtt. Drena Beljo lövését kellett bravúrral védenie egy kipattanó után Ivusicnak.

80. perc: Óriási lehetőség! Zaper volt az, aki a tizenhatosról lőhetett, de Lucic bravúrral védett.

80. perc: Újabb csere a hazaiaknál. Marin hagyta el a pályát, a helyét pedig Dancsics vette át.

75. perc: Grzan futott be a tizenhatoson belülre egy nagyszerű csel után, de nem tudott végül lőni, kirúgással jöhet az Istra.

68. perc: A csereként beálló Grzan nagyszerű beadása után Mierez fejelhetett, azonban a labda a kapu fölé szállt.

67. perc: Hármas csere a vendégeknél: Kleinheisler, Jugovic és Bohar elhagyja a pályát, míg helyettük érkezik Hiros, Grzan és Mance.

66. perc: Eldőlhetett volna a mérkőzés! Mahmoud egyedül vitte be két vendég védő között a labdát, azonban közvetlen közelrő, a kapu bal oldalánál a kapusba lőtt.

65. perc: Újabb sárga lap hazai oldalon. A játékvezető ezúttal Lucinak mutatta fel a lapot időhúzásért.

62. perc: Bohar maradt egyedül a tizenhatos vonalánál, eltekerte a labdát, de Lucic hatalmas bravúrral védeni tudott.

61. perc: A sárga lapos Blagojevic hagyja el a pályát, a helyét Mlinar veszi át, míg Szerderov helyére Lisica állt be.

61. perc: Nejasmic kapott sárga lapot.

59. perc: A szabadrúgást Bockaj végezte el, de Mierez csak a kapu fölé tudta csúsztatni a labdát.

59. perc: Kleinheisler marad a földön, miután Perera lépett oda csúnyán neki. A játékvezető lefújta a szabálytalanságot, de lapot nem adott a spanyol középpályásnak.

53. perc: Zaper próbált megindulni, de Drena Beljo utána csúszott, a játékvezető pedig sárga lappal jutalmazta a megmozdulást.

52. perc: Bandé maradt üresen a szélen és kapott szép labdát, azonban Ivusic jól mozdult ki a kapujából, és védeni tudott.

50. perc: A hazaiak végezhettek el egy szabadrúgást, de Marin ívelését Ivusic könnyedén lehúzta.

47. perc: Távoli próbálkozás Kleinheislertől. A magyar középpályás próbálta lopni a távolságot, majd körülbelül 25 méterről lövésre vállalkozott, de nem tudta leszorítani a labdát, amely így elhagyta a játékteret.

46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK JÁTÉRÉSZ! Az Istra végezte el a középkezdést, de máris egy Eszék szöglet következhet a jobb oldalról, ami után egy távoli fejest követően a labda a kapus kezében köt ki.

45+6. perc: ITT A VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK! A jó helyről járó szabadrúgáshoz Bockaj és Kleinheisler állt oda, utóbbi csak ijesztett, előbbi pedig messze a kapu fölé lőtt. A félidei állás: 0–0!

45+5. perc: Veszélyes helyről jöhet az Eszék! Perera lépett odaa középre törő Bockajnak, aki igaz el tudta lőni a labdát, de a szabálytalanság miatt szabadrúgással követekzhet kissé balról, a tizenhatos előteréből, bő 20 méterről a vendég együttes.

45+2. perc: Hatalmas lehetőség a hazaiak előtt. Drena Beljo kapott nagyszerű kiugratást, azonban Skoric végig kísérte a támadót, és a labdát is, amely elhagyta az alapvonalon a játékteret.

45. perc:ÖT PERC A RÁADÁS!

44. perc: Fantasztikus Istra kontra, szörnyű befejezés. Bandé kapott labdát a pálya jobb szélén, de a passza gyenge volt, így Skoric könnyedén tisztázott. A másik oldalon aztán Milos hagyott ki nagy helyzetet: a pálya jobb oldaláról tört be, majd éles szögből lőtt, azonban a labda elgúrult a kapu előtt.

42. perc: Az első hazai sárga. Blagojevic lépett oda Bockajnak csúnyán a pálya bal oldalán, amiért a játékvezető jogosan mutatta fel a sárga lapot a középpályásnak.

40. perc: Mierez kapott nagyszerű ívelést a tizenhatoson belülre, a kapu bal oldalába lőhetett volna, de lesen tartózkodott, így az Istra jöhet szabadrúgással.

39. perc: Már az első félidőben cserél az NK Osijek. A kétszer is ápolást igénylő Loncar helyére érkezik Nejasmic.

35. perc: Az első sárga lap a mérkőzésen. Bohar állította meg az Istra kontratámádásánál Mahmoudot, amit a játékvezető egy sárga lappal jutalmazott.

33. perc: A mezőnyben zajlik leginkább a játék, apróbb szabálytalanságokkal tarkítják a mérkőzést a játékosok, de nagyobb helyzet egyik oldalon sem alakult ki az elmúlt percekben. Most Mahmoud ütközött Loncarral a tizenhatos előterében, utóbbi a földön maradt, így érkezne kellett az Osijek orvosi csapatának.

Kihasználták az ápolást a játékosok, és frissítettek egyet a nagy melegben a játékvezetőkkel együtt.

20. perc: Eszéki tűzijáték az Istra kapuja előtt. Bockaj dobta be magasan a labdát, amit igaz a védők kifejeltek, de Kleinheisler így is kapásból lőni tudott, de az egyik védőről ismét Bockaj passzolhatott középre. A beadás aztán Bralicot találta meg, aki szerencsétlenül pont a visszafelé igyekvő csapattársá, Loncart rúgta fejbe.

19. perc: Szép lövés a hazaiak szélsőjétől.Szerderov kapott labdát a leshatáron, a pálya bal oldala felől futott be a tizenhatos közepére, azonban lövése nem találta el a kaput.

14. perc: Lányos zavar az Istra védekezésében. Matic csúszott el a tizenhatos előterében, Mierez kis híján labdát szerzett, de végül a játékvezető kezezés miatt szabadrúgást ítélt, azonban Bohar a kapus kezébe lőtte a labdát.

12. perc: Kleinheislerrel szemben a szabálytalanság a pálya közepén, bő 35 méterre a kaputól. A labda mögé aztán Jugovic állt oda, de beívelését a védők kifejelték.

11. perc: Bockaj iramodott meg a bal szélen, de beadása túl mély volt, így Lucic könnyedén húzta le.

4. perc: Fantasztikus passzt tett Mahmoud elé Perera, azonban a mauritániai középpályás a kapu fölé emelte a labdát.

3. perc: Nem fogunk unatkozni ha így folytatódik a mérkőzés! Ivusicnak, az Eszék kapusának kellett nagyot védeni, miután Mahmoud tudott fejelni a balról beadott szögletet követően a rövid oldalnál.

2. perc: Már a második percben veszélyeztet az Eszék. Bohar kapott nagyszerű passzt, azonban lövését védeni tudta Lucic kapus. Milos ismétlése aztán a kapu fölé szállt.

1.perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! A vendég eszékiek végezték el a kezdőrúgást.

Probléma a hálóval. A mérkőzés kezdete egy keveset csúszott, mert az Istra kapujának hálóját meg kellett kötni.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat az Istra 1961–NK Osijek horvát élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés élő, szöveges közvetítésében!

ELŐZMÉNYEK

Az NK Osijek noha már az Európa-konferencialiga selejtezőjéből búcsúzott a CSZKA Szófia elleni összesítésben 5–3-as vereségének köszönhetően, a horvát bajnokságban nagyszerűen teljesít eddig. Az első fordulóban simán, 3–0-ra nyert a Sibenik ellen, majd legyőzte a rivális Hajduk Splitet 2–1-re, míg legutóbb a Rijeka ellen győzött 1–0-ra hazai környezetben. Öt mérkőzés után így négy győzelemmel, egy döntetlennel és 13 ponttal áll a tabella élén az eszéki csapat, amely három ponttal előzi meg a szintén öt találkozót játszó Lokomotiv Zagrebet és a Dinamo Zagrebet, míg a Hajduk Splittel azonos pontszámmal áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik