Iksz az Eszék és a Slaven Belupo meccsén

K. B./P. L.K. B./P. L.
Vágólapra másolva!
2022.07.31. 18:42
null
Nem született gól az NK Osijek és a Slaven Belupo meccsén (Fotó: NK Osijek)
Az NK Osijek 0–0-s döntetlent játszott a Slaven Belupóval vasárnap, a horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság (1. HNL) harmadik fordulójában.

 

HORVÁT 1. HNL
3. FORDULÓ
NK Osijek–NK Slaven Belupo 0–0
Eszék,
Gradski vrt Stadion. V: Zebec M.

ÖSSZEFOGLALÓ

A labdarúgásban egy elszenvedett sokk után nem is lehet más a feladat, mint egyből javítani, s ha ez az európai kupaporondon történt, akkor erre a legtöbbször a bajnokságban van lehetőség. Így volt ezzel az NK Osijek legénysége is, mely kazah ellenlábassal szembeni kizuhanás után épp, a horvát első osztályban a középmezőnyhöz tartozó Slaven Belupo ellen tehette volna meg. A zaklatottság hazai oldalon érezhető volt, hiszen napok óta Nenad Bjelica sorsáról cikkeznek (a vezetőedző távozása, vagy elküldése nem csupán a klub, de a szakmai stáb részéről is kemény feltételeket vonna maga után...), s a fehér-kék csapat sem volt képes úgy felpörögni – Kleinheisler Lászlóval a soraiban – az első félidőben, ahogy az egy, a legjobb négy közé sorolt gárdától elvárható lenne. Tette mindenki a dolgát, ez azonban gólokban – igaz, vendég oldalon sem – mutatkozott meg. Az eszéki szurkolók körében az Eszék kispadján ismét szívesen látott lenne az a Zoran Zekic, aki végül kaproncai együttesét nagy küzdelmek közepette egy pont megszerzéséig vezérelte. Az NK Osijek a múlt fordulóbeli vereség, illetve az Ekl-selejtezőjéből történt kiesés után a Gradski vrt-stadionjában elért döntetlennel nem éppen csúcsformáját futja ezekben a napokban.

 

PERCRŐL PERCRE

96. perc: itt a vége, 0–0-s döntetlennel ért véget az összecsapás.

94. perc: Skoric (Osijek) és Talys (Slaven Belupo) is sára lapot kapott.

90. perc: négy perc a ráadás.

83. perc: veszélyes akciókat vezet a kapu felé a Slovan Belupo, mindeddig eredménytelenül.

81. perc: Mihail Caimacov kapja a Slaven Belupo negyedik sárgáját ezen a mérkőzésen.

71. perc: 63–37 százalék (labdabirtoklás), 3–8 (kapura lövési kísérletek), 0–2 (kaput eltaláló lövések) – a második félidő statisztikái.

69. perc: Petar Brlek (NK Osijek) kap sárga lapot.

65. perc: az NK Osijek ebben a 45 percben egyszer sem találta el még a kaput.

60. perc: Mile Skoric (NK Osijek) lőtt a kapu mellé.

55. perc: a második félidő első tíz percében a Slaven Belupo játszott veszélyesebben, négy lehetősége is adódott a gólszerzésre.

49. perc:Zoran Kvrzic (Slaven Belupo) közeli bombáját védte bravúrral Ivica Ivusic.

46. perc: elkezdődött a második félidő.

45+1. perc: gól nélkül ért véget az első félidő.

42. perc: Tomislav Bozic a harmadik Belupo-játékos, aki sárgát kap ezen a meccsen.

41. perc: az Eszék három, míg a Belupo két kapura lövési kísérletnél jár.

35. perc: veszélyesnek tűnő támadást vezetett a Slaven Belupo, de nem tudtak túljárni az eszéki védők eszén.

31. perc: Antonio Bosec (Slaven Belupo) sárga lapot kap műesésért.

30. perc: valamivel kiegyenlítettebbnek tűnik a játék képe – igaz, továbbra is az NK Osijek dominál, nem tudja áttörni vetélytársa védelmét.

25. perc: ivószünetet rendelt el Mario Zebec játékvezető.

22. perc: Ante Crnac révén megszületett a vendégek első kapura lövése, de gól nem lett belőle.

19. perc: az Eszék percek óta nagy nyomás alatt tartja a riválisát.

15. perc: Ivan Fiolic közeli lövését óriási bravúrral hárította Markovic.

11. perc: Kleinheisler vette célba a kaput, de lövését könnyedén hárította Antun Markovic.

9. perc: egyelőre egyik csapat sem jutott el kapura lövésig.

5. perc: Marino Marina (Slaven Belupo) kapja az összecsapás első sárga lapját, amiért felrúgta Kleinheisler Lászlót.

4. perc: az Eszék kezdte jobban az összecsapást, szinte folyamatosan járatja a labdát, ám egyelőre egyetlen helyezet sem tudott kialakítani – ahogyan a Slaven Belupo sem.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés.

Az NK Osijek kezdőcsapata: Ivusic – Bartolec, Skoric, Loncar, Jurcevic – Fiolic, Nejasmic, Kleinheisler, Brlek, Drena Beljo – Mierez. Vezetőedző: Nenad Bjelica.

ELŐZMÉNYEK

Az NK Osijek és az NK Slaven Belupo ugyanolyan mérleggel, egy-egy győzelemmel és vereséggel néz farkasszemet egymással a horvát élvonal harmadik fordulójában. Az eszékiek a nyitányon 2–1-es diadalt arattak a Gorica felett, majd ugyanilyen arányú vereséget szenvedtek a Lokomotiva Zagrebbelszemben.

Jóllehet, a Nenad Bjelica által irányított Osijek fáradtabb a Belupónál, hiszen az Európa-konferencialiga selejtezőjében szerepelt, s 3–2-es összesítéssel kiesett, mivel a második forduló második meccsén odahaza 2–0-ra kikapott a kazah Kizilzsartól.

„Kereshetnénk százféle okot alibiként, de erre a kiesésre nincs mentség – fogalmazott a találkozót követően az NK Osijek honlapján Nenad Bjelica. – A teljes felelősséget magamra vállalom, egyszerűen nem nézett ki jól a csapat, s különösen igaz ez a második játékrészre. Ellenfelünk vezető gólja után mindenfajta szervezettségünk odalett, ebben pedig, ezt be kell látni, az edző felelőssége az elsődleges.”

Horvátországban a Sportske novosti elemzése így indított: „Az eszéki blamázs nem most kezdődött, jóval korábbra nyúlik vissza, s Bjelicának nem marad más, mint a távozás”.

Az NK Osijek–Slaven Belupo összecsapás pikantériája, hogy a vendégek kispadján az a Zoran Zekic foglal helyet, aki néhány esztendeje az eszékiekkel még a PSV Eindhoven csapatát is kiejtette az Európa-liga selejtezőjében.

„Az eszéki szurkolók az én visszatérésemet szeretnék? No, de uraim, nekem munkám van, ezért fizetnek, tehát ezt nem szeretném kommentálni és rövidre is zárnám a témát...” – fogalmazott a Sportske novostinak Zekic.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik