Kleinheisler csereként szállt be, győzött idegenben az Osijek

Vágólapra másolva!
2022.09.17. 16:50
null
Sime Grzan berúgta (Fotó: NK Osijek)
A horvát NK Osijek 1–0-ra nyert idegenben a Gorica ellen az 1. HNL 10. fordulójában.

 

HORVÁT 1. HNL
10. FORDULÓ
Gorica–NK Osijek (Eszék) 0–1 (0–1)
Nagygorica,
Városi Stadion. Vezette: Strukan
GORICA: Banic – Wagué (Raszpopovics, a szünetben), Steenvoorden, Jovicic, Krizmanic (Vojtko, 68.) – Francois (Caio Cruz, 75.), Prsir (Golubickas, 69.) – Ndockyt (J. Mitrovic, 56.), Suk, Fruk – D. Juric. Vezetőedző: Igor Angelovszki
OSIJEK: Ivusic – Grzan (Bralic, 78.), D. Loncar, Cseberko, Leovac – Zaper, Nejasmic, Barri (Jugovic, 65.) – Caktas – Miérez, Beljo (Kleinheisler, 65.). Vezetőedző: Rene Poms
Gólszerző: Grzan (19.)
Kiállítva: Raszpopovics (90+2.)

Ahogyan az várható volt, nem alakult ki folyamatos játék a teljesen felázott nagygoricai pályán, ahol már a mérkőzés elején majdnem „gólpasszt adott” egy hazai érzelmű tócsa, de a váratlanul leálló labdát Deni Juric a jobb sarok mellé rúgta, kecsegtető helyzetből.

Juric a Dinamo Zagreb kölcsönjátékosa, Toni Fruk pedig a Fiorentináé, ő is kihagyott egy helyzetet, majd amikor az eszéki kapus, Ivica Ivusic fogta Joey Suk közeli lövését, azonnal akciót indított, a volt zalaegerszegi Sime Grzanelsőre a kapusba vágta a labdát, de a második próbálkozásából az ötös elől a jobb felső sarokba emelt. 0–1!

 

A szünet előtt majdnem góllá érett egy Suk, Fruk akció, amelynek a végén a jobb alsó mellé lőtt Jurica Prsir. A fordulás után Fruk szögletét Ivusic Suk fejére tolta, de megúszta ezt is az Eszék. Kleinheisler László a 65. percben állt be, az ezúttal gyengén futballozó, de a góllövőlista második helyén álló csatár, Dion Drena Beljo helyére.

A magyar középpályás hozta a tőle megszokott agresszív, harcias, lelkes és igen hasznos futballt, a ráadásban a kapu fölé lőtte a 18 méterről járó szabadrúgást, majd pazar indítása után közelről a kapusba lőtt Mijo Caktas.

Tíz emberrel fejezte be a mérkőzést a házigazda – három ponttal gazdagabban az Eszék.

PERCRŐL PERCRE


90+7. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+6. perc KIMARAD, Kleinheisler pazar indítását Caktas hétről a kapusba rúgja ballal.

90+4. perc Kleinheisler jobbal a jobb felső fölé vágja a kissé jobbról, 18 méterről járó szabadrúgást. Egy ölnyivel.

90+2. perc Ivan Banic kapus reklamál, sárga lap.

90+2. PERC MOMCSILO RASZPOPOVICS kap piros lapot! Kicselezte őt a 16-os előtt Miérez, a védő meg visszahúzta az éket a mezénél fogva. A bekk eladta előtte a labdát.

90+1. perc Danijel Loncar kap sárga lapot reklamálásért. Nem volt igaza, meg kell állítani a játékot, ha beleér a játékvezető a labdába.

89. perc Öt perc a ráadás!

Volt némi jogalapja a reklamálásnak, Golubickas orra vérzik.

88. perc Vojtko lőne 14-ről, odalép elé Bralic, Kleinheisler megindul, majd hatalmasat lök az ellenfelén. Sárga lap is! A hazai mesternek, Igor Angelovszkinak, reklamálásért.

87. perc Újabb veszélyes Fruk-szöglet jobbról, a jobb felső sarokba fejelné a labdát 10 méterről Caio, de odaér hatalmas vetődéssel Ivusic.

85. perc Loncar bevetődik az ötösre, ám kivágja előle a labdát az utolsó pillanatban Raszpopovics. Szépen adott be a jobb oldalról Bralic.

84. perc A hazai csapatkapitány, a bosnyák Aleksandar Jovicic lekönyökli Miérezt légi párharc címén, sárga lap.

82. perc A brazil ék, Caio betör a 16-osra, de szabadrúgás kifelé, Zapert ellökte Mitrovic.

80. perc Paulius Golubickas fellöki Kleinheislert, sárga lap.

78. perc KAPUFA! Jovicic jobb oldali megabadobását az ötös rövid sarkáról a rövid oldali kapufa tövére fejeli Nejasmic! Öngólhelyzet.

78. perc Slavko Bralic a pályán az Eszékben a gólszerző helyén. Aki lesérült.

75. perc Fölé, egy védőről nem sokkal pattan a léc fölé Nikolic ballábas, 18 méteres lövése! Zaper lépett oda ismét nagyon hasznosan!

73. perc Steenvorden gondol egyet, előremegy, és jobbal nem sokkal lő 22-ről, középről a jobb alsó sarok mellé. Ivusic vetődve biztosított.

70. perc Matthew Steenvorden kap sárga lapot Miérez ellökéséért.

(Fotó: NK Osijek)
(Fotó: NK Osijek)

 

67. perc Ramón Miérez lekönyökli Jovicicot, sárga lap, jogos.

65. perc Kleinheisler László Beljót, Vedran Jugovic Barrit váltja a vendégeknél.

Skoricot 2011-ben az Eszék elengedte ingyen a Goricához, de egy zágrábi kitérővel volt visszaúta a védő számára.

63. perc
Francois lő jobbal kapura 21-ről, kirúgja a labdát a kapu elől Zaper. Fruk szögletét Ivusic éppen a felugró Suk fejére tolja, de a holland már kisodródott helyzetben volt, a jobb, azaz a rövid sarok mellé pattant a labda a fejéről.

60. perc Helyzet, az előbb beálló Josip Mitrovic kissé jobbról jobbal, 15-ről nem sokkal lő a jobb alsó sarok mellé.

57. perc Joey Suknak sárga lap Barri lekönyökléséért.

50. perc Kemény, de kevés izgalmakat tartogató mezőnyharccal.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Mimcsilo Raszpopovics be, a Barcelonától leigazolt Moussa Wagué le.

Idén télen 2.25 millió euróért a Goricától vette az Eszék az egyszeres válogatott szélsőt, Kristijan Lovricot. 800 ezer euró még a bónusz, 15 százalék a továbbadási járadék. De a maximális összeg akkor is 800 ezer euró, a minimum bónusz pedig mindenképpen 350 ezer euró, ez az eladástól független. Érdekes szerződés.

 


Mint ismert, Kleinheisler László a nyár elején a válogatott egyik edzésén sérült meg, hosszú kihagyásra kényszerült, később kezdhette meg a nyári alapozást, de – erről a horvát média is írt a napokban – máris remek formába lendült.

Képek: megszületett Kleinheisler László kisfia, Noel

Kleinheisler László ott lesz a németek és az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar válogatott keretében.

E párharc legjobb góllövői:
Kristijan Lovric 5
Mirko Maric 4
Anthony Kalik 3
Mirlind Daku 2
Dion Drena Beljo 2

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. perc Miérez kap nagyot hátulról a bal szélen Steenvordentől, ápolás. Jobb boka.

Két perc a ráadás.

44. perc Kavarodás a vendégkapu előtt Fruk bal oldali, jobblábas beadása után, de egy hazai játékos kezére pattan végül a labda.

40. perc Suk és Fruk akciózik, Prsir jobbal nem sokkal vágja a jobb alsó mellé a labdát kissé balról, 13 méterről. Ivusic kapus mozdulni sem tudott.

Egy kis örökmérleg:
21 mérkőzés, 6 nagygoricai és 9 eszéki sikerrel, 28, ill. 34 rúgott góllal.

35. perc
Nem alakul ki folyamatos játék a felázott pályán.

30. perc Nejasmic jobbal 18-ról a léc fölé lő.

Merveil Ndockyt játszott anno a Barcelonában is, a Getafétől 2020-ban 500 euróért vette ez Eszék, a nyáron ingyen adta oda a Goricának.

26. perc Sárga lap Diego Barrinak Ndockyt visszahúzásáért.

Az első gólja volt ez az Eszékben, a 18. meccsén.

Grzan jobbszélső, de ma a védelem jobb oldalán játszik. Az előző fordulóban került oda, korábban nem játszott a Zalaegerszegről visszatérő 28 éves horvát játékos.

Wagué és Ndockyt nem állt éppen a helyzet magaslatán...

 

Egy bal oldali Fruk-szögletet Suk az ötös bal sarkáról nagyon rosszul talált el, Ivusic nagy lövésre számított, már leült, úgy kellett felugrania a labdáért, amely Barrint is megpattant előtte. Aztán gyorsan indított a kapus, a hazai védelem rendezetlen volt.

19. PERC EZ MÁR BENT VAN, Ivusic véd egy szépet, kontra, kiugrik SIME GRZAN, és ugyan elsőre a 11-espontról a kivetődő kapusba lő, de aztán jobbal a léc alá emel, a jobb felső sarokba. Jobbal, nyolc méterről: 0–1!

Nagyon rosszul ért Miérez lábához a kapus, nem szimulált, ez látszott a lassításnál. Lehet, nyújtott lábbal ment oda az argentin?

15. perc Miérez és a hazai kapus összecsúszik, utóbbi húzza a rövidebbet, ápolás. Banovic kivetődött Miérez elé, de nem fejjel előre, hanem jobbal rúgta el a labdát, aztán a dél-amerikai jobb lábát.

12. perc Jovicic a jobb alsó mellé sarkaz hatról egy bal oldali Fruka-szögletet.

11. perc Miérez kifejeli a labdát az ötösről egy vendégszöglet után, majd lefutja Jovicicet Caktas indításával, de kijön elé szépen a hazai kapus.

10. perc Befutottak a vendégdrukkerek is.

6. perc Majdnem gólpasszt ad egy tócsa, Fuk szabadrúgása rossz, de megáll a labda a 16-oson egy pocsolyában, ballal azonban a kapushoz pazarolja a labdát Loncar mellől Juric.

2. perc Helyzettel, Loncar elesik, de Fruk ballal 13-ról a léc fölé lő. Ivusic már eldőlt pedig balra, ajtó-ablak nyitva volt...

Proms elegáns kék esernyővel áll a pálya mellett.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fekete mezben, az eszékiek kék-fehér mezben és kék nadrágban.

Pocsék az idő, esik, a kamerákkal szemközti, fedetlen lelátó teljesen üres.

Az NK Osijek legutóbb 3–0-ra győzött a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 9. fordulójának szombati játéknapján.

Ma kispados!


Pomsnak talán csak az okozhat fejtörést, hogy a szombati meccsen nem számolhat az első számú csapatkapitány Mile Skoriccsal, valamint Adrian Leon Barisiccsel és Kristijan Lovriccsal.

„Sok múlik természetesen időnként az ellenfélen is, így néha más taktikát, elképzeléseket kell alkalmaznunk, de a legfontosabbak mindig a saját felfogásunk arról, hogy miként is futballozzunk. Jöhetnek közbe természetesen sérülések, eltiltások, s vannak ugyan neves futballistáink, de a csapattagságot a mutatott teljesítményükkel kell kivívniuk játékosainknak, akikkel a győzelmet aztán elérhetjük. Nem foglalkozunk majd az időjárási körülményekkel sem. Már magasan szeretnénk nyomás alá helyezni ellenfelünk, s elejétől a végéig sok munkát kell beletenni majd a találkozóba.”

Az NK Osijek vezetőedzője külön kiemelte, hogy a HNK Rijeka elleni idegenbeli győzelem kellő önbizalommal vértezte fel játékosait, mind jobban hisznek újra önmagukban, és láthatják, hogy van értelme az elvégzett kemény munkának.

„Minden egyes alkalommal az alapján választom ki a játékosokat, akik a legjobbak adott pillanatban a három pont megszerzéséhez, s nem lesz ez másképp ezúttal sem a szombati találkozó előtt – fogalmazott a 47 esztendős Rene Poms az eszékiek sajtótájékoztatóján. – Egész héten jó és intenzív edzéseket vezényeltünk, a keret remek állapotban van, így várhatjuk a nagygoricai mérkőzésünket. Remélem, nagy odaadással, energiával futballozunk majd, a célunk nem is lehet más, mint a három pont megszerzése.”

A horvát NK Osijek labdarúgó-együttese szombaton a HNK Gorica ellen játszik idegenben a SuperSport HNL 10. fordulójában.

Kleinheislert láthatóan nem zavarta meg a kényszerszünet, hiszen már négy gólt szerzett (hármat a bajnokságban, egyet az Európa-konferencialiga selejtezőjében), míg a legutóbbi idényben lejátszott tétmérkőzésein (37) összesen hármat – más kérdés, hogy az idei három bajnoki gólja csak egy pontot hozott rossz passzban lévő (nyolc forduló után 6. helyezett) csapatának.

Remek gólt lőtt, potenciális kulcspasszai voltak, sok párharcot megnyert, és a csapatának megítélt szabadrúgások mintegy harmadát ő harcolta ki – írja a horvát lap, amely név nélkül odaszúr egyet a nemrég leváltott vezetőedzőnek, Nenad Bjelicának is, hangsúlyozva: Kleinheisler úgy tud a csapat legkiegyensúlyozottabb formát mutató játékosa lenni, hogy térdsérülése miatt kihagyni kényszerült a felkészülési időszak jelentős részét.

„Laci! Laci!” – szólt az eszéki szurkolói kórus a hétvégén, és a Sportske Novosti szerint a magyar középpályás teljes mértékben rászolgált az éltetésre: a korábbi mérkőzéseken is vezéregyénisége volt csapatának, és a Sibenik elleni hétvégi bajnokin (1–1) is kiemelkedett társai közül.


 

Kleinheisler László ebben az idényben már több gólt szerzett az eszéki labdarúgócsapatban, mint a legutóbbi teljes kiírásban, ez pedig cikkírásra ihlette a horvát Sportske Novosti szerzőit.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A GORICA–ESZÉK MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik