Kleinheisler gólpasszt adott, de nem nyert a rangadón az Eszék

BACSKAI JÁNOS, POLGÁR LÁSZLÓBACSKAI JÁNOS, POLGÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2021.04.21. 20:30
null
Majdnem összejött ismét... (Fotó: nk-osijek.hr)
A horvát élvonal, az 1. HNL szuperrangadóján 1–1-re végzett Eszéken a Dinamo Zagreb, így az NK Osijek nem tudott a tabella élére ugrani.


HORVÁT 1. HNL
30. FORDULÓ
NK Osijek (Eszék)–Dinamo Zagreb 1–1
(0–1)
Eszék,
Városi Stadion, zárt kapuk mögött.V: Zebec
Eszék:
Ivusic – Loncar, Skoric, Cseberko – Milos (I. Silva, 33.), J. Vukovic (A. Erceg, a szünetben), Zaper, Bockaj – Kleinheisler (Pilj, 80.) – Bohar (Santini, 87.), Miérez. Vezetőedző: Nenad Bjelica
Dinamo Zagreb:
Livakovic – Risztovszki, Lauritsen, Théophile-Catherine, Gvardiol (D. Peric, 90+2.) – Jakic (Franjic, 87.), Ivanusec (Misic, 87.) – Majer (Atiemwen, 80.), Ademi, Orsic – B. Petkovic. Vezetőedző: Damir Krznar
Gólszerző:
A. Erceg (64.), ill. L. Majer (6.)

Cikkünk folyamatosan frissül.

PERCRŐL PERCRE

Nagyon különös első félidőt hozott az Eszék és a Dinamo Zagreb rangadója, mert a hazaiak egyáltalán nem tisztelték nagynevű ellenfelüket, több helyzetet is kialakítottak – és kihagytak (egyet Kleinheisler László is), mégis a zágrábiak szerezték meg a vezetést, ugyanis Mile Skoric felszabadítás címén olyan gólt rúgatott Lovro Majerrel, hogy azon utóbbi csodálkozott a legjobban...

Jellemző módon egy ideig azt sem tudták a Dinamo-játékosok, hogy kit és hogyan ünnepeljenek.

Kleinheislerre külön felkészült a címvédő, nem győzték faragni őt, a magyar középpályás majdnem egy „szokásos” távoli bombagóllal vett revánsot, de pár centiméterrel elvétette a bal felső sarkot. Gyurcsó Ádám ezúttal is a kispadon ült, amikor az első félidőben megsérült Mato Milos, akkor nem ő, hanem Igor Silva állt be, majd a szűrő Josip Vukovicot a szünetben a támadó Ante Erceg váltotta.

A pihenőt követően a góllövőlistát vezető eszéki középcsatár, Ramón Miérez fejelt közelről pontatlanul kapura (a góllövőlista harmadik helyén álló Mario Gavranovic, Mislav Orsic zágrábi páros előbbi tagja sérült volt, utóbbi formán kívül futballozott) – Kleinheisler szép emelését ellenben Ante Erceg mesteri mozdulattal fejelte a kapuba.

A magyar középpályást lecserélték a hajrában, Gyurcsó ezúttal sem léphetett pályára új klubjában. Két nagy helyzetet kihagyott még a Dinamo, de maradt a döntetlen, amellyel mindenképpen a címvédő lehet elégedettebb.

„Nehéz volt a Dinamo ellen játszani, a játékosai remekül és gyorsan változtatják helyzetüket. Talán ha a középpályán kicsit agresszívabbak vagyunk, jobban is teljesíthettünk volna – értékelt Nenad Bjelica, az eszékiek vezetőedzője. – A védekező középpályásaink túl mélyen tudtak csak labdát szerezni, így nehezen tudtunk a Dinamo kapuja elé érni. Ismerjük el, Bruno Petkovic nem kevés problémát okozott nekünk. A második félidőben jobbak voltunk, de a lényeg, hogy az esélyeink továbbra is megmaradtak. A két legjobb formában szereplő horvát csapat találkozott és vívott jó mérkőzést, de egyik sem érdemelt győzelmet. A következő fordulóban visszatérhet Vedran Jugovic, nincsenek lapok miatt eltiltott játékosaink sem, ráadásul bő kerettel dolgozhatunk. Jól fel kell készülnünk a Rijekára.”

„Több volt ebben a mérkőzésben, hiszen az első félidőben határozottan jobbak voltunk, a másodikban talán az Eszék volt valamivel aktívabb, ugyanakkor végig győzelemre játszottunk. A meccs ritmusával elégedettek lehetünk, kimondottan erős dinamikája volt – mondta zágrábi kollégája, Damir Krznar. Petkovic valóban remekül játszott, Arijan Ademivel mozgatták az együttest. A cserékkel azért is vártam, mert nem akartam megtörni a játék ritmusát. Nincs miért aggódnunk, erős a keretünk."

Az élcsoport:    1. Dinamo Zagreb 68 pont (29 mérk.), 2. NK Osijek 66 (30), 3. Gorica 51


90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4. perc Bockaj meg a kapu tetejére ível a 16-os bal sarka elől.

90+3. perc FÖLÉ, a bal oldali szögletet középről, hét méterről a léc fölé vágja Franjic, de kellett ehhez a bevetődő Skoric is. Rasmus Lauritsen kap még egy sárga lapot a végére a kapus ellökéséért.

90+2. perc Gvardiol elfáradt, Dino Peric váltja.

90+1. perc Bockaj megy hátra mélyen Orsiccsal, és szereli isőt.

Négy perc a ráadás!

90. perc Bruno Petkovic kap még egy sárga lapot Pilj felvágásáért.

89. perc Miérez jobbal hétről a bal alsó mellé gyötri Silva jobb oldali beadását!

87. perc Jakic és Ivanusec le, Bartol Franjic és Josip Misic be ott, Bohart meg a rutinos Ivan Santini váltja az eszékieknél. Nem áll be a vendégektől a jónevű Lirim Kastrati. Aki nem az újpesti Lirim Kastrati rokona.

85. perc Elégedettek a felek az iksszel? Nem, Orsic megindul a balon, de jobbal tízről gyengén lő a bal alsó felé, véd vetődve Ivusic kapus!

80. perc Majer le is megy, Iyayi Atiemwen váltja Kleinheisler lemegy, Marin Pilj váltja.

78. perc Lovro Majer hatalmasat rúg Zebecbe, sárga lap.

75. perc Majdnem, de Bockaj bal oldali, ballábas beadásáról éppen csak lemarad a kapu túlsarka előtt Miérez!

Gvardiol a nyáron Lipcsében folytatja, 16 millió euróért vették meg őt.

72. perc Ademi villog a balon, nagy nehezen szerelik csak, az ötösön belül, ápolás.

70. perc Nagy mentés, Jakic lő jobbal 19-ről kapura, ment a bal sarok előtt bevetődő Skoric!

68. perc A kölcsönkenyér majdnem visszajárt, a bal alsó elől az ötösön fekvő Miérezbe rúgja a labdát Gvardiol, de a labda a jobb sarok mellé csorog...

66. perc A Majert felvágó Jevhen Cseberkónak egy sárga lap.

64. PERC ITT A GÓL, ANTE ERCEG! Kleinheisler ballal az ötös elé emel a 16-os bal sarka elől, Erceg csuka mozdulattal tízről a jobb alsóba fejel, nagyon szép találat! 1–1!

61. perc Majer eldobja magát a magyar fiú mellett, nincs 11-es, sárga lap járna műesésért. Van is lap: Mihael Zapernek, eklamálásért, és egy az egyik zágrábi segédedzőnek.

59. perc Kleinheisler László is kap egy sárga lapot, felvágta a balon kegyetlenül Risztovszkit.

57. perc Arijan Ademi kap sárga lapot Silva felrúgásáért.

53. perc HELYZET, Silva remekül ad be jobbról jobbal, Miérez hétről kapura fejeli a labdát, de túl közel a kapushoz, aki véd egy villámgyors jobbra vetődéssel.

52. perc Bohar és Gvardiol összekap, kis kakaskodás.

49. perc Bohar jobbról élesen ad be, ment Miérez elől Lauritsen, a rövid sarok előtt.

48. perc Silva menti szép fejessel Ademi bal oldali, ballábas beadását.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Vukovic le, Ante Erceg be, szűrő helyett támadó a hazaiaknál.


JÖTTEK-MENTEK! A legismertebbek az Igor Pamic, Goran Vlaovic, Davor Suker trió. Ante Majstorovicot 2019-ben 400 ezer eurót adott az Osijek, 3.31 millióért adta el a minap Kínába.

Egy kis örökmérleg: 131 találkozó, 19 eszéki és 83 zágrábi sikerrel, 110, ill. 257 rúgott góllal.

A hazaiak nagy hiányzója Merveil Ndockyt, a vendégektől a Mario Gavranovic, Szadeg Moharrami páros.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
el-Arbi Hillel Szudani 7
Duje Cop 6
Junior Fernandes 5
Sammir 5
Ángelo Henríquez 4


45+4. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+3. perc
Ademi meghúzza a bal szélt, de jobbal tízről Silvába lő.

45. perc Hatalmas belépők itt és ott, Skoric és Petkovic főszereplésével, három perc a ráadás.

40. perc Majer és Ivusic úgy dönt, elviszi magával Kleinheisler jobb lábát emlékbe... de nincs sárga lap.

38. perc MAJDNEM, Kleinheisler jobbal 27-ről milliméterekkel lő a bal felső mellé!

36. pec Igor Silva megbokázza Orsicot, sárga lap.

33. perc HELYZETEK, de a Lauritsent szerelő Kleinheisler az ötös bal sarka elől ballal rosszul ad be (lövés helyett Miérezt vette célba), blokkol TC, a kipattanó Bockajé, aki ballal 14-ről, kissé balról nagyon a rövid felső sarok mellé lő!

33. perc Milos helyére Igor Silva áll be.

26. perc Bockaj szereli a jobbon Gvardiolt, aki ápolást kér, az előbb rosszul eső Milos is a földön.

Az északmacedón játékost nemrégiben egymillió euróért vették a Sportingtól. Játszott a Parmában is.

23. perc Kleinheisler megindul a balon, nagyon durván felvágja Sztefan Risztovszki, sárga lap!

20. perc Petkovic 23 méteres próbálkozása sem különb.

18. perc Hazai helyzet, de Bohar indítása után Bockaj kissé balról, 13-ról jobbal a bal alsó mellé lő!

17. perc Bizony, nincs 11-es és nincs sárga lap sem!

14. perc BÜNTETŐ, és sárga lap Milos Skoricnak, felbuktatta egy rossz belépővel Petkovic passza után Majert... De előbb elrúgta a labdát a bekk, aztán történt az ütközés? VAR.

12. perc Mislav Orsic kap sárga lapot Milos lerántásáért. Majdnem félmeztelenül szaladt tovább a hazai szélső...

9. perc Kontra, Orsic passzát Petkovic ballal nem sokkal vágja a bal alsó mellé középről, 18-ról. Nem kicsit macska-egér harc volt ez a támadás...

8. perc Kleinheisler kiharcol egy szögletet, Petkovic ment a rövid sarok előtt Bockaj ravasz tekerése után, aztán az újabb beadást rosszul találja el Vukovics, 23-ról.

6. PERC VEZET A DINAMO, egy jobb oldali Ivanusec-beadást Ademi középre fejel a túloldali kapufa elől, de éppen Skorichoz, ám a hazai védő a gólvonal elől jobbal az előtte felugró LOVRO MAJERT találja el, akiről a léc alá pattan a labda! Olyan érdekes gól, hogy a játékosok keringtek zavartan az ötös előtt egy picit, hogy kit is kellene most ünnepelni! 0–1!

5. perc Mezőnyharc, enyhe hazai fölénnyel.

4. perc Miérez szépen kicselezi Lauritsent, de jő a kapus. Előtte Majer 20 méteres lövése könnyedén lett Ivusicé.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak kék-fehér mezben és kék nadrágban, a vendégek sötétkék mezben és fehér nadrágban.

A Dinamo abba az észéki szállodába, ahol megszállt, a karanténszabályok miatt hozta saját szakácsát is, míg az Eszék nem vonult külön szállásra, a játékosok 19 órára érkeztek egyesével az öltözőjükbe. Úgy, hogy senkivel nem utaztak együtt, közösen – jelenti a helyszínről Polgár László.

Nenad Bjelica a meccset megelőző sajtótájékoztatón a szurkolói várakozásról is beszélt.

„Érezzük lépten-nyomon a városban és az utcákon, hogy nagy a várakozás Eszéken a mérkőzéssel kapcsolatban. – fogalmazott a szakvezető. – A csapat mentálisan teljesen rendben van, s ezt megalapozta például a Hajduk otthonában elért sikerünk is. Nagyon jó mérkőzést vívhattunk Splitben, persze, azt követően az utazás azért vehetett még ki energiát a játékosokból. Vedran Jugovicra eltiltás miatt nem számíthatok és Jose Caro sérülése végett is van még kérdőjel. Ugyanakkor felkészültek vagyunk, még úgy is, hogy semmi extra munkával nem készülünk a zágrábiak ellen. Többször is elmondtam már, a Dinamóban tisztelem korábbi munkaadómat, két nagyon szép esztendőt töltöttem ott, mint szakvezető, s ez még akkor is igaz, ha a végén bizonyos dolgokat velem szemben nem éreztem korrektnek. A győzelem ellenük is annyit jelentene, mint a legutóbbi, Hajduk, vagy bármely más együttessel szembeni siker.”

Az élcsoport:    1. Dinamo Zagreb 67 pont (28 mérk.), 2. NK Osijek 65 (29), 3. Gorica 50

Egységes, céltudatos futballt játszó csapat az eszéki, bizonyítanunk kell, hogy mi vagyunk a jobbak. Mi vagyunk a bajnoki címvédők, a listavezetők, nem engedhetjük meg, hogy letaszítsanak minket a trónról, ennek szellemében készülünk a szerdai rangadóra. Damir KRZNAR, a Dinamo Zagreb vezetőedzője.

Klubtársa, Gyurcsó Ádám februárban a Hajduk Splittől került az eszékiekhez, akik az idény végéig érvényes megállapodást kötöttek vele. A harmincéves, 20-szoros válogatott szélső azóta sem mutatkozott be tétmérkőzésen Nenad Bjelica együttesében.

A 36 fordulós horvát első osztályban hetek óta nagyszerű formában futballozik Kleinheisler László. A 27 esztendős, 35-szörös magyar válogatott középpályás négy gólt szerzett a bajnoki idényben, ebből hármat az elmúlt öt hétben. Az NK Osijeket 2019 januárja óta erősíti, szerda este hatvanadik bajnoki meccsén szerepelhet a csapat színeiben. Eddig nyolc gólt szerzett a horvát élvonalban, a Dinamo Zagreb kapujába még nem talált be.

A legutóbbi négy, Eszéken megrendezett egymás elleni bajnokiból egy döntetlen mellett hármat megnyert a házigazda, amely ezen a négy összecsapáson mindössze egy gólt kapott. Nenad Bjelica vezetőedző ezúttal is a szervezettségben, no meg a hatékonyságban bízik. „„Az egész csapat nevében mondhatom, hogy nem teszünk különbséget a meccsek között, mert mi mindegyiknek a győzelem reményében vágunk neki − nyilatkozta a klubhonlapnak az eszékieket irányító 49 esztendős sikeredző. − Az elmúlt időszakban játszott egymás elleni mérkőzéseinken bizonyítottuk, fel tudunk nőni a Dinamo szintjére. A zágrábiaknak nemrégiben ért véget a nemzetközi kupaidény, hiszen egészen a negyeddöntőig jutottak az Európa-ligában, márpedig ez jelentős terhelés volt, úgy hiszem, erőnlétileg jobban állunk náluk. Fegyelmezett, agresszív játékkal lehet keresnivalónk.”

Fennállása első horvát élvonalbeli bajnoki címét igyekszik megszerezni ebben az idényen a két magyar válogatott futballistát, Kleinheisler Lászlót és Gyurcsó Ádámot alkalmazó NK Osijek, amely két ponttal van lemaradva a nála eggyel kevesebb meccset játszó, címvédő Dinamo Zagreb mögött. A liga két legerősebb csapata szerda este egymásnak feszül az eszéki stadionban, győzelmük esetén a hazaiak átveszik a vezetést a tabellán, még nagyobb nyomást gyakorolva a fővárosiakra.

RANGADÓT JÁTSZIK szerda este a címvédő Dinamo Zagreb ellen a bajnoki trónra törő NK Osijek.

A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 29. fordulójának pénteki játéknapján az NK Osijek (Eszék) idegenben 1–0-ra legyőzte a Hajduk Splitet.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ESZÉK–DINAMO ZAGREB LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik