1. HNL: Bjelica excsapata ellen készül rangadóra az Osijekkel

Vágólapra másolva!
2021.02.12. 16:19
null
Nenad Bjelica korábbi csapata ellen irányítja az Eszéket (Fotó: AFP)
A járványügyi korlátozások ellenére is óriási várakozás előzi meg a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának szombati rangadóját, amelyen a Dinamo Zagreb az NK Osijeket fogadja. A találkozót megelőzően a tabella első helyén álló zágrábiak vendégei, a lista éléről csak rosszabb gólkülönbsége miatt lemaradó eszékiek sajtótájékoztatót tartottak, amelyen Nenad Bjelica vezetőedző osztotta meg gondolatait.

 

„Még úgy is, hogy jelenleg számos korlátozás van érvényben, alig tudok úgy kimenni az utcára, hogy ne szólítanának meg az emberek, és ne érdeklődnének a csapatról, és ne kívánnának sok sikert a továbbiakra” – mesélte a sajtótájékoztatón Nenad Bjelica, aki korábban közel két éven át a Dinamo Zagrebet irányította.

„Sajnáljuk, hogy ez az energia, amit érzünk a szurkolók részéről, egyelőre a stadionban nem segíthet nekünk, de folyamatosan érezzük a szeretetüket” – fogalmazott.

A vezetőedző beszélt a csapatánál uralkodó remek hangulatról.

„Egy győztes rangadó után mindig jó folytatni az edzéseket, s ez a Hajdukkal szembeni sikerünk után sem volt másképpen. Ráadásul most egy olyan sorozatban vagyunk, amikor fordulóról fordulóra követik egymást a kemény mérkőzések. Most a Dinamót fogadjuk, azután pedig jön a Rijeka elleni összecsapás, de nem állhatunk meg. Különösebb gondok, illetve sérülések nem akadályozzák a felkészülést, egyedül a támadó, Eros Grezda kiesése okoz már egy ideje csak nehézséget stábunk számára.”

A 49 éves tréner a Dinamo elleni mérkőzésre megfogalmazott célokról, és a számára pikáns párosításról is megosztotta gondolatait.

„A legfontosabb, hogy úgy nyújtsuk a legjobbat, hogy közben tisztában vagyunk azzal, ez is egy olyan találkozó, melyen csupán három pontot oszthatnak a győztesnek, így ezzel még nem lehet bajnokságot nyerni. Meg kell legyen bennünk a kellő agresszivitás és fejben nagyon ott kell lennünk a Maksimir-stadion gyepén. Tudjuk, hogy az ellenfelünk remek csapat, amelyet kiváló játékosok alkotnak. Nem azt mondom, hogy számomra nem lesz egyedi töltete a mérkőzésnek, de ezt most félre kell tennünk.”

HORVÁT 1. HNL
21. FORDULÓ
17.30:
Dinamo Zagreb–NK Osijek (Eszék) – élőben az NSO-n!

Az élcsoport: 1. Dinamo Zagreb 45 pont, 2. NK Osijek 45, 3. Gorica 36

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik