1. HNL: az egész szezon egyik legnagyobb rangadója jön

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.02.27. 08:07
null
Az eszékiek készen állnak a rangadóra (Fotó: NK Osijek)
A horvát labdarúgó bajnokság (1 HNL) 25. fordulójában gyakorlatilag az egész szezon egyik legnagyobb rangadója következik vasárnap 18 órakor az eszéki Gradski Vrt Stadionban, amikor az NK Osijek Nenad Bjelica vezetőedző előző munkaadójával, a címvédő és egyben listavezető Dinamo Zagreb gárdájával mérkőzik meg.

 

Bár a Dráva-parti stadion ebben az időszakban még kevésbé komfortos, biztosra vehető, hogy szép számú közönség előtt rendezhetik meg a rangadót.

„A lehető legjobb pszichés állapotban várhatja együttesem a találkozót zsinórban három siker után – fogalmazott a meccset megelőző sajtótájékoztatón Nenad Bjelica, az eszékiek vezetőedzője. – Egy-két sérült és eltiltott mellett is kimondottan remek kerettel készülhettünk, s bízom abban, hogy az öltözőben uralkodó atmoszféra visszaköszön majd a pályán is. Ellenfelünk persze egy olyan klub, mely már hosszú ideje eredményesen képviseli a horvát labdarúgást a nemzetközi kupaporondon is, mi azonban a saját tudásunk mellett közönségünk biztatásában is bízhatunk.”

Mint ismert, a zágrábi Dinamo csütörtökön még Európa-liga meccset vívott a Sevilla ellen (eredetileg még az eszéki meccs is szombatra volt kiírva), s vasárnap valóban komoly játékerőt képviselő csapat érkezik a Városkertbe.

„Biztos vagyok abban, hogy már nem csupán ellenlábasunk, de a mi játékunk kedvéért is sokan jönnek ki a találkozóra, nekünk azonban csak arra szabad koncentrálni, amit a mérkőzésen szeretnénk nyújtani. Elismerjük természetesen a Dinamo erényeit, tiszteljük is az eredményeit, de a jó értelemben vett agresszivitással és maximális koncentrációval fel tudunk hozzájuk nőni. Bízom a játékosaimban” – mondta Bjelica.

Érdekesség, hogy az eszéki fehér-kékek éppen február 27-én ünneplik fennállásuk 75. évfordulóját, február 29-én pedig 30 esztendeje lesz annak, hogy az NK Osijek lejátszhatta első bajnoki mérkőzését a frissen megalakult horvát első ligában. A délszláv polgárháború miatt azt a mérkőzést Dakovóban játszották, és nyertek is a pályaválasztó eszékiek 1–0-ra az NK Zagreb ellen.

HORVÁT 1. HNL
25. FORDULÓ
18.00:
NK Osijek (Eszék)–Dinamo Zagreb – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik