Eurofutball: Andrea Agnelli szerint nem fulladt kudarcba az európai Szuperliga

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.03.04. 10:15
null
Andrea Agnelli továbbra sem tesz le a Szuperliga elindításáról (Fotó: AFP)
Miután Aleksander Ceferin UEFA-elnök ismét kiosztotta azokat a klubokat, akik létre akarják hozni az európai Szuperligát, a Juventus elnöke, Andrea Agnelli jelezte, továbbra is kitart amellett, hogy a szakadár kupasorozat elindítására tett 2021 áprilisi kísérlet a széles körű kritikák ellenére sem fulladt kudarcba – írja a The Athletic.

 

Andrea Agnelli tagja volt az európai Szuperliga vezetőinek, a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez, a Manchester United társelnöke, Joel Glazer, a Liverpool tulajdonosa, John W. Henry és az Arsenal tulajdonosa, Stan Kroenke mellett.

A 12 klubból álló európai Szuperliga megalakulásának terve széles körű tiltakozáshoz vezetett, ami azt eredményezte, hogy a Premier League-ben szereplő Chelsea, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Manchester United és Tottenham visszalépett a tervezett tornától.

A Juventus, az AC Milan, az Internazionale, illetve a Real Madrid, a Barcelona és az Atletico Madrid azt tervezte, hogy csatlakozik Anglia nagy hatosához egy új versenysorozatban, amely riválisa lett volna a Bajnokok Ligájának.

A 72 órán belüli összeomlás ellenére Agnelli továbbra is kitart amellett, hogy a ligaalapítás bejelentése egy „nagyon fontos állásfoglalás volt”.

Karikatúra Agnelliről egy római tűzfalon az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) épületének közelében (Fotó: AFP)
Karikatúra Agnelliről egy római tűzfalon az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) épületének közelében (Fotó: AFP)

Agnelli a Financial Times Business of Football nevű csütörtöki londoni csúcstalálkozóján így nyilatkozott az európai Szuperligáról: „Számomra ez nem kudarc. Tinédzserkorom óta hallani terveket lehetséges szakadár ligákról.”

„Tavaly volt az első alkalom, hogy nem egy, nem kettő, nem három, hanem 12 klub tett egy nagyon fontos kijelentést, ami mély riasztást jelentett a rendszernek” – jelentette ki.

Javier Tebas, a La Liga elnöke azt állítja, hogy Agnelli néhány héttel ezelőtt Torinóban látta vendégül Pérezt és Joan Laportát, a Barcelona elnökét az európai Szuperliga újraindításának reményében.

A Szuperliga megmaradt triója az Európai Bíróságon támadta meg az UEFA-t. Állításuk szerint az Európai Labdarúgó-szövetség döntése a Szuperliga blokkolásáról és az érintett klubok szankcionálásáról erőfölénnyel való visszaélés és az európai versenyjog megsértése volt.

„Nagyon bízom az Európai Bíróság bíráiban, akik az Európai Unió és az európai értékek igazi őrzői” – tette hozzá Agnelli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik