Mint arról csütörtökön röviden beszámoltunk, José Antonio Camacho, a Primera Divisiónban szereplő Osasuna vezetőedzője kezdőként számított Vadócz Krisztiánra a Rayo Vallecano ellen 1–0-ra megnyert mérkőzésen, amelyen a magyar válogatott középpályás 69 percet töltött a pályán. A száraz hírből kiindulva Vadócz teljesen egészséges – s ezt a találkozó másnapján a futballista lapunknak meg is erősítette.

„A hétfőn elvégzett tesztek eredményei szerint erős vagyok, a fizikumomat nem viselték meg az elmúlt hetek megpróbáltatásai, s mivel valóban így éreztem, s érzem most is, egyáltalán nem lepett meg Camacho döntése. Nyilván ő is úgy kalkulál, hogy a kényszerű kihagyásom után célszerű minél hamarabb megszoknom a mérkőzések ritmusát, a csapat játékát, s úgy érzem, nem vallottam szégyent. Jó volt ismét futballozni, élveztem” – fogalmazott a 24 esztendős labdarúgó, aki csapatával Olaszországban folytatja a felkészülést.

No meg nyakunkon a románok elleni mérkőzés (augusztus 12., Puskás Ferenc Stadion), s Erwin Koeman bő keretében ott szerepel Vadócz neve is. Noha a holland szakember még nem szűkítette keretét, a játékos reméli, hogy a megkurtított névsorban is felbukkan a neve.

„Erwin Koeman egyelőre nem érdeklődött az egészségi állapotomról, a Magyar Labdarúgó-szövetségtől azonban már kerestek, ebből kiindulva bízhatok az újabb válogatott fellépésben. Az mindenesetre biztos, hogy a sűrű programra tekintettel itt, az Osasunánál nem örülnének, ha mennék, ezt már közölték is velem, csak éppen nekem sokat számít a válogatottbeli szereplés, úgyhogy szívem szerint pályára lépnék Románia ellen” – zárta mondandóját a középpályás.

A spanyol bajnokság három hét múlva kezdődik, az első fordulóban az Osasuna a Villarrealt fogadja.