Leszerelés: Petr Cech legszívesebben elbujdokolt volna a törökök elleni vesztes meccs után
Fotó: Reuters
Leszerelés: Petr Cech legszívesebben elbujdokolt volna a törökök elleni vesztes meccs után

„Az egyetlen jó dolog ebben a szezonban az, hogy véget ért” – nyilatkozta Petr Cech a kiesést hozó török–cseh mérkőzés után.

„Hihetetlen egy idény volt. Egész egyszerűen üldözött a balszerencse. Megsérültem. Mikor felépültem, ismét megsérültem. Végre egészséges voltam, erre jött az elvesztett Bajnokok Ligája-döntő, most meg ez. Pocsék egy szezon volt, na” – kesergett.

Cech idénye valóban elképesztően balszerencsésre sikeredett: karácsony előtt izomhúzódást szenvedett, majd kilenc meccset ki kellett hagynia egy bokasérüléssel.

Ezek után Tal Ben-Haimmal ütközött egy edzésen és ötven öltéssel kellett összevarrni arcát, a Chelsea-vel lemaradt a bajnoki és a BL-versenyfutásban is, majd jött az Eb-n az A-csoport sorsdöntő meccse, és a törökök elleni kapitális hiba.

„Természetesen el kell ismernem a hibámat, mindenki láthatta, hogy az enyém volt a második török gól. A labda hirtelen túl messze került tőlem, és ahogy megpróbáltam megfogni, kicsúszott a kezemből, és pont Nihat elé került. Ilyen a futball, tizenegyen játsszák, és sajnos nem mindenkinek van jó napja” – mondta.

Cechnek annyira elege van a fociból (no meg a balszerencsés kontinenstornából), hogy elmondása szerint az Eb további meccseiből lehetőleg egy percet sem szeretne látni… A törökök elleni baki pedig fájó tüske marad – még talán a vesztes BL-döntőnél is fájóbb.

„Ez rosszabb, mint a BL-finálé. Az ugyan döntő volt, de itt a hazámat képviseltem. Az én hibám miatt utazunk haza” – nyilatkozta a csalódott Cech.