• Interjút adott lapunknak Willi Orbán. A Leipzig és a magyar válogatott 27 esztendős hátvédje az októberi, Wolfsburg elleni Német Kupa-meccsen szenvedett térdsérülést, így a nemzeti csapat Wales elleni Eb-selejtezőjéről lemaradt, és az idén már nem léphet pályára. Ám a tervek szerint néhány hét múlva már futhat a vízben, utána pedig elkezdi megerősíteni az izmokat a sérült lábában. Szóba került a Wales elleni meccs, a védő szerint az volt a fő probléma, hogy egyszer sem tudtuk megnyerni a döntő párharcokat, és a meccsnapi szerencse is hiányzott, de továbbra is van esélyünk kijutni az Európa-bajnokságra.

• Vereséget szenvedett a montenegróiaktól is a magyar válogatott a női kézilabda-világbajnokságon, s ezzel nehéz helyzetbe került a csoportkörben. A keddi csatavesztést követően Kim Rasmussen szövetségi kapitány kiküldött munkatársaiknak azt mondta Kumamotóban, büszke a csapatra, mert a játékosok végig harcoltak, ugyanakkor elismerte, hogy több fontos szituációban hibáztak. Nem teljesítettek jól például a hat öt elleni helyzetekben, ebben a játékelemben mindenképpen javulniuk kell. Megkérdeztük Tóvizi Petra, Schatzl Nadine és Lukács Viktória véleményét is.

• Az olimpiai résztvevő Berecz Zsomborral is interjú készült. A vitorlázó első olimpiájára készül, és azt mondja, nincs ember, aki megmondja, milyen idő lesz majd Tokióban a játékok idején. Három hetet már eltöltöttek Japánban az előolimpián, s bár nagy átlagban közepes, gyenge szél fúj, ez mit sem jelent: ha bejön egy tájfun, az egy hétig is hatással lehet az időjárásra. A finn dingi hajóosztály világbajnoka arról is beszélt, hogy sportpszichológusnál járt, s jól tette, mert kiderült az is, mi az oka annak, hogy az éremfutamok előtt mindig étvágytalan és fáj a gyomra.

Balajcza Szabolcs, a Somogy megyei élvonalban szereplő Hetes SC 40 esztendős kapusa, az Újpest korábbi játékosa, az UTE akadémiájának kapusedzője és szekcióvezetője Hajrá, foci! mellékletünknek nyilatkozott. Elmondta, igyekszik karban tartani magát, s bár itt-ott mindig fáj, a hétvégi kilencven percre ezt félreteszi. A Hetesben mindenki dolgozik a futball mellett, ő is csak a hétvégi bajnokikra jár, viszont a játék, valamint az összetartó közösségünk miatt továbbra is élvezi a futballt.