Baráth Botond szerint a válogatott nem tudott magasabb fokozatba kapcsolni (Fotó: Török Attila)

 

„Nekem kellett mennem a hosszún a Moore-ral, Langgal köztünk maradt egy kis terület, oda érkezett Ramsey, nem vettük fel a második hullámban érkező embert, ő pedig befejelte közelről. A második gól egy pontrúgásból született, ott is lemaradtunk Ramseyről. Otthagytuk a kapu szájában, onnan pedig nem volt nehéz dolga – elevenítette fel a kapott gólokat Baráth Botond az M4 Sport kamerái előtt. – A walesiek az első félidőben engedtek nekünk területeket, nagyon jó passzaink voltak, de sajnos nem sikerült befejezni a helyzetünket, ők viszont értékesítették az övéket. A második játékrészben sajnos nem tudtunk egy fokozattal feljebb kapcsolni.”

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar válogatott a pótselejtezőn még kivívhatja az Eb-szereplést – a lehetséges ellenfelekről IDE KATTINTVA olvashatnak.

„Nem mondanám, hogy elfogytunk, a sérültek hiánya kicsit rányomta a bélyegét a meccsre. Van majdnem fél év felkészülési időnk, arra kell koncentrálnunk, hogy arra a két meccsre felkészülnünk. Olyan csapatokkal találkozunk majd, ahol nincsenek sztárok, akik eldöntsék a mérkőzést” – zárta gondolatait Baráth.

A Nemzeti Sportot a cardiffi Eb-selejtezőről tudósítja: Pietsch Tibor, Pór Károly (szöveg), Nagy-Pál Tamás (videó), Török Attila (fotó)

EB 2020, SELEJTEZŐ
E-CSOPORT, 10. FORDULÓ
WALES–MAGYARORSZÁG 2–0 (1–0)
Cardiff, Cardiff City Stadion, 31 762 néző. Vezette: Hategan (román)
Wales: Hennessey – C. Roberts, Lockyer, Mepham, B. Davies – Morrell (Ampadou, 50.), Allen – Bale (H. Wilson, 88.), Ramsey, D. James – K. Moore. Szövetségi kapitány: Ryan Giggs
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Baráth, Lang, Nagy Zs. – Nagy Á. (Kovács I., 60.), Pátkai – Dzsudzsák (Varga R., 72.), Szoboszlai D., Sallai R. (Holender, 83.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Ramsey (15., 47.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Szlovákia–Azerbajdzsán 2–0 (Bozeník 19., Hamsík 86.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Horvátország 8 5 2 1 17–7 +10  17
2. Wales 8 4 2 2 10–6 +4  14
3. Szlovákia* 8 4 1 3 13–11 +2  13
4. MAGYARORSZÁG* 8 4 4 8–11 –3  12
5. Azerbajdzsán 8 1 7 5–18 –13  1

Félkövér: kijutott az Eb-re.
*: bejutott a Nemzetek Ligája playoffjába.
Dőlt: kiesett, s az NL-en keresztül sem juthat ki.