„Eddig ez volt a legérzelemdúsabb meccsem a karrierem során – mondta Orbán. – Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy góllal segíthettem a csapatot. 90 percen keresztül végig uraltuk a játékot, és megérdemelten nyertünk. Legutóbb elkövettünk néhány hibát, különösen az észtek elleni meccsen, de tanultunk belőle. Ma nagyon jó munkát végeztünk, különösen csapatként, és ez a kulcsa annak, hogy egységesek legyünk, a védekezés és a támadás is jól működjön. Ezzel a mentalitással sok mindent elérhetünk.”

Bár most még angolul adott interjút, ígéretéhez híven igyekszik magyarul tanulni, de bevallotta, nem egyszerű neki. Videónkban azonban kétszer is megszólalt magyarul. 

Baráth Botond másodszor léphetett pályára a válogatottban, s ezúttal is kezdőként. Az észtek elleni idegenbeli meccshez képest most sokkal magabiztosabbnak tűnt. 

„Az első meccsen kicsit idegenül éreztem magam a csapatban, mert nem tudtam annyi időt tölteni velük, amennyit szerettem volna. Illetve olyan pozícióban játszottam, amely igazából kényszerpozíció volt. Most már tudom, hogy ki merre mozog, mire számíthatok tőlük, és próbáltam úgy játszani, ahogy azt elvárták.”

Hozzátette, a Marco Rossival közös munka felidézi benne a régi, szép emlékeket, míg Kalmár Zsolt arról beszélt, hogy az észtek ellen nyújtott kiváló teljesítménye annak is köszönhető, hogy a szövetségi kapitány bízik benne. 

NEMZETEK LIGÁJA, C-LIGA

2. CSOPORT, 5. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ÉSZTORSZÁG 2–0 (1–0)
Budapest, Groupama Aréna, 8000 néző. V: Enea Jorgji (albán)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Baráth, Orbán, Kádár, Korhut – Nagy Á., Pátkai – Nagy D. (Dzsudzsák, 65.), Kalmár (Kleinheisler, 84.), Kovács I. – Szalai (Böde, 76.). Megbízott szövetségi kapitány: Cosimo Inguscio
ÉSZTORSZÁG: Aksalu – Teniste, Vihmann, Tamm, Pikk – Antonov, Dmitrijev – Luts (Puri, 77.), Vassiljev (Purje, 82.), Ojamaa (Zenjov, 60.) – Henri Anier. Szövetségi kapitány: Martin Reim
G: Orbán (8.), Szalai (69.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Görögország–Finnország 1–0 (Granlund 25. – öngól)

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország5415–1+4 12
2. Görögország5324–40 9
3. MAGYARORSZÁG52127–6+1 7
4. Észtország5143–8–5 1

 

NEMZETEK LIGÁJA
C-LIGA, 2. CSOPORT
Szeptember 8., szombat
Finnország–MAGYARORSZÁG 1–0
Észtország–Görögország 0–1
Szeptember 11., kedd
MAGYARORSZÁG–Görögország 2–1
Finnország–Észtország 1–0
Október 12., péntek
Görögország–MAGYARORSZÁG 1–0
Észtország–Finnország 0–1
Október 15., hétfő
Észtország–MAGYARORSZÁG 3–3
Finnország–Görögország 2–0
November 15., csütörtök
Görögország–Finnország 1–0
MAGYARORSZÁG–Észtország 2–0
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország