Videó: amikor Hamrénnel a svédek is a végén veszítettek a Puskásban

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.11.16. 10:28
Az izlandi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Erik Hamrén már bejelentette, hogy a Magyarország elleni, 2–1-es pótselejtezős vereség után jövőre nem folytatja a munkát a szigetországi válogatottnál. A svéd szakembernek nincs szerencséje a mieink elleni, budapesti meccseken, kilenc évvel ezelőtt a svédekkel is az utolsó percben kapott góllal veszítettek 2–1-re.


MAGYARORSZÁG–SVÉDORSZÁG 2–1

MAGYARORSZÁG–SVÉDORSZÁG 2–1

Izland egymás után kétszer is úgy kapott ki, hogy az ellenfél a rendes játékidő hosszabbításában, a 92. percben szerezte a győztes gólt. Múlt csütörtökön, a Puskás Arénában Szoboszlai Dominik döntötte el az Eb-pótselejtezőt, vasárnap Koppenhágában a dán Christian Eriksen váltotta gólra a második büntetőjét is a ráadásban. Izland mind a kétszer 2–1-es vereséget szenvedett.

A szigetországiak év végén távozó szövetségi kapitányának, Erik Hamrénnek nem először gyűlt meg a baja a meccsek utolsó perceiben…

2011-ben Eb-selejtezőn irányította a svéd válogatottat a régi Puskás-stadionban, és a mieink Rudolf Gergely 90. percben szerzett góljával győztek 2–1-re. A 44. percben Szabics Imre szerezte meg a vezetést Egervári Sándor szövetségi kapitány csapatának, majd a 60. percben Christian Wilhelsson egyenlített, de a végén Priskin Tamás középre passzolt labdájából Rudolf Gergely állította be a végeredményt. A magyar válogatott így annak ellenére győzött az Erik Hamrén irányította svédek ellen, hogy a meccs elején Hajnal Tamás tizenegyest hibázott. Ez volt az egyetlen meccs a hatból, amikor Zlatan Ibrahimovic pályára lépett a mieink ellen, de a svédek vereséget szenvedtek (a hatból négyszer győztek a skandinávok).

A magyar válogatott a győzelem ellenére nem jutott ki a 2012-es, még 16 csapatos Eb-re, a svédek azonban ott voltak a tornán. A kilenc évvel ezelőtt pályára lépett csapatból múlt héten Izland ellen már senki sem szerepelt.

A svédek elleni két gólszerzőnk: Szabics Imre (8) és Rudolf Gergely (9) (Fotó: NS-archív)
A svédek elleni két gólszerzőnk: Szabics Imre (8) és Rudolf Gergely (9) (Fotó: NS-archív)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik