Videó: amikor Bene bődületes erővel lőtt a léc alá a „jugók” ellen

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.10.12. 15:28
Kis gól is gól – mondhatjuk Könyves Norbert vasárnapi, Szerbia ellen szerzett győztes gólja kapcsán. Aztán volt olyanra is példa, méghozzá 1967-ben, hogy igazi bombagóllal nyertünk 1:0-ra a jogelőd Jugoszlávia ellen.

A Szerbia jogelődjének számító Jugoszlávia ellen 1977-ben nyert utoljára a magyar válogatott a Népstadionban a kétgólos, újpesti Törőcsik András vezérletével 4–3-ra (sajnos annak a meccsnek a felvételét nem őrzik a videomegosztók). Azt követőn, Jugoszlávia felbomlásáig, illetve az azt követő néhány évben háromszor találkozott egymással Magyarország és Jugoszlávia, és mind a három alkalommal a „jugók” győztek.

1977 előtt 1974-ben is legyőzték a déli szomszédot a mieink (akkor 3–2-re, de annak a székesfehérvári meccsnek a felvétele sem található – az volt egyébként az aranylabdás Albert Flórián búcsúmérkőzése a válogatottól), azelőtt pedig 1967. április 23-án sikerült nyerni, a Népstadionban, barátságos mérkőzésen, 1:0-ra.

Igaz, az akkori 1:0-s siker alkalmával egy másik újpesti legenda, Bene Ferenc csaknem 25 méterről, szabadrúgásból lőtt a léc alá, ahogy a riporter fogalmazott, bődületes erővel.

Persze vasárnap alighanem ugyanannyira örült a magyar válogatott, amikor Könyves Norbert az üres kapuba gurította a labdát, mint 53 évvel ezelőtt, Bene bombájánál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik