Vb 2022: Küzdős meccs volt, de erre készültünk – Gazdag

Vágólapra másolva!
2021.03.31. 23:33
A magyar labdarúgó-válogatott Andorrában elkönyvelt 4–1-es sikere után három gólszerző, Gazdag Dániel, Kleinheisler László és Fiola Attila értékelte a világbajnoki selejtezőt az M4 Sport kamerája előtt.
Fiola Attila fejes góljával szereztek vezetést a mieink Andorrában (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Fiola Attila fejes góljával szereztek vezetést a mieink Andorrában (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

„Kalmár Zsoltnak ajánlom a győzelmet és a gólomat, sajnálatos a sérülése – kezdte a mieink második találatát szerző, a nemzeti csapatban először eredményes Honvéd-futballista, Gazdag Dániel. Fontos volt, hogy még az első félidőben megszereztük a vezetést, mert azt követően megváltozott a mérkőzés képe. Előtte küzdős meccs volt, de készültünk rá, hogy ilyen lesz. Az andorraiak csípnek-rúgnak, és a pálya is inkább nekik segített. Vannak ilyen találkozók.”

Gazdaghoz hasonlóan Kleinheisler László is mihamarabbi felépülést kívánt az első félidőben megsérülő Kalmár Zsoltnak, majd kiemelte, a legfontosabb a három pont megszerzése.

„Nekem személy szerint nincs bajom a műfűvel. Örülök, hogy nyerni tudtunk, ez volt a legfontosabb, és annak is, hogy ismét gólt szereztem a válogatottban. Nem volt egyszerű ellenfél, de kielemeztük őket, erre számítottunk” – mondta az NK Osijek középpályása.

„A legfontosabb a három pont, a gólom már csak hab a tortán – nyilatkozta a mieinket vezetéshez juttató Fiola Attila, aki Gazdaggal egyetemben először volt eredményes a nemzeti csapatban. – Nehéz volt ilyen talajon játszani, a műfű teljesen más világ. Rosszul kezdtük a mérkőzést, az első tizenöt-húsz percben nem játszottunk jól. Andorra letámadott bennünket, mi pedig próbáltuk kihozni a labdát, de ezt nem kellett volna, inkább Szalai Ádámot kellett volna megjátszani. A második félidőben a második gólunkkal eldőlt a meccs, utána már tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna.”

Kalmár Zsolt sérülése kapcsán Marco Rossi szövetségi kapitány az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, tart tőle, hogy a DAC középpályásának sérülése súlyos, és a nyári Európa-bajnokságra sem épül fel.

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK
I-CSOPORT
ANDORRA–MAGYARORSZÁG 1–4 (0–1)
Andorra La Vella, Nemzeti Stadion, 300 néző. Vezette: Thórarinsson (izlandi)
ANDORRA: Josep Gómes – M. San Nicolás (Rubio, 62.), Llovera, Emili García, Alavedra (Rebés, 77.) – Alex Martínez (Cristian Martínez, 62.), Marcio Vieira (Pujol, 77.), Vales, Cervós – R. Fernández (Aaron Sánchez, 82.), Aláez. Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Lovrencsics G. (Varga K., 83.), Kleinheisler (Nego, 83.), Nagy Á. (Sigér D., 61.), Kalmár Zs. (Gazdag, 29.), Hangya – Nikolics (Varga R., 61.), Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Pujol (90+3. – 11-esből), ill. Fiola (45+2.), Gazdag (51.), Kleinheisler (58.), Nego (90.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK KÉT MÉRKŐZÉSÉN
Anglia–Lengyelország 2–1 (
H. Kane 19. – 11-esből, Maguire 85., ill. Moder 58.)
San Marino–Albánia 0–2 (Manaj 63., Uzuni 85.)

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 3 3 9–1 +8 9
2. MAGYARORSZÁG 3 2 1 10–4 +6 7
3. Albánia 3 2 1 3–2 +1 6
4. Lengyelország 3 1 1 1 7–5 +2 4
5. Andorra 3 3 1–8 –7 0
6. San Marino3 30–10–100

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Babják Bence, Kocsmár-Tóth István (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik