Vb 2022: eldőlt, melyik kalapból sorsolják ki a magyar válogatottat

Vágólapra másolva!
2020.11.16. 13:42
null
A magyar válogatott a harmadik kalapból várhatja a vb-sorsolást (Fotó: AFP)
A We Global Football számítása szerint eldőlt, hogy a magyar válogatott a harmadik kalapból várhatja a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének sorsolását, amelyet december 7-én 18 órától tartanak meg Zürichben – szúrta ki az Origo.

 

A We Global Football számítása szerint az 55 UEFA-tag közül 45-nek a helye már biztos (a képen zölddel jelölt országok), a végleges beosztás pedig a Nemzetek Ligája utolsó fordulójának eredményeitől függ.

13 hely, 55 jelentkező
A 2022-es tornára Európából a 10 csoportgyőztes mellett hárman a pótselejtezőből (10 csoportmásodik, plusz a jelenleg is zajló Nemzetek Ligája alapján kialakuló ranglistáról még két válogatott) juthatnak ki. Az európai vb-pótselejtező három ágon, négy-négy csapat részvételével, elődöntő-döntő rendszerben zajlik majd 2022 márciusában.

Eszerint – akárcsak a 2018-as világbajnokság sorsolásán – a magyar válogatott a harmadik kalapból várhatja a húzást, amelyen öt darab öt- és szintén öt hatcsapatos csoportot alakítanak ki. A magyar válogatott a legutóbbi sorsoláshoz képest így egy kalapot előrelép, hiszen a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását a negyedik kalapból várhattuk.

Magyarország jelenlegi Nemzetek Ligája-csoportellenfelei közül Törökország és Szerbia biztosan a második kalapban kap helyet, míg Oroszország akkor csatlakozik hozzájuk biztosan, ha legyőzi a szerbeket Belgrádban.

Az európai selejtezők sorsolását december 7-én, hétfőn, 18 órától tartják Zürichben. A 32 csapatos katari világbajnokságot 2022. november 21. és december 18. között rendezik meg.

A 2022-ES VILÁGBAJNOKSÁG SELEJTEZŐINEK VÁRHATÓ KALAPBEOSZTÁSA*
1. KALAP:
Belgium, Franciaország, Anglia, Portugália, Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Dánia, Németország, Hollandia
2. KALAP: Svájc, Lengyelország, Svédország, Wales, Ausztria, Ukrajna, Törökország, Szerbia, Szlovákia, Oroszország
3. KALAP: Románia, Írország, Norvégia, MAGYARORSZÁG, Csehország, Skócia, Izland, Észak-Írország, Finnország, Bosznia-Hercegovina
4. KALAP: Görögország, Szlovénia, Észak-Macedónia, Montenegró, Albánia, Bulgária, Fehéroroszország, Izrael, Grúzia, Luxemburg
5. KALAP: Ciprus, Örményország, Feröer, Azerbajdzsán, Észtország, Koszovó, Kazahsztán, Litvánia, Lettország, Andorra
6. KALAP: Moldova, Málta, Liechtenstein, Gibraltár, San Marino
*A We Global Football számítása szerint 2020. november 16-án. Dőlt betűkkel azokat az országokat jelöltük meg, amelyek helye még nem biztos az adott kalapban.

Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik