Vb 2022: a külügyminiszter felháborodott, fütyülő angolokra utal

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2021.09.03. 12:12
Mint beszámoltunk róla, az Anglia ellen elszenvedett 4–0-s vereséget követően az angol sajtóban kiemelt figyelmet szenteltek a Puskás Arénában tapasztalt, kirekesztőnek ítélt szurkolói megnyilvánulásoknak. Mindezekre Magyarország külügyminiszere, Szijjártó Péter a Facebook-oldalán reagált.

Szijjártó Péter péntek délelőtti posztjában azt sérelmezi, hogy amíg a magyar–angol (0–4) találkozót követően az Egyesült Királyság médiumaiban kiemelten foglalkoznak a hazai szurkolók viselkedésével, addig a külügyminiszter meglátása szerint arról nem volt ekkora terjedelmű beszámoló, amikor az angolok az olaszok elleni Eb-döntőn kifütyülték az ellenfél himnuszát.Szijjártó Péter péntek délelőtti posztjában azt sérelmezi, hogy amíg a magyar–angol (0–4) találkozót követően az Egyesült Királyság médiumaiban kiemelten foglalkoznak a hazai szurkolók viselkedésével, addig a külügyminiszter meglátása szerint arról nem volt ekkora terjedelmű beszámoló, amikor az angolok az olaszok elleni Eb-döntőn kifütyülték az ellenfél himnuszát.

„Az angol játékosok panaszkodnak a tegnapi »ellenséges budapesti hangulat miatt«. Az alábbi felvétel a Wembleyben készült az Eb-döntő előtt. Az olasz himnusz alig hallható az angol szurkolók füttykoncertje közepette. Akkor is nyilatkoztak vajon hasonlókat???” – írta posztjában a külügyminiszter.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik