Válogatott: világklasszisnak tartja Gulácsit az izlandi válogatott volt kapusa

Vágólapra másolva!
2020.11.10. 10:04
null
Gunnleifsson munkában a Mexikó elleni barátságos meccsen az izlandi válogatottban még 2010-ben (Fotó: AFP)
Gunnleifur Vignir Gunnleifsson 45 évesen, huszonhat felnőtt bajnokságban játszott szezon után, két izlandi bajnoki címmel a háta mögött idén ősszel vonult vissza az aktív labdarúgástól. A korábbi válogatott kapust telefonon érte utol Izlandon az origo.hu, és a november 12-ei, Magyarország–Izland Európa-bajnoki pótselejtező kapcsán az esélyekről és a két csapatról kérdezte.

– Mit vár a Magyarország-Izland Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzéstől?
– Az biztos, hogy rendkívül nehéz mérkőzés lesz, mert a magyaroknak nagyon jó csapatuk van most, ráadásul nekünk idegenben, Budapesten kell pályára lépnünk. Ez számunkra még nehezebbé teszi a meccset.

– Ha már Izland, hogyan látja a válogatott teljesítményét?
– Mi nem is olyan régóta kezdtünk el kijutni nagy futballtornákra. 2016-ban voltunk az Európa-bajnokságon, aztán 2018-ban kijutottunk a világbajnokságra is, és ezeken a megmérettetéseken néhány sikert is elértünk. Most a mi „Aranygenerációnk” kezd megöregedni, de még sokan vannak közülük a válogatottban. A következő 1-2 évben lesz a generációváltás nálunk, de a legjobbjaink most még a pályán vannak.

– Mit gondol a magyar válogatottról?
– A 2016-os Európa-bajnokságon játszottunk egymás ellen, azon a mérkőzésen mi nem szerepeltünk jól. Magyarország mindig is nagy futballnemzet volt, Puskás Ferenc óta, de mondhatom akár Détári Lajost is.
Mindig voltak kiemelkedő játékosai a magyar válogatottnak, és mint futballnemzet régebben jó eredményeik voltak. Én most különös figyelmet fordítok a kapusukra, a Lipcsében játszó Gulácsi Péterre.

– Mint kapus, mi a véleménye Gulácsi Péterről?
– Már egy ideje nyomon követem a pályafutását, és úgy gondolom, világklasszis kapus. Nyugodt, ügyes a lábával, jól mozog a kapuban, jó az egy egy elleni küzdelmekben és a beadásoknál is.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik